Dodaj do ulubionych

okres a ból odbytu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 09:11
Cześć dziewczyny..Piszę na tym forum, bo mam nadzieję, że któraś z was mi
pomoże. Otóż mam taki problem, że podczas miesiączki zawsze boli mnie odbyt,
siadam z wielkim trudem, a już nie mówię o wyjściu do wc. czasem ciężko mi
stać np w autobusie albo podnieść nogę..wiecie dziewczyny co to może być?
wizytę u gina mam dopiero 21.10 więc muszę czekać a chciałabym już wiedzieć
coś na ten temat. Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiulek Re: okres a ból odbytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:27
      W zcasie miesiączki dochodzi do pobudzenia perystaltyki jelit i to normalne, że
      boli Cię w tym czasie odbyt. Idź jeszcze do ginekologa, żeby sprawdzić, czy to
      na pewno nie żylaki odbytu (hemoroidy), ale myślę, że to raczej czysta
      fizjologia, więc się nie przejmuj. Tak silny ból u Ciebie najpewniej wynika z
      faktu, że masz tą perystaltykę pobudzoną bardziej niż inne kobiety, ale nie ma
      w tym nic złego
      • Gość: filifionka Re: okres a ból odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:04
        ginekolog ma jej badać odbyt?
        • Gość: martta Re: okres a ból odbytu IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.10.05, 13:46
          Gość portalu: filifionka napisał(a):

> ginekolog ma jej badać odbyt?

przeciez jesli dziewczyna jest dziewica to gin moze zbadac ja przez odbyt -
          nigdy o tym nie słyszałas?
          • Gość: filifionka Re: okres a ból odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:03
            słyszałam
            ale ginekolog nie jest od oglądania odbytu w celach proktologicznych
            mówisz do swojego ginekologa - a przy okazji, proszę mi zajrzeć do jelita, czy
            tam wszystko w porządku?
            stomatologa prosisz o obejrzenie przy okazji migdałków?
            • Gość: kasiulek Re: okres a ból odbytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:55
              Owszem jest. Dobry i odpowiedzialnyza pacjenta ginekolog powinien obejrzeć
              również okolicę odbytu. Jest to normalna czynność, której celem jest
              wykluczenie istnienia żylaków zewnętrznych odbytu (będących również pewnym
              zagrożeniem dla kobiety w czasie ciąży)
              • Gość: anka Re: okres a ból odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 15:04
                żeby stwierdzić istnienie żylaków ZEWNĘTRZNYCH odbytu (będących pewnym
                zagrożeniem dla kobiety w czasie ciąży) nie trzeba czekać na obejrzenie go
                przez ginekologa
                to akurat jest dosyć proste do stwierdzenia przez samą właścicielkę odbytu
                mówimy o diagnozie bólu co może wiązać się z różnymi schorzeniami
                niekoniecznie widocznymi na zewnątrz, i na których niekoniecznie musi znać się
                ginekolog
    • Gość: docent Re: okres a ból odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:48
      to może być endometrioza
    • Gość: ewr Re: okres a ból odbytu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 13:51
      tez tak mam.
    • Gość: ili Re: okres a ból odbytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 15:11
      Dzięki wszystkim za odpowiedzi, napewno zapytam ginekologa co to jest, bo
      jednak się martwię. Pozdrawiam
    • Gość: fdj Re: okres a ból odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 18:14
      Mnie też tak się zawsze zdarza przy okresie.
      • Gość: malwina Re: okres a ból odbytu IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:33
        Ja również tak mam, ili jak przyjdziesz od gina to napisz prosze co Ci
        powiedział

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka