Dodaj do ulubionych

test ciążowy

IP: 195.136.112.* 03.10.05, 10:09
Witam
okres spóżnia mi sie juz tydzien.Jesetm przywyczajona, bo cykle mam dlugie (
od 33 dni do 40 ).W zwiazku ztym, ze staramy sie o dzidziusia, zrobilam 2
testy ciazowe.Jeden rano( z moczu porannego ) i jeden wieczorem.Zaden nie
pokazal nawet kreski testowej po 3 minutach. ( ten poranny pokazal po pol
godiznie tylko kreske testowa).Nie wiem, czemu tak sie dzieje, i czy mozna
ufac wynikom tych testow.Jeden to był Pre test, drugi to Quick Vue.Moze
znacie jakis inny dobry test?A moze wiecie czemu nie chce mi pokazac nawet
tej kreski testowej??
Obserwuj wątek
    • joisana Re: test ciążowy 03.10.05, 10:14
      Odczekaj do 40 dnia cyklu (skoro już takie miewałaś) i w razie braku krwawienia
      zrób test na betę z krwi, to będzie najbardziej miarodajne.
    • lilith76 Re: test ciążowy 03.10.05, 10:38
      zrób test z krwii - poziom hcg pokazuje czy jest ciąża i jak jest duża. jest
      sporo droższy od testów aptecznych i trzeba iść do laboratorium, ale rozwiewa
      wątpliwości.
      • yarpen111 Re: test ciążowy 03.10.05, 16:13
        jesli nie chcesz robic badania krwi,to najlepiej zrob sobie jescze jeden test.
        zwykly plytkowy.Najlepiej rano.Poza tym idz do lekarza.Jesli to nie ciaza, to
        moze trzeba jakos wywołac ten okres.Pozdr.
        • zabolek27 Re: test ciążowy 04.10.05, 09:35
          ja wczoraj zrobilam w godzinnach wieczornych test ale nic mi tez jak tobie nie
          wskazal.
          Ja nadal nie dostalam okresu a piersi mnie bola a wiiec dzisiaj zakupie inny z
          dzieckiem na opakowaniu chyba nazwa cos na @....
          Czy znacie taki i czy jest dobry?
          mi juz okres spoznia sie 8 dni bo zazwyczaj mam 30-31 dnia cyklu.
          Wczoraj jeszcze cos zlapalam i boli mnie gardlo i mam katar i nie wiec co robic.
          Jak mi drugi nic nie pokarze to chyba zostaje mi lekarz, ale pocieszam sie
          jeszcze ze to wyjazd w ciekle kraje rozregulowal mi troszke, ale dlaczego o
          tyle dni?
          Prosze o odzew
          Czekam z niecierpliwoscia
          Pozdrawiam
          A
          • Gość: ja Re: test ciążowy IP: 195.136.112.* 04.10.05, 10:25
            Ja zrobiłam wczoraj test, wieczorem.Ciąży brak.Miesiączki wciąż nie mam.Jest to
            moj 37 cdzien cyklu.Chyba wybiore sie do lekarza jednak..Jesli nie dostane do
            konca tygodnia, wezme cos na wywolanie.Dobry test ciazowy nazywa sie Pre-
            test.Polecam.
          • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 10:41
            nie marudzić smile
            ja mam 50 dzień cyklu i PMS mnie zabija, a lekarz najpierw chce doleczyć mój
            stan zapalny, więc najbliższa szansa na Luteinę jest dopiero 17-go października.
            dziś poranny test był negatywny, więc męczę się bez wyraźnej idei.
            • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:59
              czesc,
              z tym okresem spozniajacym sie....
              a kiedy mialas owulacje? to jest wazne, bo jak wiesz kiedy bylo jajeczkowanie,
              to zazwyczaj 13-14 dni po nim jest @
              ja w ostatnim tygodniu juz mialam nadzieje ze bedzie dzidzia, ale... test byl
              negatywny.
              napisz z ta owulacja
              • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 11:07
                z owulacją kicha.
                do pewnego momentu mierzyłam temperaturę i na 90% jestem pewna, że do 33 d.c.
                jej nie było. w ciągu trzech tygodni miałam anginę ropną i dwa przeziębienia (w
                odstępach co 2-3 dni).
                jeśli była, to może koło 33-36 d.c., czyli @ może jeszcze nadejść lada moment.
                mogło jej kompletnie nie być, a cykl - przez te przeziębienia - się zablokować
                na amen.
                • jojoelcia Re: test ciążowy 04.10.05, 11:23
                  Ja też mierzyłam temperaturę i nic mi nie podskoczyła (a nawet spadła) a po
                  dwóch tygodniach okazało się, że jestem w ciąży. I na pewno się nie pomyliłam,
                  bo każdego dnia gdy spodziewałam się owulacji, mierzyłam dwa razy. Moja lekarka
                  była w szoku.
                  • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 11:48
                    to mnie by dodatkowo prezerwatywy i testy ciążowe robiły w bambuko. tyle pecha
                    naraz smile
                    mam nadzieję, że za dwa tygodnie na usg nie przeżyję szoku.
                  • Gość: ja Re: test ciążowy IP: 195.136.112.* 04.10.05, 11:49
                    ja natomiast mialam owulacje około 20 dnia cyklu.(według moich obliczen i
                    stanu emocjonalnego, temperatury nie mierzyłam , bo cierpliwości zabrakło)Zatem
                    powinnam dostać około 35 dnia.Dzis mam 37 dzien.Wszystko mnie boli, ale nic nie
                    lec i, busad
                    Od nastepnego cyklu chyba zaczne mierzyć temperature!
                    • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:54
                      wiesz, ale tylko tempki moga Ci pwoiedziec czy owulacja byla czy nie. czasem
                      jest cykl bezowulacyjny a mozna sie czuc jak zawsze w tych dniach
                      • Gość: ja Re: test ciążowy IP: 195.136.112.* 04.10.05, 11:56
                        No niestety wiem..dlatego musze zacząć mierzyć.Strasznie jestem nie
                        systematyczna.Boje sie ,ze nie wytrzymamsmile
                        • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:00
                          ze z czym nie wytrzymasz? z systematycznoscia mierzenia tempki?
                          spokojnie, ja to nawet polubilam te rzeczy. przynajmniej ejstem swiadoma co mi
                          jest...
                          ostatnio - w poprzednim tygodniu mialam andzieje na POZYTYWNY wynik testu
                          (tempki 14 dni wyzsze i brak okresu) ale niestety 15tego dnia temp spadla
                          (sobota) i w poludnie nawiedzila mnie @

szkoda, bo staramy sie z mezem o dzidzie, ale nie ma co narzekac, sprobujemy w
                          tym cyklu.
                          ps/ a masz tki zeszyt do wykresow itp?
                          • Gość: ja Re: test ciążowy IP: 195.136.112.* 04.10.05, 12:06
                            No własnie boję sie, ze nie wytrzymam z systematycznym mierzeniem tempki.
                            My tez chcielibysmy dzidzie.Nie stramy sie jakoś specjalnie, ale zaczynam
                            myslec,ze moze powinnismy.A zeby wiedziec , co i jak musze zaczac mierzyc temp.
                            Niestety nie mam zeszytu do wykresow.Gdzie mozna go znaleźć??Pozdrawiamsmile
                            • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:12
                              tu podaje Ci stronke skad mozesz sobie sciagnac karte i wydrukowac
                              www.npr.pl/npr/karta2003.pdf , ale mozna sobie zamowic na stronie
                              www.rodzinna.pl
                              ja weszlam kiedys na strone www.lmm.pl i tam zaczelam szperac - zamowilam sobie
                              caly komplet (zestaw:podrecznik+cwiczenia + zeszyt na 12 cykli+termometr) przez
                              internet - przyszlo doslownie za kilka dni.

masz maila swojego - zeby pisac nie na forum?
                            • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 12:24
                              wystarczy zeszyt w kratkę, linijka i ołówek smile

zaloguj się na tej stronce, wpisuj temperatury i program sam ci wyznaczy
                              owulację:

www.fertilityfriend.com
                              • Gość: ja Re: test ciążowy IP: 195.136.112.* 04.10.05, 12:35
                                Dziekismile
                                Jakby co piszcie na yarpen11@interia.pl
                • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:47
                  lilth wink)
                  z tą owulacją jak jest choroba czy nawet zwykle przeziębienie to wszystko
                  bierze w łeb wink)

a myslisz że są powody abyś była wciąży?
                  • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 12:38
                    jeśli prezerwatywy zawiodły.
                    jeśli plemniki potrafią przebić się z miejsc intymnych kobiety do środka, kiedy
                    ona ma stan zapalny, upławy (co jest nieprzyjazne plemnikom).
                    • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:44
                      lilith...a masz juz dzieci? mozna spytac w jakim wieku jestes?
                      • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 12:49
                        wiek jak w nicku. nie rodziłam, ale mam dwójkę dzieciaczków mojego faceta co
                        dwa tygodnie smile
                        • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:56
                          rozumiem z tymi dziecmi wink))
                          • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 13:02
                            młodsze rodzeństwo kiedyś będzie smile
                            • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:07
                              ja mam zamiar miec mala gromadkę (3)
                              zobaczymy jak to bedzie, ale jestem otwarta.

kiedy nie myslalam o ciazy, to nawet sie obawialam, ze za wczesnie albo cos w
                              tym stylu. teraz jak chcialabym byc, to sa rozne trudnosci...
                              ale nie dam sie!
                              • lilith76 Re: test ciążowy 04.10.05, 15:02
                                powoli moja sygnaturka staje się nieaktualna.
                                czyli dla każdej przychodzi kres czekania smile
    • Gość: ja Re: test ciążowy IP: 195.136.112.* 04.10.05, 15:33
      Ide jutro do gina.Zobaczymy , co powie.
      pozdrawiam!
      • Gość: m Re: test ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:58
        i jak u gina? co pwoiedział? potwierdził?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka