Gość: Asia IP: *.omontowice.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 18:28 Proszę, poradzcie cos na bolesne miesiączki. Jakieś leki lub może zioła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anusia Re: Bolesne miesiączki IP: *.sympatico.ca 24.09.01, 22:50 ja na bolesne miesiaczki dostalam kiedys od lekarza no-spa i jakies czopki, i to pomagalo, a czasem jescze wode cieplutka do termofora lalam i sobie na brzusio kladlam , i wtedy mniej mnie bolal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: Bolesne miesiączki IP: 157.25.178.* 25.09.01, 09:16 Ja tez znam ten problem. Po wielu latach cierpien i srodków przeciwbólowych okazalo sie, ze mam endometrize - to coraz powszechniejsze schorzenie, a ból przy miesiaczce jest okropny. Warto sie upewnic, ze nie jest to przyczyna, bo niestety ta choroba sama nie mija. Na ból pomaga tez joga - jest pare cwiczen specjalnie na te dni. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Bolesne miesiączki 25.09.01, 17:59 Bolesne miesiączki nalezy zdignozowac - ich przyczyne . Pierwotne bolesne mieiaczki zwiazane ze zwiekszonym wydzielaniem prostaglandyn przezbłone sluzową macicy towarzysza zazwqyczaj cyklom owulacyjnym- można wiec stosowac leki przeciwprostaglandynowe-Ibuprofen lub zahamowac owulacje (pigułki antykoncepcyjne)MA Odpowiedz Link Zgłoś