Dodaj do ulubionych

wzdety brzuch

IP: *.crowley.pl 13.10.05, 20:34
hejka!
moj problem polega na tym, ze jak rano wstaje to brzuch mam plaski, wystarczy
ze wypije kawe czy herbate i od razu robi sie jak balon. strasznie mnie to
denerwuje, bo czasami sie zapominam i go nie wciagam i juz zdazylo sie ze
ktos sie pytal kiedy rodze probowalam brac ten nowy manti gasstop, ale
myslalam ze umre po tym, tak mnie wzdelo. moze ktos wie co to?

ps. pociesza mnie fakt, ze podobnie ma moja kolezanka z pracy
Obserwuj wątek
    • iwonesik Re: wzdety brzuch 13.10.05, 20:53
      Mam ten sam problem co Ty. Zasanawiałam sie nad gasstop, ale teraz sama nie
      wiem czy kupić? Moze ktoś nam podpowie.
      • dobbi Re: wzdety brzuch 13.10.05, 20:56
        moze Tobie gastop opmoze, ja jeszcze mysle o espumisanie ale jak mam tak samo
        meczyc sie jak po manti to mi sie odechciewa
      • Gość: jabłuszko Re: wzdety brzuch IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.10.05, 00:02
        poza tym czy robiłaś sobie tesst na helikobakterie?Też może byc przyczyna wzdęc
    • Gość: natka110 Re: wzdety brzuch IP: *.pool8288.interbusiness.it 14.10.05, 09:02
      Herbatka z kopru wloskiego i lukrecji na noc, pomaga mojemu chlopakowi, ktory
      normalnie ma brzuch jak balon.PO herbatce zaczal sie lepienj dopinac w
      spodniachsmile))
      • Gość: dobbi Re: wzdety brzuch IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 14.10.05, 13:36
        swietnie, ale gdzie taka kupic, pytalam w 2 aptekach i dziwnie na mnie patrzono
        • invicta1 Re: wzdety brzuch 14.10.05, 13:40
          patrzono sie dziwnie i nie sprzedano?
    • kret07 Re: wzdety brzuch 14.10.05, 13:56
      A ja juz takie problemy mam za sobą. CIężko z tym walczyc ale już wam piszę.
      Po pierwsze to dieta. Zamiast białego pieczywa polecam graham, wasa etc
      Wyeliminować kapuste , groch, smarzona cebulę, a jak nie możecie bez tego zyć
      to bardzo umiarkowanie. Ja po takich właśnie cięzkosgtrawnych daniach od razu
      espumisan łykam (ulga max tez jest dobra wink)I oczywiście fast foodom mówimy bay
      bay. Nawet na to nie patrzcie. No może tak raz na miesiąc nic wam sie nie
      stanie, heheh. Duuuuuuużo wody mineralnej. Polecam tez herbaty: imbirowa,
      miętowa, czarny bez i kawa zbożowa. Owoce! Jak jecie obiad to nie przejadajcie
      się. Jedzcie umiarkowanie. Rzućcie palenie bo to też jest przeciwko wam.
      Na razie tyle. To wszystko mi pomogło więc polecam i wam. POtrzeba duzo siły,
      ale samopoczucie jest rewelacja.
      Aha jeszcze joga i odychanie to tez rozluźni wasze jelita
      POmaga
      Pozdrawiam
      • dobbi Re: wzdety brzuch 14.10.05, 15:42
        patrzono dziwnie o co mi chodzi, nie sprzedano bo nie bylo.

diete zmieniam wlasnie i cwicze ale jak narazie male efekty sa oprocz napietych
        miesni brzucha.
        • iwonesik Kret07 14.10.05, 15:58
          Nie jem białego pieczywo ani innej zakazanej żywności i nic to nie pomaga!
    • Gość: magda Re: wzdety brzuch IP: *.uk.deuba.com 14.10.05, 16:37
      ja mam to samo jestem b.szczupla i jak tylko zjem obiad-BALON sad(
      • iwonesik Re: wzdety brzuch 14.10.05, 17:05
        I dalej nie wiemy co robić. Herbatkę z kopru włoskiego piłam nie raz to wogóle
        nie pomaga. Moje dziecko miało kolkę, tak samo lekarz polecił pić i jemu i mnie
        ta herbatkę-skutek zerowy. Pozdrawiam
      • kret07 Re: wzdety brzuch 14.10.05, 21:02
        No ja miałam dokładnie to samo. Ale zmiana żywienia mi pomogła. Fakt, że
        wcześniej ochodziłam sie po lekarzach. Miałam nawet USG wątroby ale wszystko
        ok. Hepatil może Ci pomoże. Łykaj tabletkę rano i wieczorem. Ja terż straszni
        ubolewam nad takim przebiegiem sprawy bo zależy mi aby przytyć, a tu nie ma
        jakwinkbo nie mogę jeść bardzo kalorycznych rzeczy ze względu na brzuch
        • Gość: rada Re: wzdety brzuch IP: *.chello.pl 14.10.05, 22:22
          Przy wzdęciach, ktore nie ustępują po popularnych środkach warto zrobić usg
          brzucha. Dwukrotnie wykazało mi problemy z nerkami
    • Gość: Blanca Re: wzdety brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:20
      Dziewczyny,może to po prostu mleko i jego prztwory? A dokładnie laktoza,składnik
      mleka?
      Mnie oświeciło dopiero po operacji,jak zrobiły mi się zrosty. Dopiero wtedy to
      były kłopoty ze wzdęciami. W szpitalu wiadomo mleczkiem karmią.
      WArto spróbować na kilka dni wykluczyć mleko,zeby zaobserwować czy po nim wzdyma.
      Ja tej laktozy nie trawię. Trzeba dogastrologa.
    • Gość: azar Re: wzdety brzuch IP: *.eranet.pl 15.10.05, 13:53
      Problemy trawienne z którymi boryka się coraz więcej osób.
      Rozregulowanie układu trawiennego to efekt naszych wieloletnich "starań".
      zobacz: www.schudnij.com.pl/digestive.html
      • dobbi Re: wzdety brzuch 15.10.05, 16:48
        ja mleka nie pije, i co?
        jestem w trakcie zmiany diety, zobaczymy
        • Gość: jabłuszko Re: wzdety brzuch IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.10.05, 23:11
          od kiedy pamiętam to po kochanych owocach i wzdymających warzywach miałam
          wzdęty brzuch.Coś one nie za bardzo mi się trawią.Poza tym ciężkostrawne
          produkty.Białe pieczywo jest lekkostrawne i właśnie po nim nie mam
          problemów.Chleb razowy jest ciężkostrawny.Kawą załatwiłam sobie cały układ
          pokarmowy ,głównie jelito grube.Kawa pobudza kwasy i po niej właśnie możesz
          miec wzdęcia.Jeszcze póki nie masz bóli żołądka to mozesz czuc się
          spokojnie.Jeśli do tego dojdą bóle jelit lub żołądka powinnaś zrobic
          gastroskopię.Każdy moze miec wzdęcia od czegoś innego .Niektóży nie tolerują
          laktozy inni fruktozy....
          • iwonesik Re: wzdety brzuch 16.10.05, 08:38
            A ja rano oraz w soboty i niedziele, nie mam wzdętego brucha!! Tylko jak zjem
            śniadanie w pracy. Dodatkowo boli mnie brzuch i zbieraja sie gazy. Cos
            okropnego. TAk jest od kilku tygodni.
            • Gość: ally26 Re: wzdety brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 15:29
              mam ten sam problem. Mnie ten nopwy Gastop nie pomaga, ma tylko jednma zalete -
              jest tani, ale totalnie nieskuteczny. Strasznie sie mecze
              • Gość: jabłuszko Re: wzdety brzuch IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.10.05, 22:43
                dziewczyny idżcie do gastrologa.U mnie po wzdęciach i gazach okazało się,że mam
                zapalenie żołądka
                • agxa1 Re: wzdety brzuch 20.10.05, 21:34
                  hej tez mam wzdety brzuch jak cos zjem ale nic mnie nieboli nie czuje
                  dyskomfortu poza tym wzdeciem sad
                  • Gość: :( Re: wzdety brzuch IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 24.10.05, 11:08
                    ma to samo sad jak tylko cos zjem...a gastop tani ale kompletnie beznadziejny! crying
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka