walenty10 18.10.05, 19:13 Mam pytanie czy ktos wykonywał takie badanie, w jakim celu się je robi i czy możliwe są jakieś powikłania. Z góry dziękuję za odpowidź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XL Re: Biopsja rysowa endometrium- czy ktoś robił IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.05, 22:00 O ile wiem to w Polsce nikt sie w takie biopsje nie bawi, zamiast tego robi się wyłyżeczkowanie, wynik badania histopatologicznego jest pewniejszy, bo materiału więcej. Sama jestem ciekawa jak to jest i czy ktoś to robi. Może ktoś z branży ginekologicznej sprostuje jeśli się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walenty10 Re: Biopsja rysowa endometrium- czy ktoś robił IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 08:58 Ale może się orientujesz, czy to badanie niesie za sobą niebezpieceństwo powikłań, komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XL Re: Biopsja rysowa endometrium- czy ktoś robił IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 20:31 Nie sądzę, nie licząc jakegoś dyskomfortu w podbrzuszu. Chociaż jak się ma wyjątkowego pecha to zawsze coś tam może sie przyplątać. W końcu jest to naruszenie ciągłości tkanek. Odpowiedz Link Zgłoś