Dodaj do ulubionych

rak piersi

20.11.05, 14:25
Do osób które go miały/ mają. Jakie były objawy? Dokładnie w miejscu w którym
mnie boli pierś mam duży guz. Właśnie on mnie boli. Czy jest tu ktoś kogo
bolał guz i sie to okazał rak? Proszę o kontakt bardzo szybciutko.
Obserwuj wątek
    • f_emmefatale Re: rak piersi 20.11.05, 14:40
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=rak+piersi&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=216&poz=0&A_szukaj=tresc&x=0&y=0&zywe=2
      nic wiecej nie moge pomoc,a nie chce by czula sie Pani zignorowana.
    • bardu Re: rak piersi 20.11.05, 14:47
      Zamiast tracić czas na siedzeniu na forum powinnaś jak najprędzej zgłosić się do
      lekarza. Nie każda zmiana w piersi to rak, ale jeśli są zmiany to trzeba to
      sprawdzić. A tylko lekarz udzieli Ci odpowiedzi na Twoje pytania.
    • lm5 Re: rak piersi 20.11.05, 14:54
      Pierwszej osobie dziękuję za zainteresowanie. A drugiej napiszę że szkoda że
      nie dodałam że prosze o kontakt kpogoś kto miał/ma raka piersi a nie kogoś kto
      będzie mi mówił co wiem.
      • monis84 Re: rak piersi 20.11.05, 15:09
        Nie wiem,czy bedziesz usatysfakcjonowana moja wypowiedzia,bo ja nie mialam
        rakasmileale mysle,ze moge Cie po czesci uspokoic...Jakies 5 lat temu w lewej
        piersi,pod sutkiem mojawil sie u mnie niewielki guzek(bolacy)ktory w ciagu nocy
        urosl do wielkosci sliwki!Poszlam szybko do lekarza ale na szczescie okazalo
        sie,ze to tylko torbiel(zmiana lagodna).Bralam wtedy cos doustnie(nie pamietam
        juz nazwy)i uzywalam czarnej masci.Wszystko bardzo ladnie sie zagoilo.Teraz co
        rok robie usg piersi i na szczescie jest wszystko w porzadku.Zycze powodzenia
        no i przede wszystkim zdrowkasmile
        P.S.Mysle,ze nie masz rakasmile
    • Gość: zuza Re: rak piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:21
      bardzo szybciutko to ty idz na USG (zamiast wpieniac się na kobiety, które cie
      wysyłają do lekarza)
    • ela38 Re: rak piersi 22.11.05, 15:03
      Przede wszystkim powinnas pojsc jak najpredzej do lekarza i na usg piersi.
      Jezeli usg nie bedzie jednoznacznie dobre, wysla Cie na mammografie. Potem ew.
      na biopsje. Na pewno nie czekaj. Ja akurat nie czekalam i tylko swojej
      determinacji zawdzieczam zahamowanie choroby. Pare miesiecy temu lekarz
      ginekolog wykryla u mnie guzek. USG, mammografia czyli rutyna (przechodzilam
      juz wczesniej kilkakrotnie te badania). Wyszly OK. Na wszelki wypadek poszlam
      do 3 (!) niezaleznych onkologow z wynikami. Wszyscy twierdzili, ze to zmiana
      lagodna i nie ma nawet sensu robic biopsji. Jeden, na szczescie, wspomnial, ze
      jak mi to przeszkadza, to mozna to wyciac. Po zastanowieniu postanowilam
      wyciac. Po tygodniu mialam wyniki badania gzuka - byl zlosliwy. Pare dni
      pozniej bylam juz na stole operacyjnym. Jestem dwa tygodni po mastektomii i
      usunieciu wezlow. Wyniki badan wycinka sa dobre, ale pewnie czeka mnie jeszcze
      dalsze leczenie (jeszcze nie ma decyzji). No i zyje i nie mam zamiaru sie
      poddawac!
      Swoja historie opowiadam wszystkim znajomym kobietom ku przestrodze. Malo
      brakowalo, aby bylo znacznie gorzej.
      Trzymajcie za mnie kciuki! smile
    • Gość: beacia do eli 38 IP: *.039.dsl.pth.iprimus.net.au 23.11.05, 00:25
      ojej ale teraz sie wystraszylam ja mam takiego guzka juz od lat na usg nic nie
      wychodzi mialam robione biopsje pare lat temu i tez okey teraz biore tabletki
      anty i mam poprawa guzek dalej jest ale nie boli juz mnie ta piers
      czy mozna wiedziec ile ty masz lat?????????????????
      • Gość: prażynka Re: do eli 38 IP: *.csk.pl 23.11.05, 09:01
        Hej. Tez mam bolący guzek w piersi. Ginekolog wysłał mnie na usg. Zastanawiam
        się tylko którego dnia cyklu najlepiej iść na to usg. Może ktoś wie? Pozdrawiam
        • bardu Re: do eli 38 23.11.05, 11:12
          W pierwszej połowie cyklu.
          • Gość: kasia Re: do eli 38 IP: *.cable.satra.pl 23.11.05, 17:15
            Dziewczyny czyli początek cyklu jest odpowiednim na konkretne zdjagnozowanie
            zmian w piersiach.Ja tez wyczuwam guzka a nawet 2 niby nie bola , ale obecnie
            mam jakies zaburzenia spóznia mi sie okres , piersi mam nabrzmiale ,bolace
            tkliwe, test robilam - nie jestem w ciązy.Jestem 6 miesięcy po odstawieniu
            tabletek i wyglada na to ze hormony mi troche sie poprzestawiały.Jezeli zmiany
            te będe wyczuwać dalej po okresie to ide na USG.
      • ela38 Re: do eli 38 13.02.06, 12:27
        Czesc,
        bardzo dlugo tu nie zagladalam, mialam, po okresie euforii, dosc kiepski
        nastroj. Za pare dni koncze mam 40-te urodziny, pierwszy guzek wyczuwalny byl,
        gdy mialam 38. Koniecznie wytnij, jesli cos tam masz. Kazdy onkolog Ci powie,
        ze po pierwsze lagodny guzek moze zezlosliwiec, a po drugie nawet jesli nie
        zezlosliwieje, to moze falszowac wynik badan (pod nim moze sie cos rozwijac).
        Podczas USG pozostalej piersi lekarz powiedziala mi, ze ok. 10% gzukow
        zlosliwych nie jest widoczne na USG, ok. chyba 12% na mammografii, i ok% w
        wynikach jednego i drugiego badania. Przerazajace... Nigdy wczesniej o tym nie
        slyszalam. Tak jak pisalam wczesniej, to, ze uparlam sie i wycielam, uralowalo
        mi zycie.Pzdr,
        ela
    • Gość: olka981 Re: rak piersi IP: 211.26.102.* 26.11.05, 08:05
      mnie tak boli u gory po prawej stronie i mam uczucie ze az reka mi drentwieje
      co to moze byc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka