Dodaj do ulubionych

Tabletki czy moge pominąć.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 15:47
Witam.Mam pytanie.Czy aby przesunąć sobie krwawienie z odstawienia,mogę nie
przyjmować 2 ostatnich tabletek z listka,a nowe opakowanie rozpocząć nie po 7
lecz po 6 dniowej przerwie?Chodzi mi o przesunięcie krwawienia o 3-4 dni,bo
za miesiąc będę leciała za granicę i nie chcę przykrych dolegliwości w
samolocie.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • matysia_k Re: Tabletki czy moge pominąć. 24.11.05, 15:57
      Absolutnie nie powinno sie dowolnie regulowac w ten spoób cyklu. Moze po prostu
      zaaplikujesz sobie NOspę?
      • Gość: Sandra Re: Tabletki czy moge pominąć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:15
        Hm..Szkoda tylko,że najpierw robię a potem pytam.Ale sprawa wygląda tak.jest to
        moje pierwsze opakowanie tabletek,przyjełam nie 21 a 19 ,po 6 dniach przerwy
        rozpoczęłam nowe opakowanie.Przez ten czas nie współżyłam.A będę to robić
        dopiero za miesiąc jak będę za granicą u mojego partnera.I dlatego chciałam
        trochę przsyspieszyć nadejście tego krwawienia bo wyszłoby ono dokładnie
        podczas mojego przyjazdu do niego.Tylko teraz mam pytanie,czy to,że pomninęłam
        te 2 ostatnie tabletki nie wpłynie na ich skutecznośc(za miesiąc)?
        • hippophae Re: Tabletki czy moge pominąć. 24.11.05, 16:17
          ja zaryzykuje stwierdzenie ze można tak zrobić bez utraty skuteczności bo dopuszczalne jest zarówno skrócenie opakowania o 1-2 tabletki jak skrócenie przerwy.
          • Gość: Sandra Re: Tabletki czy moge pominąć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:37
            Dziękuję Hippophae
            • bo.tak Re: Tabletki czy moge pominąć. 24.11.05, 16:52
              mozesz tak zrobic, ale nie za czesto suspicious jednak dobrze jest jak cykl trwa 28 dni
              (21+7) pamietaj, ze przerwy nie mozna wydluzyc!!
              nic sie nie martw, antykoncepcja zachowana.
              pozdrawiam
              • Gość: madzi1 Re: Tabletki czy moge pominąć. IP: *.acn.waw.pl 24.11.05, 17:05
                w ulotce powinno wszystko byc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka