Dodaj do ulubionych

Znow wypadajace wlosy

IP: *.adsl.net.t-com.hr 30.12.05, 13:43
Pomozcie kochane dziewczyny, ten koszmar trwa juz kilka miesiecy. Wlosow mam
coraz mniej, przeswity sa bardzo widoczne. Lecze sie u dermatologa, bez
efektow. Moze ktoras z Was zna jakies panaceum na te przykra i smutna dla nas
kobiet dolegliwosc?
Obserwuj wątek
    • testardo Re: Znow wypadajace wlosy 30.12.05, 19:01
      Panaceum chyba niestety nie ma. Ja ratuje sie odzywka WAX, od czasu do czasu
      Dercos z Vuchy o ostatnio pije sok Noni, ale rewelacji nie ma - jest lepiej,
      duzo lepiej,ale do tiny turner to mi jednak jeszcze brakuje.
      • Gość: mia Re: Znow wypadajace wlosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 31.12.05, 09:09
        Dziekuje za odpowiedz! Pozostaje mi miec nadzieje i modlic sie, gdyz Minoxidil
        mi jak dotychczas nie pomogl, Dercos Vichy rowniez, ani czarna rzodkiew, ani
        witaminy, a odzywki WAX nie ma tu, gdzie mieszkam. Nie wiem, co to jest sok
        Noni, jakie ma dzialanie, kto go produkuje, czy jest do kupienia poza Polska.
        Pozdrawiam!
        • Gość: katia Re: Znow wypadajace wlosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.05, 14:37
          zbadaj tarczycę. TSH, FT4, FT3 i przeciwciała.
          częsty objaw niedoczynności
          • Gość: mia Re: Znow wypadajace wlosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 02.01.06, 09:38
            zbadalam!!!! wszystko o.k.
            dzieki za zainteresowanie!

Happy New Year!!!
    • annszc Re: Znow wypadajace wlosy 02.01.06, 15:47
      cześć, mialam ten problem nie takm dawno, z miesiac temu, trwal od sierpnia do
      grudnia , z powodu hormnów - ostre zaburzenia. W kazdym razie myslalam ze już z
      okna skocze z rozpaczy,wypadalo mio okolo 500 włosów dziennie, serio, W koncu
      problem udalo mi sie opnaowac ,mimo ze zaburzenia nadal lecze. A więc:
      codziennie - 2 razy dziennie Loxon 5 % ( rano i wczsnym wieczorem ) i raz
      dziennie Alpicort E ( w odstępie 2-3 godz od Loxonu) , poza tym zdecydowalam
      sie w tym samym czasie na MEZOTERAPIE - co tydzien jeden zabieg ( w sumie 5 -
      kazdy okolo . Nadal stosuje Loxon i aplicort, widze dużo odrastajacych włsoów ,
      nawet fryzjerka to ostatnio zauważyla jak mnbie czesała smile).
      Poza tym jem codzeiinie porcje ryb, sporo jogurtów i łykam witaminy na włosy -
      konkretnie Anacaps Ducray + siarke w kaspułkach, Poza tym wszystkimm stosuje
      odżywke WAX pokazdym myciu - do kupienia w apteklach lub na allegro. Pozdrawiam
      i życze powiodzenia, jakby co pisz do mnie na maila GW lyb:" rybka117@op.pl
      • fiska1 Re: Znow wypadajace wlosy 02.01.06, 22:40
        Mi włosy wypadały ponad 2 miesiące - garściami. Przez ok.miesiac piłam napar z
        ziół: bratek, pokrzywa, skrzyp polny. 2*dziennie pić po łyżeczce z każdych ziół
        (razem). Od 2 tygodni widzę poprawę - naprawdę.
        • Gość: mia Re: Znow wypadajace wlosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 03.01.06, 08:09
          Dziekuje dziewczyny, jestescie kochane!
          Mam nadzieje, ze i mnie sie uda uporac z tym problemem. Odzywki Wax jednak nie
          moge kupic tu, gdzie mieszkam. Macie moze pomysl na cos, co by ja moglo
          zastapić? Poza Wax-em zastosuje sie do wszystkich Waszych zalecen!
          Jeszcze raz wielkie dzieki!
          • lady284 Re: Znow wypadajace wlosy 05.01.06, 13:08
            lotion seboradin - bardzo pomógłsmile przestały wypadać i nowe odrastały w szybkim
            tempie
            • Gość: alfa0 Re: Znow wypadajace wlosy IP: *.devs.futuro.pl 13.01.06, 01:01
              bzdura, to tylko złudzenia, że coś komuś pomaga. Przecież to jest działanie
              hormonów, które mają bezpośredni wpływ na włosy, zatem nie da się tego
              uniknąć!!! A to że branie jakiś tabletek, czy innych drogich wynalazków po 2
              tygodniach skojarzyłaś z poprawą, to bzdura. To co ma wypaść, to i tak
              wypadnie, szkoda pieniędzy na różne wynalazki. MOżecie pocieszyć się, że one
              wszystkie odrastają i to ładniejsze..!
              • Gość: mia Re: Znow wypadajace wlosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 13.01.06, 09:02
                nie zgodze sie z wypowiedzia, ze przyczyna wypadania wlosow zawsze bywaja
                hormony! Rownie dobrze moga to być niedobory witamin, choroby, lupiez, lojotok,
                stres itp.
                Najwazniejsze jest by poznac prawdziwa przyczyne wypadania wlosw i wtedy jak
                najbardziej przystapić do prawidlowego leczenia.
                • kropka.nad.zet stres 13.01.06, 09:10
                  wiem coś o tym: łysienie plackowate (na czubku głowy) zaczęło się, kiedy
                  straciłam pracę.
                  zauważyła to fryzjerka
                  pani dermatolog poleciła jakiś preparat z żelazem (trzeba było popijać mlekiem
                  na noc) i przepisała smarowidło (bardzo tłuste - cale szczęście, że zima była,
                  więc wszędzie chodziałam w berecie)
                  oprócz tego poleciła delikatny szampon Pregaine (używam do dzisiaj - minęło już
                  6 lat i jestem bardzo zadowolona
                  problemy z włosami, ale już nie takie, pojawiły się znowu w ubiegłym roku,
                  kiedy to z kolei mój mąż był przez jakiś czas bez pracy
                  czyli - stres, który trwa dość długo, ma jak najbardziej wpływ na włosy

Gość portalu: mia napisał(a):
                  Rownie dobrze moga to być niedobory witamin, choroby, lupiez, lojotok
                  > stres itp.
                  • gogolina77 Re: stres 15.01.06, 12:23
                    Witam!
                    U mnie przyczyna wypadania włosow był stres i leki.Po 1,5 miesiaca brania Merz
                    Spezial zauważyłam poprawę.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka