Dodaj do ulubionych

PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!!

01.04.05, 14:59
Czesc
Wczoraj dowiedzialam sie ze mam podejzenie o pco dzis caly dzien studiuje
internet zeby jak najwiecej sie dowiedziec , musze przyznac ze jestem
przerazona :( Mam do was kilka pytan, prosze odpowiedzcie!!!
Po pierwsze przestudiwalam www.mamo-tato.pl/article_sect.php?s_id=5
wykresy ktore sa na powyzszej stronie (owulacyjne i z pco) i moje naleza do
typowych owulacyjnych (temp sie zmienia itd) ale moj doktor po usg powiedzial
ze nie mam owulacji :(( jak to jest mozliwe z ta temp, sluzem bedocym
prawidlowym i nawet kluciew w terminie owul??????)
czy ktos mial taki przypadek?
Czy majac 27 lat to nie za pozno na leczenie??? :(
dzieki
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 01.04.05, 15:03
      mam 28 zaczelam sie leczyc pol roku temu, mialam cykle dlugie, ale zawsze mialam
      bez wywolywania, mialam sluz plodny a owulacji jednak nie
      nie martw się na poczatku to zawsze szok, ale ochłoniesz-w końcu wszystkim nam
      sie uda!
    • romianka Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 01.04.05, 15:13
      Czy znacie jakies liczby???
      Ile procent dziewczyn z PCO zachodzi w ciaze a ILE NIE?
      Koszmarnie sie boje:((((
      • invicta1 Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 01.04.05, 15:19
        wiesz co te liczby to akurat mozna sobie w tyłek wsadzić nastraszą tylko, a nie
        raz dziewczyny zachodzą raz dwa i po co ten stres?
        nie martw się proszę-stres szkodzi -miesza w układzie hormonalnym jeszcze bardziej
    • romianka Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 01.04.05, 15:34
      Dzieki, zaskoczyli mnie wczoraj:( w pon ide do specjalisty ....
      • invicta1 Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 01.04.05, 15:43
        spokojnie może to wcale nie PCOS-lekarze teraz lubia sobie to "rozpoznawać"
        bardzo często, a trzeba sporo badan,zeby to wyjaśnić
        wszystkiego dobrego!
    • romianka Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 01.04.05, 16:00
      Mowie ci tak mnie przestraszyli ze ryczalam cala noc, teraz to juz bym nie
      potrafila sie rozplakac:(
      do tej pory myslalam ze wszystko jest ok i poszlam do kontroli a tu .....nie ma
      owulacji i wogole wszystko pomieszane:(
      • iwtryf Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 02.04.05, 00:14
        nie martw sie, na owulacji świat sie nie konczy, invicta ma racje, trzeba sie
        oswoic, a kluczem do tego jest wiedza, ktora zapewne osiagniesz m. in.
        studiujac to forum ;-) przekonasz sie, ze jest nas mnostwo, ze przezywamy
        podobne rozterki i ze nie jestes sama ;-)*

buziaki, trzymaj sie

p.s. co do metody tempperaturowej, to ja bym na niej nie polegala, bo kojarzy
        mi sie niemalze z XIX wiekiem... (skoro jest tak zawodna jako metoda
        zapobiegania ciazy to dlaczego ma sluzyc jako wyznacznik w druga strone?)
        • betsy78 Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 10.04.05, 14:25
          Bylam na badaniach i pomimo, ze mierze tempke od 100 dni (taki mam cykl) to
          nawet nie spojrzeli na nia ci wszyscy "fachowcy".

Zycze powodzenia :):)

www2.fertilityfriend.com/home/8f6c3/
          • iwtryf Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 10.04.05, 22:06
            wiesz co kiedys rozmawialam z pewnym nawiedzonym doktorkiem i on wlasnie
            probowal mnie namowic na to, natomiast dopiero potem powiedzial mi (i
            wyczytalam to rowniez), ze akurat wszystkie metody naturalne sa mniej wiecej
            pewne dopiero wtedy kiedy sa polaczone ze soba, wiec nie dziwie sie ze nikt nie
            patrzyl na twoja temperature, bo to jest tylko wycinek ciebie, jakby przy
            przeziebieniu leczyli cie tylko na katar, do czego zmierzam - przez ten czas
            moglas byc choc lekko przeziebiona i przez to wzrosla Ci rowniez i tam
            temperatura, wiec to nie sa miarodajne wyniki, wiec nie pisz fachowcy w
            cudzysłowiu tylko dlatego, ze jestes rozczarowana, ze nie docenili tego, ze
            musialas wstawac codziennie 10 minut wczesniej by "wkladac sobie termometr"
            • majowa-panna Re: PCO a Temp, Nowa prosi o pomoc!!!! 12.04.05, 19:40
              a czy może być tak że temperatura wzrasta a nie ma owulacji? przecież to chyba
              niemożliwe...
              • annalalik Mam podobnie!!!! 13.04.05, 12:26
                NO WŁAŚNIE - bo ja tez mam podobnie. Zdecydowany wzrost tempki, śluz płodny,
                testy owu pozytywne - piękne LH przed owulacją (23,13) ale lekarz twierdza ze
                owu nie ma (bez monitoringu!!!). Jeśli mam tylko hiperprolaktynemie (stąd niski
                poziom progesteronu 0,3 po owu) i pęcherzyki rosną ale nie pękają to czy
                zalecając mi Clo nie zrobią mi tylko krzywdy????
                Dodatkowo lekarz stwierdza podczas USG endometrium linijne 8mm w moim 22 dc
                kiedy już biorę od 6 dni duphaston! Mówi że też nie ma pęcherzyka dominującego i
                to problem. ALE JAK MOZE BYC PECHERZYK DOMINUJACY SKORO OWU MOGLA BYC OK 12
                DC??? Czy to możliwe??
                • majkabis Re: Mam podobnie!!!! 14.04.05, 11:14
                  Boże! Co Ty wypisujesz?!
                  Czy jesteś pewna swojego lekarza?
                  • annalalik Re: Mam podobnie!!!! 14.04.05, 15:06
                    NIe jestem pewna - mam same wątpliwości ale tak mnie zdiagnozowano - dlatego
                    szukam porzadnego lekarza i martwie sie tym co sie dzieje ze służbą zdrowia teraz
                  • annalalik Re: Mam podobnie!!!! 14.04.05, 15:09
                    Narazie nie biore zadnego Clo bo sie boje ze zrobie sobie krzywde. Znalazlam
                    dobrego lekarza i chce zrobic LH i FSH w 3 dc (nie tak jak mi powiedziano
                    poprzednio w 10) i isc z wynikami do niego. No chyba ze @ nie przyjdzie i nie
                    bedzie potrzeby.
                    Z mojej dotychczasowej lekarki zrezygnuje raczej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka