Dodaj do ulubionych

testy ciążowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:42
Mam pytanie zrobiłam test ciążowy dwa razy, wynik za każdym razem był
pozytywny tzn dwie kreski. Słyszałam ze takie testy mogą sie mylić szczególnie
te wychodzące pozytywnie.Byłam u ginekologa to powiedział ze ciąża na usg
widoczna jest dopiero w 3,5 tygodniowej ciąży. Nie czuje sie najlepiej tzn tak
jakby boli mnie jajnik albo bok nie do konca moge stwierdzić a niepewność czy
jestem w ciąży czy nie mnie dobija. do lekarza mam iśc dopiero za około 2
tygodnie chyba ze cos sie bedzie działo.
Obserwuj wątek
    • yvonne33 Re: testy ciążowe 19.01.06, 19:25
      Też tak myślałam, że może jednak test sie pomylił. A to właśnie po zrobieniu
      takiego testu kupionego w aptece dowiedziałam się, że jestem w ciąży... moja
      córa skończyła niedawno 6 latsmile
    • adzi25 Re: testy ciążowe 19.01.06, 20:13
      może zrób sobie test z krwii??te sie nie mylą.
      • luna333 Re: testy ciążowe 19.01.06, 20:16
        właśnie chciałam to napisać- idź do laboratorium i zrób test z krwi na obecność beta hcg -ilościowo smile jeśli ci wyjdzie że jesteś w ciąży to możesz po 48 godzinach taki test powtórzyć i sprawdzić czy beta prawidłowo przyrasta. Badanie można zrobić o każdej porze, nie trzeba być na czczo, jedyna wada to cena - około 30-40zł
        • Gość: marta-105 Re: testy ciążowe IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 19.01.06, 20:30
          luna333 napisała:

jedyna wada to cena - około
          > 30-40zł

no to rzeczywiście drogo, bo u mnie test beta HCG kosztuje 12zł
          • kocio-kocio Re: testy ciążowe 19.01.06, 21:17
            Tańsza jest beta jakościowa, ale ona daje tylko odpowiedź "tak" albo "nie".
            Beta ilościowa pozwala ocenić wiek ciąży, a powtórzona pokazuje czy ciąża
            rozwija się prawidłowo.
    • lilith76 Re: testy ciążowe 20.01.06, 09:10
      Słyszałam ze takie testy mogą sie mylić szczególnie
      > te wychodzące pozytywnie

właśnie bardziej się mylą te negatywne.
      pozytywny wynik daje ciąża albo lekarstwa hormonalne (nie pigułki). często może
      się zdarzyć, że wynik będzie pozytywny, ale zaraz ciąża ulegnie poronieniu
      (podobno nawet 30-50%).
    • Gość: zagubiona :( Re: testy ciążowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:32
      pomóżcie bo ja już sama nie wiem co robić... Okresu nie mam juz 2 tygodnie..ale
      prawda jest taka że mam bardzo nieregularny...najkrótszy miałam 20 dni a
      najdłuższy 53 dni. Robiłam dwa razy testy. Pierwszy kupiłam PRO-TEST i po
      trzech minutach wyszło mi brak ciąży, pisało żeby nie sprawdzac po 15 minutach
      bo wynik może być nie ważny..ale ja spardziłąm i była małowidoczna (ale była)
      druga kreska. Ten pierwszy test tobiłam 6 dni po spodziewanym okresie. Potem
      kupiłąm Quick View ( po 11 dniach) i nie wyszłonic. Dziziaj zrobiłąm znowu Pro-
      Test i po 3 minutach wyszło BRAK CIĄZY (ale po 3 godzinach widać druga
      kreskę)!!!! W poniedziałek ide do lekarza. Jakie macie wspomnienia i
      doświadczenia z testami? Który bardziej wiarygodny?
      • lilith76 Re: testy ciążowe 20.01.06, 09:40
        wynik testu po okresie podanym w ulotce jest niewiarygodny!!!!!!!!
        według mnie o opóźnieniu możesz mówić po 53 dniu cyklu, czyli kiedy przekroczy
        najdłużyszy cykl.
        te długie cykle to albo cykle bezowulacyjne, albo jest tak, że owulacje masz w
        40 (!!!!!!!) dniu cyklu, czyli wtedy kiedy denerwujesz się, że jesteś w ciąży.
        robiąc hurtowo testy może właśnie zachodzisz w ciażę!

jeśli się zabezpieczasz (stosunek przerywany się nie liczy), nie jesteś w ciąży.
        dajesz tylko zarobić poroducentom testów.
        • Gość: zagubiona :( Re: testy ciążowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:45
          dzięki za słowa otuchy...Bo ja to taka pokręcona jestem . Brzuch mnie boli
          jakbym miała zaraz okres dostać ( a mam bardzo bolesne). Poza tym ostatnio
          mialam dużo stresu i zmartwień...to może przez to mi się tak dzieje, co?
          • Gość: monikas Re: testy ciążowe IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:39
            oczywiście, że stres może opóźnić okers. Ja zwykle mam regularne, ale raz
            miałam ogromny stres i tez myślałam, ze jestem w ciąży, aż w końcu po 36 dniach
            @ przyszła. Głowa do góry, jeśli nie chcesz teraz mieć dziecka, bo 3 testy
            pokazały Ci jedną kreskę to coś w tym jest. Jesli Ty miewasz tak nieregularne
            cykle nie masz się co obawiać ciąży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka