anitusia2 13.11.02, 10:22 Dostałam od swojego lekarza przekaz do zbadania poziomu prolaktyny i testosteronu w drogiej fazie cyklu. Kiedy to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: Badania hormonale 16.11.02, 15:37 W drugiej połowie cyklu tj.po owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anitusia2 Re: Badania hormonale 22.11.02, 09:58 monika.antepowicz napisała: > W drugiej połowie cyklu tj.po owulacji. Problem w tym że ja mam bezowulacyjne cykle i nie wiem kiedy zrobić badanie testosteronu i prolaktyny. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: Badania hormonale 22.11.02, 10:40 zlapalas Pania doktor za slowko powinnas zrobic po dniu w ktorym mialabys owulacje gdybys miala cykle owulacyjne. Normalnie lekarz zleca po prostu badania w 20-21 dniu cyklu. Dla cykli b. krotkich i b. dlugich moze byc inaczej. Generalnie zeby ustalic kiedy powinna wystapic owulacja trzeba wziac pod uwage jak dlugie sa cykle np N dni. I owulacje mialabys (N-15)-go dnia cyklu. Odczekaj pare dni (5-10 - zalezy jak regularne masz cykle) zeby miec pewnosc ze nawet jesli w danym cyklu cos sie przesunie to i tak robisz badania po owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś