Dodaj do ulubionych

Gronkowiec złocisty

11.02.06, 09:49
Zwracam się do osób, które tak jak ja od wielu lat walczą bezskutecznie z
trądzikiem wywołanym przez bakterię gronkowca złocistego. Od 16 roku życia
zmagam się z trądzikiem w postaci zaczerwienionych guzów na twarzy i plecach.
guzy te są bolesne i goją się wyjątkowo długo. Przeszłam róznorodne terapie,
które pomagały na krótko, jak tylko zaczęłam się cieszyć, że moja twarz jest
znowu zdrowa, problem zaczął powracać. Twarz mam całą w bliznach,a na dodatek
guzy zaczęły atakować również plecy, brzuch i pośladki. Czy komuś z Was udało
się wyleczyć coś podobnego, czy przyczyną takiego stanu mogą być guzy jajnika
i choroby układu rozrodczego, bo ostatnio wykryto u mnie coś takiego? Barzdo
proszę o wskazówki, jak skutecznie pozbyć się mojego problemu, gdzie się
zgłosić z czymś takim, bo ani dermatolodzy ani ginekolodzy nie byli mi w
stanie pomóc.Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Gronkowiec złocisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:32
      ja mialam bakterie gronkowca i paciorkowca w migdalkach. tez zmagalam sie z
      tradzikiem (duze czerwone z biala ciecza). wycielam migdalki. stan cery
      diametralnie sie polepszyl. mimo ze nadal cos mi wyskakuje na twarzy nie sa juz
      to tak rozlegle krosty a jedynie tradzik mlodzienczy (tak mi sie wydaje). mysle
      ze w Twoim przypadku powinnas usunac siedlisko bakterii (u mnie byly to
      migdalki). ale wyciac tego guza? poradz sie lekarza czy to dobry pomysl.
      • kalipso81 Re: Gronkowiec złocisty 11.02.06, 10:41
        Gość portalu: anka napisał(a):

> ja mialam bakterie gronkowca i paciorkowca w migdalkach. tez zmagalam sie z
        > tradzikiem (duze czerwone z biala ciecza). wycielam migdalki. stan cery
        > diametralnie sie polepszyl. mimo ze nadal cos mi wyskakuje na twarzy nie sa
        juz
        > to tak rozlegle krosty a jedynie tradzik mlodzienczy (tak mi sie wydaje).
        mysle
        > ze w Twoim przypadku powinnas usunac siedlisko bakterii (u mnie byly to
        > migdalki). ale wyciac tego guza? poradz sie lekarza czy to dobry pomysl.

Kilka lat temu koleżanka dała mi radę: "Zbadaj się ginekologicznie, bo to że
        cię tak wypryszcza to moze być guz na jajniku, moja matka tak miała", a ja
        zlekceważyłam jej słowa. 5 lat temu jajniki miałam w porządku i nie sądziłam,
        że może mi się coś takiego przydarzyć. Teraz myślę, że możecie mieć rację, może
        moje problemy znikną raz na zawsze po operacji usunięcia guaz albo jajnika
        niestety sad
    • Gość: nika Re: Gronkowiec złocisty IP: *.koba.pl / *.koba.pl 11.02.06, 14:04
      Jednym ze sposobów na walke z gronkowcem złocistym jest zastosowanie
      autoszczepionkizwłasnej flory bakteryjnej,w tym celu musisz znaleźć dermatologa,
      który pobierze ci wymaz ze zmian na skórze i przygotuje taka szczepionke. Musisz
      znaleźć taki gabinet w swoim miescie. Pozrobirniu takiej szczepionki podaje ją
      sie w formie wstrzyknięc podskórnych a potem domięśniowych przez kilka tygodni.
      W sumie jest ok. 12 zastrzyków. Mój chlopak właśnieprzyjmuje tą szczepionkęi
      widac powoli rezultaty, a mialpodobne problemy ze skórą jak ty.POWODZENIA I
      POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka