Dodaj do ulubionych

obfite miesiączki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:11
Lekarze zapewniali że zmniejszą się po urodzeniu dziecka.Urodziłam i nic się
nie zmieniło.Jest to dla mnie problem bo miesiączka trwa do 8 dni przy czym
jest bardzo obfita.Jak rozwiązać ten problem?Będę wdzięczna za odp.
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: obfite miesiączki 16.02.06, 22:14
      pigułki

(a lekarze wykluczyli różne paskudztwa, np. endometriozę?)
    • Gość: mm Re: obfite miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:14
      Ja tez tak mam,lekarze nie znaja przyczyny. U mnie trwa nawet 10 dni a na
      dodatek mam nadmiar zelaza we krwi,wiec anemii nie widza i dlugo nie zobacza.
    • Gość: megi Re: obfite miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:33
      Nie chcę szprycować sie pigułami,już to przechodziłam i efekty mierne.Te
      miesiączki mnie wykanczają.
      • Gość: gosc Re: obfite miesiączki IP: *.netair.pl / 194.114.145.* 16.02.06, 23:49
        A robilyscie sobie badania krzepliwosci krwi? Tutaj moze tkwic przyczyna.
        • Gość: mm Re: obfite miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 00:09
          Krzepliwosc mam dobra,prawidlowo w normie.
    • dorotakatarzyna Re: obfite miesiączki 17.02.06, 10:17
      Ja urodziłam trójkę dzieci i niczego to nie zmieniło.
      Lekarka zrobiła usg, żeby wykluczyć przyczyny typu mięśniaki. Wszystko było ok.
      Stwierdziła więc, że przyczyną jest niedobór hormonów drugiej fazy cyklu czyli
      progesteronu. To by się zgadzało, bo wszystkie trzy ciąże miałam zagrożone i
      musiałam brać progesteron. Przepisała mi jakieś pigułki, mam brać od 16 dnia,
      zobaczę co się będzie dalej działo.
      Zaproponowała mi też ziołowe tabletki Hemorigen. Bierze się je przez dwa dni na
      początku krwawienia. I rzeczywiście, przez te dwa dni leciało bardzo mocno, ale
      reszta okresu była dużo mniej obfita niż zwykle, no i tylko 6 dni, a nie 8 jak
      zwykle smile
      • kasiulek_mysiulek Re: obfite miesiączki 17.02.06, 14:25
        Moja pani ginekolog tak ma i niestety nie da się z tym nic zrobić, bo ona jest
        fachowcem to by sobie jakoś pomogła gdyby się dało.
        • Gość: megi Re: obfite miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:35
          No właśnie.Ja ratowałam się wszystkim i przebadałam się dokładnie,niczego u
          mnie nie znaleźli.Tylko ta krzepliwość krwi mnie zainteresowała,nie robiłam
          badań więc mam pytanie-na czym polega to badanie?? Podczas okresu nie mogę
          normalnie funkcjonować ponieważ czuję ogromny dyskomfort i już chyba straciłam
          nadzieję że to się zmieni sad
          • Gość: mm Re: obfite miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:01
            Pobiera sie krew w laboratorium,zwykle pobranie z reki na krzepliwosc krwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka