Dodaj do ulubionych

wzdety brzuch

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.03.06, 22:02
Nie wiem co sie dzieje z moim brzuchem sad( cokolwiek zjem robi mi sie jak
balon...
rano mam plaski brzuch a po sniadaniu juz nie mowiac po lunchu ....bęben!!
Dodam ze nie mam zadnych dolegliwosci typu bol, niestrawnosc, gazy tylko to
wzdecie... malo estetyczne
Obserwuj wątek
    • monia515 Re: wzdety brzuch 02.03.06, 12:22
      Bierzesz jakies leki? Bo np. po duphastonie są wzdęcia.
      • kajaja2 Re: wzdety brzuch 02.03.06, 16:51
        ja mam takie problemy bo sie okazalo ze mam niezyt zoladka i jak zjem surowe
        rzeczy,wypije gazowane napoje lub smazone rzeczy zjem od razu jestem wzdeta.ja
        biore omar lub polprazol to lekarz tak swierdzil
        • Gość: magda Re: wzdety brzuch IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.03.06, 21:03
          nie biore zadnych lekow, jedynie witaminki ( ale to nie leki smile
          czy przy niezycie zoladka mialas jakies objawy typu bol..?
    • sasha_m Re: wzdety brzuch 02.03.06, 22:14
      Miałam to samo sad Tylko wzdęcie powodujące ogromny dyskomfort.
      Przez kilka tygodni brałam Sylimarol, 2 razy dziennie po 70 mg. Potem trafiłam
      do lekarki, która powiedziała, że takie objawy mogą być początkami kamieni w
      woreczku żółciowym i przepisała Dusphatalin, wzięłam całe opakowanie.
      Ale mam wrażenie, że sam Sylimarol poradził sobie znakomicie. Trzeba go jednak
      brać przez długi czas.
      • Gość: magda Re: wzdety brzuch IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.03.06, 22:21
        wita,
        bralas Sylimarol ...czyli lek na "stany rekonwalescencji po toksyczno-
        metabolicznych uszkodzeniach wątroby spowodowanych m.in. czynnikami toksycznymi
        (np. środki ochrony roślin, alkohol) oraz po spożyciu trudno strawnych
        pokarmów. Wspomagająco w zaburzeniach czynności wątroby i przewlekłych stanach
        zapalnych."
        jaka mialas diagnoze lekarska??
        bo u mnie toksyczno-metabol uszkodzenia watroby raczej w gre nie wchodza...

• sasha_m Re: wzdety brzuch 02.03.06, 22:44
          U mnie też w grę nie wchodzą, ale być może wzdęcia były
          powodowane "zaburzeniami czynności wątroby", a już najbardziej prawdopodobna
          przyczyna to spożycie ciężkostrawnych pokarmów. Chciaż to nie jest takie
          oczywiste, bo ja miałam wzdęcia po wszystkim - a dodam, że nie jadam majonezu,
          śmietany, smalcu, tłustych mięs już od bardzo, bardzo dawna, a gdy pojawiły się
          wzdęcia, wyeliminowałam nawet tę niewielką ilość alkoholu pijanego
          sporadycznie.
          Diagnozy lekarskiej nie miałam, Sylimarol to lek ziołowy, bez recepty, ktoś mi
          go polecił. Ale żeby zadziałał na dłuższą metę, nie wystarczy brać go doraźnie,
          a zastosować dłuższą kurację i kontynuować po ustąpieniu objawów, ale o tym już
          pisałam wcześniej.
          • Gość: magda Re: wzdety brzuch IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.03.06, 22:48
            a orientujesz sie czy moze miec jakies skutki uboczne...?wiem ze to lek ziolowy
            ale ziolka tez moga zaszkodzic...
            • sasha_m Re: wzdety brzuch 02.03.06, 23:05
              W ulotce chyba nic na ten temat nie ma. Ja nie miałam żadnych skutków
              ubocznych. Najlepiej zapytaj w aptece.
    • lidka_77 zajrzyj tu... 03.03.06, 09:57
      zajrzyj tutaj -
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=37143129&v=2&s=0
      podobny problem, a ten gość - jogger zna sie na wielu rzeczach, ma dobrą opinię
      na forum fitness, więc może to pomożesmile
    • Gość: Kacha Re: wzdety brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:59
      Ja mam to samo. Ale oprócz wzdętego brzucha dokuczają mi gazy. to jest
      straszne. Mam skierowanie na gastroskopię, może po tym badaniu wyjasni sie skąd
      to mam. Dodam że nigdy nie miałam z tym problemów. Zaczęły sie jaki m-c temu.
      • kajaja2 Re: wzdety brzuch 03.03.06, 10:05
        sa bole zoladka ktore sa nie raz tak mocne ze zwijam sie z bolu spoboj wziasc
        ranigast jak napoczatek moze ci cos pomoze jak nie to po gastroskopi bedzie
        wiadomo co dalej.powiem tylko ze jest to badanie nie przyjemne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka