Dodaj do ulubionych

tab. anty a okres

11.03.06, 11:40
dziewczyny mam do was pytanie : od dluzszego czasu nie mam miesiaczki,
dokladnie spoznia mi sie juz pol miesiaca, zawsze mialam dosc nieregularne.
Bylam u ginekologa po poprzedniej miesiaczce zeby mi przypisal tabletki
antykoncepcyjne, bo chcialam sie zabezpieczac bo rozpoczynam wspolzycie z
chlopakiem. Wspomnialam mu ze mam niereguralne miesiaczki a lekarz
powiedzial, ze tabletki mi wyszystko unormuja. Chcialabym zaczac brac juz te
tabletki, ale okresu nie mam. Bledne kolo !! czy moge zaczac zazywac juz
teraz, bez miesiaczki? czy bede zabezpieczona ?
Obserwuj wątek
    • Gość: patrycja Re: tab. anty a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:09
      tabletki ci ureguluja to prawda,ale z tego co sie orientuje to nie mozna ich
      brac jak nie masz okresu.zawsze zaczyna sie od pierwszego dnia okresu.poczekaj
      jeszcze troche a jak nie dostaniesz to chyba muszisz sie wybrac znow do lekarza.
      • kajaja2 Re: tab. anty a okres 11.03.06, 12:57
        bierz od miesiaczki a nie dostalas od lekarza na wywolanie?a moze ciaza?
        • sara223 Re: tab. anty a okres 11.03.06, 13:00
          chyba poczekam na miesiaczke. ciaza wykluczona. jak nie bedzie dalej nic z tego
          to sie do lekarza wybiore znowu. dzieki za odpowiedzi
          • Gość: benita Re: tab. anty a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:17
            podnoszę
            • sara223 Re: tab. anty a okres 13.03.06, 14:00
              dzieki za podnoszenie smile czy zadna z was nie zazywala tabletek anty bez
              okresu ? znalazlam kiedys taki watek, ze jedna dziewczyna brala bez miesiaczki,
              ale przez pierwszy miesiac nalezy sie zabezpieczac dodatkowo.
              • Gość: benita Re: tab. anty a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:05
                Podniosłam, bo tez mam ten problem. Byłam w podobnej sytuacji co Ty. Tyle, że
                miałam plamienia i właściwie nie wiedziałam czy to już okres czy jeszcze
                plamienia. Wzięłam tabletke, ale przez pierwszy miesiąc używalismy gumki. Teraz
                jestem w połowie drugiego listka i kochamy się bez zabezpieczenia.
                • sara223 Re: tab. anty a okres 13.03.06, 14:07
                  no wlasnie, czasami trudno odroznic plamienia od miesiaczki. czy po pierwszym
                  opakowaniu dostalas normalnie miesiaczke ? dzieki za odpowiedz smile pozdrawiam
                  • Gość: benita Re: tab. anty a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:12
                    Dostałam miesiączkę ( a w zasadzie krwawienie z odstawienia) w 4 dniu po
                    przyjęciu ostatniej pigułki z pierwszego listka. Było jednak dośc obfite ( co
                    powinno unormowac się w nastepnych miesiącach) i trwało 6 dni. pozdrawiam
                    • sara223 Re: tab. anty a okres 13.03.06, 14:16
                      dzieki smile wstrzymam sie jeszcze z braniem anty. moze dostane miesiaczke,
                      odczuwam lekki bol piersi i w dole brzucha, wiec moze wszystko samo sie
                      ulozy smile gorzej jak nie, to chyba zaczne brac tabletki, przez pierwszy miesiac
                      bede sie dodatkowo zabezpieczac a pozniej moze juz wreszcie bedzie wszystko
                      dobrze. boje sie tylko zebym sobie sama nie zaszkodzila takim braniem bez
                      okresu. tego sie boje.
    • mari20 Re: tab. anty a okres 13.03.06, 20:20
      up
      tez jestem ciekawa
    • Gość: aj Re: tab. anty a okres IP: *.ha.pwr.wroc.pl 13.03.06, 22:26
      czesc, ja mialam tak, ze wzielam pierwsza pigulke w momencie jak pojawily mi
      sie plamienia a potem sie okazalo ze to bylo tylko super skape plamienie, wiec
      uznalam ze to nie okres(mialam rozregulowany cykl po
      pigułkach "postinor")...wiec tak naprawde to pierwsze opakowanie
      zabezpieczalam sie dodatkowo, ale pod sam koniec raz nie, w 19 ty dzien
      przyjmowania pigulek, wiec nastepne zaczelam bez 7 dniowej przerwy, na wszelki
      wypadek, no i mialam krwawienie jakby z odstawienia, teraz jade dalej na tym
      drugim opakowaniu, i krwawienie sie zmniejsza, to 5 dzien, i nawet nie wiem czy
      wsystko ok...ale jestem dobrej myslismilewyczytalam ze pierwsze okakowanie jak sie
      zacznie nie w dzien okresu to w zaleznosci od pigulek, trzeba sie zabezpieczac
      dodatkowo 7 dni, 14 dni lub caly cykl...i badz tu czlowieku madrysmile
      • Gość: benita Re: tab. anty a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:39
        Hmmm..miałaś krawienie z odstawienia, skoro faktycznie pigułek nie "odstawiłaś"
        na te 7 dni?
        • Gość: ja Re: tab. anty a okres IP: *.Rozyckiego.ip.WRO.Korbank.PL 14.03.06, 14:46
          no wlasnie nie wiem co to bylo...krwawilam czy tez plamilam...tak jakbym
          odstawila a nie odstawilam...
    • sara223 Re: tab. anty a okres 14.03.06, 12:41
      i sie dobrze skonczylo bo miesiaczke dostalam, co za ulga smile
      • Gość: benita Re: tab. anty a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:36
        smile, no widzisz, czasami warto poczekać smile. To teraz życzę bezpiecznego i
        niestresującego seksu. Pozdrawiam
        • sara223 Re: tab. anty a okres 14.03.06, 16:16
          chyba sie upije z radosci wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka