Dodaj do ulubionych

zapomniane pigułki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 18:40
Wyjechalam na urlop i zapomnialam wziac ze soba pigułek
antykoncepcyjnych..:(Nie ma szans zebym dostala je bez recepty.Dzis jest
sobota a wracam dopiero w poniedzialek..Wiec w poniedzialek musialabym wziac
teotrtycznie 3 tabletki na raz.Czy one beda wtedy skuteczne??A czy jesli nie
bede wspolzyla to czy nie zaburzy mi to cyklu?Czy musze przerwac brac tabletki
i dopiero za miesiac zaczac znowu..Przyznam,ze nie usmiecha mi sie to;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Joasia Re: zapomniane pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 19:13
      Witam!
      Mam ten sam problem. Może ktoś doradzi jak postąpić

• claratrueba Re: zapomniane pigułki 28.11.08, 19:52
        3 tabletki to dużo, na tyle żeby o działaniu antykoncepcyjnym zapomnieć. Nie
        bierz po powrocie trzech na raz- nie zatrujesz sie, ale wiekszego sensu to nie
        ma. Dobierz pozostałe (bez tych trzech) i spokojnie poczekaj na @ zabezpieczajac
        się. Potem zacznij brać normalnie, ale działanie antykoncepcyjne pewne masz po
        14 tabletce. Natomiast jesli wystapi krwawienie juz po tych zapomnianych,
        postepuj j.w. tzn nie odstawiaj i potem bierz nastepne opakowanie od razu, nie
        robiąc przerwy. Wtedy działanie antykoncepcyjne jest po 14 tabletce, wszystko
        jedno czy ze starego czy juz nowego opakowania.
    • martakmiolek Re: zapomniane pigułki 30.11.08, 17:29
      ja zrobiłam coś dziwnego hehe Zapomniałam wziąć pigułkę w czwartek.
      Przypomniałam sobie o tym w piątek i wziełam pigułkę. Sęk w tym, że tylko jedną,
      a powinnam dwie. O tym przypomniałam sobie dzisiaj (niedziela) i do dzisiejszego
      dnia była ciągle o jedną tabletkę do tyłu (tą zapomnianą czwartkową). Co z tym
      faktem zrobić? wziełam dzisiaj dwie, ale nie wiem czy to ma głebszy sens ;|
      • Gość: aga Re: zapomniane pigułki IP: *.acn.waw.pl 17.05.09, 19:57
        13 maja wzięłam 7 tabletke z nowego opakowania, potem nie wzięłam bo nie miałam
        takiej możliwości 3 kolejnych i właśnie 3 dnia nie brania pigułki dostałam
        okres, co robić? kiedy brać pigułki, pomocy....dziś jest 17 maj i mam 2 dzień
        okresu, kiedy brać pigułki i kiedy będę zabezpieczona???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka