Dodaj do ulubionych

Poziom progesteronu

IP: *.echostar.pl 16.03.06, 18:18
Kiedy należy wykonać badanie poziomu progesteronu, aby wynik był jak
najbardziej miarodajny?
Obserwuj wątek
    • Gość: alika26 Re: Poziom progesteronu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:15
      Witam!

Aby wynik był miarodajny, poziom progesteronu powinno się wykonać w 21 dniu
      cyklu.
      Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: fifi Re: Poziom progesteronu IP: *.echostar.pl 17.03.06, 07:52
        Dzięki, ale czy nie ma tu znaczenia długość cyklu ?
        • Gość: bas Re: Poziom progesteronu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 09:44
          Też mnie interesuje ten temat. A czy to badanie robi się z pobranej krwi?
          Trzeba być na czczo? Jakie w ogóle są zalecenia?
          • tekla12 Re: Poziom progesteronu 17.03.06, 09:51
            Najbardziej diagnostyczny - 7 dni po stwierdzonej owulacji. Badanie z krwi, nie
            trzeba być na czczo, pora badania dowolna, zaleceń brak.
            • Gość: fifi Re: Poziom progesteronu IP: *.echostar.pl 17.03.06, 09:55
              O dzięki, spóźniłam się z tym postem poniżej smile))
          • Gość: fifi Re: Poziom progesteronu IP: *.echostar.pl 17.03.06, 09:54
            Test na pewno robi się z krwi i nie trzeba być na czczo. Nie mam pojęcia tylko,
            kiedy mam to zrobić. Wyczytałam gdzieś, ze najlepiej w 14-tym dniu cyklu, ale
            moje cykle są raczej krótkie, więc nie wiem, czy nie powinnam wcześniej. Ale
            może tu ktoś wie? Jeśli tak, to bardzo proszę o wskazówki. smile)))
            • Gość: kaja Re: Poziom progesteronu IP: *.net.pulawy.pl 17.03.06, 10:23
              mi ginekolog kazała zrobic to badanie między 21-23 dniem cylku.i tak teź
              zrobiłamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka