Gość: fifi IP: *.echostar.pl 16.03.06, 18:18 Kiedy należy wykonać badanie poziomu progesteronu, aby wynik był jak najbardziej miarodajny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alika26 Re: Poziom progesteronu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:15 Witam! Aby wynik był miarodajny, poziom progesteronu powinno się wykonać w 21 dniu cyklu. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Poziom progesteronu IP: *.echostar.pl 17.03.06, 07:52 Dzięki, ale czy nie ma tu znaczenia długość cyklu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Poziom progesteronu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 09:44 Też mnie interesuje ten temat. A czy to badanie robi się z pobranej krwi? Trzeba być na czczo? Jakie w ogóle są zalecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Poziom progesteronu 17.03.06, 09:51 Najbardziej diagnostyczny - 7 dni po stwierdzonej owulacji. Badanie z krwi, nie trzeba być na czczo, pora badania dowolna, zaleceń brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Poziom progesteronu IP: *.echostar.pl 17.03.06, 09:55 O dzięki, spóźniłam się z tym postem poniżej )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Poziom progesteronu IP: *.echostar.pl 17.03.06, 09:54 Test na pewno robi się z krwi i nie trzeba być na czczo. Nie mam pojęcia tylko, kiedy mam to zrobić. Wyczytałam gdzieś, ze najlepiej w 14-tym dniu cyklu, ale moje cykle są raczej krótkie, więc nie wiem, czy nie powinnam wcześniej. Ale może tu ktoś wie? Jeśli tak, to bardzo proszę o wskazówki. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Poziom progesteronu IP: *.net.pulawy.pl 17.03.06, 10:23 mi ginekolog kazała zrobic to badanie między 21-23 dniem cylku.i tak teź zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś