Gość: magda IP: *.bulldogdsl.com 14.05.06, 21:54 czy zaawansowana nadzerka boli, lub objawia sie uplawami lub innymi objawami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajaja2 Re: nadzerka III 14.05.06, 22:24 ja mialam III mialam caly czas uplawy,bol przy stosunku apozniej w trakcie stosunku krwawienia.teraz jestem po zabiegu i jest gr I.i czysto i sucho jest.powodzonka.jak masz jakies pytania mozesz do mnie na meila to ci odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: nadzerka III IP: *.bulldogdsl.com 14.05.06, 22:43 pytam z ciekawosci. jestes po zabiegu wypalanie/wymrazania? Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: nadzerka III 15.05.06, 14:24 elektrokonizacja,ale dokladnie to nie wiem na czym to polega.mozna miec pod miejscowym znieczuleniem lub pod narkoza ja musialam miec pod narkoza ze wzgledu na zoladek.zabieg trwa 20min rano przyszlam do szpitala a wieczorem wyszlam.trzeba tylko pozniej uwazac zeby nie dzwigac nie przemeczac sie i sexu nie uprawiac rzadnego musi sie wszytko dokladnie zagoic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabatka Re: nadzerka III IP: *.net.autocom.pl 15.05.06, 15:12 kajaja2 napisalas ze przy nadżerce III miałaś upławy, odczuwalas ból przy stosunku i miałaś krwawienia. moze napisac cos wiecej? tzn czy bylo to obfite krwawienie czy tylko pare kropel, jak obfite i czeste byly uplawy. pytam bo wlasnie dowiedzialam sie ze mam nadzerke i cytologia przede mna. chce wiedziec na co powinnam byc przygotowana... bo tez mialam krwawienia - ale doslownie pare kropel. uplawy tez sie zdarzaja. z gory dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: nadzerka III 15.05.06, 22:04 uplawy mialam caly czas 24godz,obfite.krwawienia mialam ale tylko po stosunku takie kilka dni po pare kropli.jak zrobisz cytologie to wtedy bedziesz wiedziala czy jest duza czy mala moze tylko wystarcza leki i sie zagoi.na leczenie badz gotowa chyba ze wyjdzie ci jakas duza i lekarz bedzie kazal ja usunac to wtedy lekarz powinien wziasc wycinek do badania apozniej on zatwierdzi co dalej.bedzie wszytko ok zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nadzerka III 15.05.06, 22:32 chodzi ci zapewne o cytologię III ona nie ma nic wspólnego z nadżerką !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nadzerka III 15.05.06, 22:38 może będziesz miała ochotę zapoznać się z paroma informacjami nt nadżerki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=41695630&a=41855344 Powinnaś mieć wykonaną kolposkopie a także pobrane wycinki do oceny histopatologicznej, no i przede wszystkim dobrze byłoby powtórzyć cytologię u dobrego lekarza i cytologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: nadzerka III IP: 194.205.246.* 16.05.06, 14:52 przy cytologii nie wyjdzie czy mam nadzerke??mieszkam w anglii i tutaj nikt mnie nie skieruje do lekarza jesli nie mam problemow ze zdrowiem, rutynowo wykonywany jest wymaz z szyjki macicy ( przez pielegniarke)? ginekologa nie uswiadczysz.myslalam ze po tym badaniu mozna sie zorientowac czy wyst ewentualna nadzerka czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nadzerka III 16.05.06, 16:19 jeżeli ktoś pobiera wymaz do cytologii - to widzi gołym okiem czy nadżerka jest czy jej nie ma - chyba zapytać tam u was można?? A że cytologia wykonywana jest rutynowo to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: nadzerka III IP: 194.205.246.* 16.05.06, 16:32 a jesli nie mialam nigdy uplawow, swiadu , pieczenia...istnieje szansa ze mam nadzerke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: nadzerka III IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 16.05.06, 17:00 zapewne tak, bo ona wcale nie musi dawać objawów. Ale równie dobrze możesz jej nie mieć. A dlaczego jest to dla ciebie az tak wazne? Jeżeli można zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: nadzerka III 16.05.06, 22:40 sluchaj nadzerke to lekarz moze stwierdzic czy jest czy jej nie ma bo tak jak aga55jaga powiedziala bedzie ona widoczna.a w cytologii to moze wyjsc czy masz jakis stan zapalny czy cos sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vittoria Re: nadzerka III IP: *.homechoice.co.uk 18.05.06, 22:25 Ja wiem ze mam nadzerke, nawet duza, lekarka w Polsce chciala ja zlikwidowac polewajac jakims plynem, ale zawsze jest za malo czasu, zeby to zorganizowac. Bo trzeba miec swieza cytologie, byc po okresie, jakos nie moge tego zgrac. Za to poszlam z tym do GP w Anglii. Skierowala mnie na cyt, ktora wyszla "normal", mialam II gr w Polsce, a jak zapytalam, co dalej z nadzerka to powiedziala, ze nic, kompletnie nic sie z tym nie robi, tylko powtarza cytologie co jakis czas (zalecala co 3 lata, ale ja i tak bede co roku). nie wiem czy to dobrze czy zle, ale tutaj naprawde nikt nie rusza nadzerek poki cytologia jest dobra. Co o tym myslicie... zostawic tak jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nadzerka III 18.05.06, 22:31 a widzisz czyli lekarze angielscy nie naciągają na wypalanki, wymrażanki??? Podstawa to cytologia. Odpowiedz Link Zgłoś