tribeca 20.01.03, 14:43 chcę się zbadac profilaktycznie - może podpowiecie mi, gdzie robiłyście to badanie? możecie kogoś polecić? będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: USG piersi - gdzie w Wa-wie? 20.01.03, 15:47 Moge polecic Ci dobrego radiologa, ktory nie bierze sie od razu za wycinanie. Dzieki niemu oszczedzilam sobie biopsji, na ktora wysylal mnie inny lekarz. Bylo to kilka lat temu, a do dzisiaj nie mam zadnych zmian nowotworowych. Przyjmuje na Wiolinowej na Ursynowie. Napisz do mnie jesli Cie to interesuje. Pzdr Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: USG piersi - gdzie w Wa-wie? 20.01.03, 19:27 Polecam dr. Elwertowskiego - w przychodni Izis na ul. Emilii Plater. Cena 70 zl. Przemily Pan, ktory rowniez wyjasnia w razie potrzeby co bedzie w opisie i co ewentualnie mozna dlaje robic. Polecila mi go kolezanka ktora b. dlugo poszukiwala dobrego radiologa w W-wie i z tego co pamietam to polecil go jej ktos w Centrum Onkologicznym na Ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.z Re: USG piersi - do Uli.s 17.02.03, 20:10 Czy lekarz, którego polecasz to dr Michał Elwertowski? Lekarz, który tak się nazywa, przyjmuje w przychodni Rentgenologów na Waryńskiego i jest specjalistą medycyny nuklearnej, a ja wybieram się tam na usg piersi i wolałabym iść do kogoś nieprzypadkowego. Bardzo proszę o odpowiedź!!! pozdrawiam serdecznie Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: USG piersi - do Uli.s 18.02.03, 16:22 Nie pamietam jak Dr Elwertowski, ktory mi robil USG ma na imie. Przemily a w dodatku super fachowiec. Wyglad - ok 50tki, 170cm, w okularach, z wasami. Nazwisko nie wydaje sie zbyt popularne wiec mozliwe ze to ten sam. Polecono mi go - jako najlepszego w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.z Re: USG piersi - do Uli.s 18.02.03, 19:36 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba jednak poszukam go w Izisie. Mam włókniaka w piersi i problem,co dalej z tym robić. Dwa razy miałam już je wycinane i nie bardzo chcę się znowu na to decydować, bo wygląda na to że będą się tworzyć przez całe życie, a ile można mieć blizn na piersiach. pozdrawiam serdecznie Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: USG piersi - do Basi 20.02.03, 12:23 On jest bardzo rozmowny, odpowiada na wszystkie pytania i moze sie wprost zapytaj co on o tym mysli o Twoim przypadku i co wg niego powinnas/mozesz dalej robic. Ja tez mam tendencje do robienia sie wlokniakow. Polecil mi mastodynon. Niestety nie pocieszyl mnie - powiedzial ze taka jest juz uroda tego typu piersi i tak sie bedzie ciagnac do menopauzy. Poniewaz on nie jest gin. a wlokniakami powinien sie jednak zajmowac gin. zapytalam go czy nie zna dobrego gin. Odpowiedzial ze ma w domu gin. - zona ma wlasnie taka specjalizacje i przyjmuje prywatnie gdzies na Ursynowie. Nie zdarzylam sie wybrac bo wyjechalam ale w internecie sprawdzalam ze taka Pani gin. pracuje takze jako adiunkt na akademii med. Moze sie go tez zapytaj o dobrego gin. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.z Re: USG piersi - do Basi 21.02.03, 11:52 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Faktycznie w szpitalu na Starynkiewicza pracuje dr Borowiecka -Elwertowska. Skorzystam z okazji i się go podpytam. Niestety oprócz włókniaków w piersi mam guzki w tarczycy i mięsniaka w macicy, więc obawiam się czy to nie jest jakaś wada genetyczna. Staram się teraz o dziecko, ale jednocześnie się martwię, że urodzi się córka i będzie miała to samo. Na razie nie jest to groźne, ale co będzie za 10 lat? pozdrawiam serdecznie Basia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: USG piersi - gdzie w Wa-wie? 20.01.03, 20:24 polecam Enel-Med. DR.Sobolewski bardzo mily pan Odpowiedz Link Zgłoś
tribeca Re: USG piersi - gdzie w Wa-wie? 21.01.03, 09:30 dziękuję Wam za odpowiedzi! pozdrawiam T Odpowiedz Link Zgłoś
becka2 Re: USG piersi - gdzie w Wa-wie? 18.02.03, 12:42 A ja podczas jednej z wizyt u mojego ginekologa w przychodni rejonowej poprosiłam o skierowanie na USG, dostałam skierowanie do tejże samej przychodni, gdzie zapisałam się na badanie. kolejka była długa, ale ja też raczej profilaktycznie chciałam się przebadać, nic niepokojącego nie wyczuwałam, mogłam te 1,5 m-ca poczekać. i zrobiono mi usg za darmo, w ramach kasy chorych na którą co miesiąc przecież płacę składki. obiektywnie jednak muszę przyznać, że czas oczekiwania jest skandalicznie długi. Odpowiedz Link Zgłoś