Dodaj do ulubionych

bóle w podbrzuszu

03.07.06, 15:39
Witam, czy wiecie co moga oznaczać bóle w podbrzuszu. Zaczęły się 3-4
miesiące temu. Występowały sporadycznie, jednak pobiegłam do gina, aby mnie
zbadał. Wszystko było ok. Zrobiła mi nawet USG bo bałam się o jajniki, ale
badanie nic nie wykazało.
Od miesiąca bóle występują częściej - kilka razy dziennie. Przy przeciaganiu
się, kichnięciu, głębokim oddychaniu, a czasami bez powodu. To jest takie
mocne , krótkie kłucie. Niemal zawszez z prawej strony.
Przypuszczałam że to może być przepuklina. Ale sprawdziłam w necie i nie mam
wszystkich typowych obiawów przepukliny. Szczególnie jeśli chodzi o dotyk
podbrzusza.
Z pracy nie mogę się raczej zwolnić, a po 16-stej lekarz nie przyjmuje.
Pewnie, że jak miałoby to być coś poważnego, to wezmę urlop. Ale może to
zwykła niestrawność, a ja panikuję.
Chciałabym w najbliższym czasie pomyśleć o dziecku. Dlatego jestem taka
przewrażliwiona.
Obserwuj wątek
    • kajaja2 Re: bóle w podbrzuszu 03.07.06, 15:51
      z checia rowniez poczytam wypwoiedzi bo ostanio tez mam taki dziwny klujacy bol
      w podbrzuszy tak jakby to kolka ale to nie jest tak jakby jajnik.ja jestem po
      elektrokonizacji nadzerki i sie zastanawiam czy jakies komplikacje mi sie nie
      narobilo.posledze rowniez ten watek razem z toba
      • Gość: agnieszka Re: bóle w podbrzuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:49
        przyczyn może być wiele:
        zapalenie przydatków
        torbiele na janikach(wykaże usg)
        zrosty między jajowodami
        stan zapalny ogólnie
        wybierz sie do lekarza,jeśli badania usg nic nie wwykażą,moga to być zrosty.
    • Gość: beverly Re: bóle w podbrzuszu IP: *.devs.futuro.pl 03.07.06, 21:06
      Jeśli gin stwierdził, że w jego "zakresie" wszystko ok, to chyba trzeba
      pomyśleć o wybraniu się do gastrologa. To może być zapalenie wyrostka, jelita,
      odbytnicy, początek ibs, zła dieta, alergia pokarmowa... i jeszcze parę innych.
      Trochę za długo to trwa jak na niestrawność.

Życzę zdrówka smile
      • Gość: talencja Re: bóle w podbrzuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:41
        ja takze mam taie dziwne bole. ostatnio mnie zlapal taki bol jak wstawala.
        bolalo mnie w prawej stronie tak na dole jakby w pachwinie. rowniez jajniki mam
        ok, nadzerke mialam teraz robiona i sie goi. ginekolog powiedzial ze mam zrobic
        badanie w kierunku chlamydii bo dajetakowe objawy i duzo kobiet ostatnio na to
        choruje uncertain
        • podpalmami Re: bóle w podbrzuszu 04.07.06, 09:30
          to moje obiawy. A jak robi się to badanie - z krwi, czy wymaz? od jakiego
          lekarza trzeba mieć skierowanie?
          • Gość: talencja Re: bóle w podbrzuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:38
            ja dostalam skierowanie od gina. niewiem czy rpdzinny tez ci wyda. nie mam
            pojecia.mam nadzieje ze jednak chlamydia mi niewydjdzie le cos czuje ze chyba
            tak. znow wczoraj mialamtaki bol sad
            • podpalmami Re: bóle w podbrzuszu 04.07.06, 13:42
              poczytałam na necie o tej chorobie. No to teraz dopiero zaczęłam się bać.
              Kurcze muszę zapisać się do ginekolog. Niestety terminy są na za 2 mioesiące.
              Super 2 miesiące będę się teraz denerwować.
              A czy u mężczyzny mozna zrobić takie badanie. Mój chłopak ma opiekę medyczną z
              pracy, więc łatwiej by mu było sie dostać do lekarza.
              • Gość: talencja Re: bóle w podbrzuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:23
                moze sobie twoj chlopak tez zrobic, moze tez miec chlamydie. u facetow, zreszta
                tak jak u kobiet chlamydia moze nie dawac zadnych objawow. dzisiaj ja samam sie
                przestraszylam , bo zaczela mi znow jakas dziwbna brazowawa wydzielina z cewki
                leciec!!!poltora tygodnia temu mialam badany mocz , leukocyty i erytrocyty mam
                w normie ale wyszly bardzo liczne bakterie. moj lekarz stwierdzil ze ta
                chlamydia jesli jest o msui byc stare zakazenie i dawno we mnie siedzi. musze
                sobie zrobic mocz na posiew. kiedys wyszlo takze ze mam gronkowca w moczu i
                jeszce jak sie ta chlamydia by przypałetala to masakra uncertain
    • podpalmami Re: bóle w podbrzuszu 05.07.06, 13:39
      Kobitki, a czy te bóle mogą być związane z tym, że odstawiłam tabletki anty?
      Nie biorę od 2 mieiecy. Może obecne silniejsze bóle i te sprzed 4 miesięcy nie
      sa ze sobą związane. Nie wiem juz sama. W sumie nie znam swojego ciała jak się
      zachowuje bez tabletej. Brałam je z małymi przerwami od prawie 10 lat.
      Ciążę już wykluczyłam.
      Co wy o tym myślicie? Miałyście coś podobnego po odstawieniu tabletek?
      • Gość: talencja Re: bóle w podbrzuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:03
        odebralam wyniki badan i jestem zakazona chlamydia . jestem ciekawa tylko czy
        to stare zakazenie czy jakies nowe uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka