Dodaj do ulubionych

odchudzanie, temat rzeka

18.07.06, 10:25
Mam małe pytanko do osób , które chciałyby schudnąć , czy jest jakikolwiek
sposób żeby zrobić to bez większych wyrzeczeń , wymyślnych diet , codziennej
gimnastyki itp. Po prostu tak z 5 kilo jest mnie za dużo - a nie mam czasu
przyżądzać sobie jakichś zupek ,posiłki , które przygotowuję są dla całej
rodziny i było by dla mnie nie do zniesienia jakbym ja nie mogła normalnie
zjeść razem ze wszystkimi. Czy jest jakiś sposób, czy lepiej nie zawracać
sobie tym głowy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: odchudzanie, temat rzeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:39
      dieta cambridge - gotowce dla leniwców
      działa
      • the_kami Re: odchudzanie, temat rzeka 18.07.06, 11:08
        Działa, ale na krótko.
        Głodzisz się, więc faktycznie zrzucasz kilka kilogramów w ciągu kilku tygodni.
        Ale jojo bardziej niż prawdopodobne, tym bardziej że na DC trudno zmienić nawyki
        żywieniowe - przez jakiś czas jesz zupki z torebek, a potem wracasz do
        poprzedniego stylu jedzenia - a wygłodzony organizm szybko nadrabia stracone
        kilogramy.
        W dodatku - po DC przez 6 miesięcy nie powinno się zachodzić w ciążę.
        No i niedobory po DC widać u niektorych dietowiczów - łamiące się paznokcie,
        wypadające włosy, paskudna skóra...

Niestety, rozsądna dieta wymaga myślenia i odrobiny samozaparcia.
        • sad_ness Re: odchudzanie, temat rzeka 19.11.06, 08:53
          Dieta Cambridge pomoże Ci odchudzić się w sposób naukowo udowodniony,
          bezpieczny i zdrowy.

Trzy posiłki dziennie (lub cztery dla mężczyzn i kobiet powyżej 173 cm wzrostu)
          spożywane zgodnie z zaleceniami stanowią bezpieczną i skuteczną drogę do utraty
          zbędnych kilogramów. Zawartość każdej torebki (137 kcal. Dzienna wartość – 412
          lub 549 kcal) jest przystosowana do sporządzenia posiłków na poczekaniu.

Dieta Cambridge zapewni Ci wartościowy posiłek potrzebny do utrzymania
          prawidłowego stanu zdrowia. Każdy posiłek odpowiada 1/3 dziennego
          zapotrzebowania organizmu na witaminy, składniki mineralne i pełnowartościowe
          białko.Odpowiednia ilość posiłków wchodząca w skład Diety stanowiącej „jedyne
          źródło odżywiania” zabezpiecza w pełni dzienne zapotrzebowanie organizmu
          zgodnie z zaleceniami instytucji brytyjskich. Dieta Cambridge jest
          rozprowadzana wyłącznie przez upoważnionych Konsultantów, którzy wyjaśnią Ci
          zasady działania Diety i odpowiedzą na każde pytanie.

Dieta Cambridge jest nazywana „dietą ostatniej szansy”, nie ma diet kompletnych
          o niższej zawartości energii. Posiłki diety stanowią napoje i zupy wielo
          smakowe w postaci sproszkowanej, przygotowywane przez zmieszanie z gorącą wodą
          (zupy) oraz z ciepłą lub ostudzoną wodą (napoje). Wprowadzone nowości: gotowe
          do spożycia napoje ze słomką oraz batony znacznie ułatwiają stosowanie diety.
          Dzienna ilość posiłków zależy od płci oraz wzrostu. Uzupełnieniem diety są
          napoje bezkaloryczne (woda niegazowana, kawa oraz herbata bez cukru oraz bez
          cytryny) w ilości minimum 2 litry dziennie.

Ocena kliniczna Diety Cambridge przeprowadzona przez Instytut Żywności i
          Żywienia w Warszawie potwierdziła zarówno bezpieczeństwo, skuteczność, jak i
          dobrą tolerancje w czasie leczenia. Podkreślano ponadto dodatnie skutki
          leczenia (obok spadku wagi):

stosunkowo szybkie zniesienie uczucia głodu (łagodna ketonemia);

preferencyjną utratę tłuszczu brzusznego, na co wskazuje spadek WHR, co należy
          uznać za wysoce korzystne (bowiem zwiększone zagrożenie miażdżycą i
          cukrzycą, związane jest z nadmiarem tłuszczu w obrębie jamy brzusznej);

odnotowano ponadto obniżenie podwyższonych wartości ciśnienia tętniczego,
          poziomu glukozy, insuliny, trójglicerydów i cholesterolu (LD).

Jeżeli zdecydujesz się na stosowanie diety, wypełnij kartę zdrowia. Może się
          okazać, że znajdą się przyczyny zdrowotne, które są przeciwwskazaniem do
          stosowania Diety lub stanowią sygnał do konsultacji z lekarzem i uzyskania jego
          zgody. Jeżeli na wszystkie pytania odpowiesz „nie” wówczas bez obaw możesz
          rozpocząć kurację odchudzającą z Dietą Cambridge na karcie zdrowia będzie
          wymagany jedynie Twój podpis. Jeżeli natomiast na któreś pytanie odpowiedź
          padła „tak” wówczas będziemy potrzebowali akceptacji lekarza.

I NADMINIAM ZE SAMA KORZYSTAM Z TEJ DIETY I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA, DIETA
          JEST BEZPIECZNA I SKUTECZNA, NA DO ZRZUCENIA 5 KG WYSTARCZY 7-14 DNI I MOZNA
          PRZEJSC NA MIESZANA A POZNIEJ NA 1000 KALORII...
          POLECAM LEKTURE STRON O DIECIE ORAZ FORUM./ SAD
          • the_kami Re: odchudzanie, temat rzeka 19.11.06, 23:15
            Aha, jassssssne...
            Samo zdrówko. I zero jojo.
            Echhh...
            • Gość: aga TYLKO NIE dieta cambrige IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:00
              BEZ SENSU - JEST GLODZIC SIE A POTEM W OKRESIE OKOLO ROKU UTRZYMUJE SIE WAGA
              ALE POTEM TO MASAKRA - MUSIALABYS DALEJ NIE JESC - A NIE O TO PRZECIEZ CHODZI
    • Gość: misia pysia Re: odchudzanie, temat rzeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:12
      Może po prostu zmień proporcje na talerzu, kupa sałaty, najlepiej z sosem
      vinegret (polecam francuski Knorra-torebeczka) i oliwą, szklanka wody i kawałek
      ziemniaka i mięska tak dla smaku.
      • the_kami Re: odchudzanie, temat rzeka 18.07.06, 11:15
        Gość portalu: misia pysia napisał(a):

> Może po prostu zmień proporcje na talerzu, kupa sałaty, najlepiej z sosem
        > vinegret (polecam francuski Knorra-torebeczka) i oliwą, szklanka wody i
        > kawałek ziemniaka i mięska tak dla smaku.

No, prawie. Tego mięska to może być sporo, natomiast z ziemniaka można spokojnie
        zrezygnować.
        • Gość: AnkaK Re: odchudzanie, temat rzeka IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.07.06, 12:44
          I nie polecam żadnych sosów gotowców z torebek.Lepiej zrobić z połówki cytryny
          sok,dodać wyciśnięty czosnek,sól,cukier,pieprz i trochę oliwy.To najzdrowszy i
          najsmaczniejszy sosik do sałatek.
        • askastar Re: odchudzanie, temat rzeka 18.07.06, 12:50
          wiecie- kiedys sie zaparlam-bylo mnie duuuzo za duzo.wazylam 96kg przy wzroscie 170.stopniowo ograniczalam ilosc-od razu zero slodyczy(moja pieta achillesowa),wiecej warzyw,owocow(zaczynalo sie lato,wiec latwiej o nie).troche roweru,troche cwiczen ale regularnie,duzo wody.na poczatku diabelnie trudno bo w domu normalnie jedli,ale sie zaparlam jak nigdy.w lipcu wazylam 76kg, pazdziernik stanelam na 56.zle wygladalam,wiec pozwolilam sobie dotyc do 59-60 i tak sie trzymam do dzis (monelo 4 lata).teraz malo,ale jem wszystko,pozwalam sobie nawet na slodycze,duzo chodze,juz sporadycznie cwicze,alby miesnie miec sprawne.
          mialam sporo pracy oprocz odchudzania,nie myslalam o tym non stop i udalo sie.
          efektu jojo nie mam,troche za duzo skory na brzuchu,ale nie przyspiesze tego
          tak jak pisaly dziewczyny-tzreba samozaparcia, i systematycznosci i jesli nie ma zdrowotnych problemow-da siesmile.moje zdjecia moga sluzyc za przyklad
          pzdr aska
          • florcia-a Re: odchudzanie, temat rzeka 18.07.06, 15:17
            może rzeczywiście czasem najgorzej spróbować , żeby w razie czego jakby się nie
            udało nie słyszeć tych złośliwych docinek , ja tak Wam powiem szczerze , że
            właśnie o to mi chodzi , żeby zrobić to tak, żeby nikt nie zauważył - ale w
            domu wszyscy zwrócili by na to uwagę, więc jakiego sposobu się chwycić , żeby
            nikt się nie zorientował ?
            • askastar do florcia 18.07.06, 17:14
              wiesz,ja tez nie oglaszalam tego wszem i wobec,ale jakos nie mialam problemu no i bylam nastawiona ze MUSI sie udac (po cos czlowiek silna wole i rozum ma, mozna zapanowac nad pokusami,choc to nielatwe).bylo lato,upal,mowilam domownikom,ze albo juz zjadlam cos ( czesto byl to owoc,surowe warzywko,serek bialy), lub po prostu mowilam,ze nie jestem glodna,troche dyplomacjismile.duzo pilam,mysle,ze to wazne bo zapelnia zoladek i nie ma ssania glodu. a co smieszne, nie cierpie wprost wody niegazowanej, i pilam gazowana,co z reszta, moim zdaniem a wbrew wszystkiemu co czytalam, uwazam,ze jest lepsza, bo gaz wypelnia wszystko
              trzymam kciuki
              pzdr aska
            • Gość: Calka Re: odchudzanie, temat rzeka IP: 213.86.213.* 19.11.06, 22:10
              albo jedz polowe tego co inni (albo nawet 1/3) albo nie jedz nic po 16:00.
    • yagiennka Re: odchudzanie, temat rzeka 19.11.06, 09:42
      Jest, dieta Montignac. Chudniesz 1-2 kg tygodniowo ale bardzo trwale. Znajdziesz
      dużo info w sieci. Znam osobiście kilka osób które schudły na tej diecie bez
      problemu, ja sama zrzuciłam 3 kg a do tej pory przestrzegam pewnych zasad tej
      diety bo myslę że są bardzo rozsądne. Jesz wszystko tylko nie łaczysz pewnych
      produktow ze soba także z przygotowywaniem posiłków dla rodziny nie ma problemu.
      Po prostu im dajesz ziemniaki, kotleta i surówkę a sama np jesz kotleta bez
      panierki i surówkę a rezygnujesz z węglowodanów czyli ziemniaków. Poczytaj o tej
      diecie.
      • green_land Re: odchudzanie, temat rzeka 19.11.06, 22:57
        Najprostszy sposób to jedzenie np.nie chleba z masłem, ale chleba bez masła,
        mie kawy z 2 łyżeczkami cukru, tylko z jedną, nie 2 kanapek na kolację lecz
        jednej itd.Aha, śniedanie raczej jedz, bo jeżeli ten posiłek sobie odpuścisz
        jesst du ża szansa, że wieczorem będziesz głodna jak wilk i zjesz podwójną
        porcję.
        Jeżeli zrezygnujesz z czegoś małego, to po kilku tygodniach nawet nie
        zauważysz, że kiedyś było Ci to potrzebne, waga zacznie powolutku spadac, a
        Tobie efekt jojo nie będzie groził.
        Nie warto stosowac diet szybkich, prędzej czy później żle się na nich wychodzi.
        A surówki w każdej postaci to super jedzonko! Możesz dodawac oliwki,tartą
        marchewkę ,bakłażany, fetę, jajka(pyszotka z kapustą pekińską, zielonym
        ogórkiem i jak ktolubi pomidorkiem, no i te oliwki... koniecznie dopraw jakąs
        dobrą oliwą )...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka