Dodaj do ulubionych

spóźniona owulacja, HCG

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.08.06, 13:57
Witam,
być może to już moja paranoja, ale
okres spóźnia mi się 10 dzień, do tej pory miałam cykle regularnie co 28 dni.
Stosunek miał miejsce ok. 22 dnia cyklu, a więc teoretycznie już w dniach
niepłodnych. Jednak jeżeli owulacja była opóźniona (z powodu upałów, itd,
chociaż do tej pory to się nie zdarzało) to wszystko mogło się przesunąć.
Czy jeżeli badanie krwi na obecność BHCG wykonałam w 35. dniu, a więc już w 5
tyg. od ostatniej miesiączki, 8 dni od spodziewanego terminu i poziom wynosił
poniżej 1 mIU/ml, to czy daje mi to pewność, że nie jestem w ciąży?
dziękuję za szybką odpowiedź, pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: spóźniona owulacja, HCG 03.08.06, 14:42
      Jeśli nie wiesz, kiedy była (i czy już w ogóle była) owulacja, nie możesz mieć
      takiej gwarancji.
      Wiarygodny wynik będziesz miała ok. 10 dni po owulacji.
      Jeśli tamten stosunek był jedynym "podejrzanym", poczekałabym jeszcze kilka dni.
      W piśmiennicwie trafiają się opinie, że bywa, że plemniki mogą poczekać na
      jajeczko nawet 7 dni.
    • lilith76 Re: spóźniona owulacja, HCG 03.08.06, 14:48
      Poczekałabym jeszcze kilka dni i poszła do ginekologa z usg - wtedy, nawet przy opóźnionej owulacji powinno być coś widać (pęcherzyk ciążowy), a jeśli to nie ciąża, to dostaniesz coś na wywołanie okresu.
      • Gość: Ania Re: spóźniona owulacja, HCG IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.08.06, 19:18
        no właśnie byłam już, ale pan doktor stwierdził, że skoro taki wynik to na bank
        nie ciąża (liczyłam przy max. żywotności plemników - 7 dni, wtedy badanie HCG
        wychodziłoby mniej więcej w 7 dniu, czyli poziom powinien być już powyżej 5,3
        wg normy z laba) i dostałam luteinę 3 razy dziennie... Wzięłam dwa razy i zaraz
        po zażyciu boli mnie podbrzusze tak jakby "przedmiesiączkowo". Lekko bolesne
        skurcze i ból jajników. Czy to normalne?
        • Gość: Ania Re: spóźniona owulacja, HCG IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.08.06, 22:17
          ok, dziewczyny, przyszła @, skurcze są, ale ból brzucha jakby trochę mniejszy
          niż zazwyczaj (tzn, daję radę bez tabletek). Czy to może być wpływ tego
          progesteronu, który przyjęłam? Niby tylko 100mg, ale może uzupełniło niedobór?

pozdrawiam i dziękuję za pomoc wyżej smile
          • lilith76 Re: spóźniona owulacja, HCG 04.08.06, 08:59
            Progesteron dał impuls procesom rozpoczynającym miesiączkę. Z jakiś względów "zawiesiły się" smile
            Teraz możesz odstawić Luteinę.
            Wszystko ok.
            • Gość: Ania Re: spóźniona owulacja, HCG IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.08.06, 09:29
              dzięki smile
              czyli ciążę mogę wykluczyć, tak? Bo już kurcze, sama nie wiem tongue_out

pozdrawiam smile
              • saskiaplus1 Re: spóźniona owulacja, HCG 04.08.06, 09:43
                Możesz wykluczyć na 99,9%.
    • troll16 podobny problem 04.08.06, 10:02
      ja mam podobny problem. Zazyłam gestomikron na wywołanie @, ale mam poki co ,
      po 3 dniach dosc małe krwawienie...
      Czy to moze byc ciaza?
      • kocio-kocio Re: podobny problem 04.08.06, 10:08
        Nie znam tego leku.
        Jeśli to kolejna wersja progesteronu, a tak podejrzewam, to to nie jest ciąża.
        Bo progesteron podtrzymuje ciążę i zapobiega krwawieniom w czasie jej trwania,
        ale jednocześnie wywołuje krwawienie jeśli miesiączki nie ma.
        • kocio-kocio Re: podobny problem 04.08.06, 10:08
          errata:
          wywołuje krawienie jeśli nie ma CIĄŻY!
        • troll16 Re: podobny problem 04.08.06, 10:22
          tak, to jest bodajze medroprogesteron (napewno cos pomyliłam w nazwie), ale
          progesteron napewno.... w przeciwskazaniach było własnie jako pierwsze
          podejrzenie ciazy i ciaza,,,,
          • Gość: Ania Re: podobny problem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.08.06, 15:26
            dzięki bardzo dziewczyny za pomoc smile
            pozdrawiam gorąco smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka