Dodaj do ulubionych

palenie na przystankach

IP: *.sggw.waw.pl 08.04.02, 18:47
czy może ktoś wie i jest skłonny podzielić się informacją na ten temat - czy to nie jest
przypadkiem jakieś wykroczenie czy coś takiego???
Obserwuj wątek
    • Gość: matrek Nie jest IP: 212.76.37.* 08.04.02, 18:49
    • Gość: sombre Baaaaaardzo szkoda IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 08.04.02, 19:55
    • szaser Re: palenie na przystankach 09.04.02, 07:51
      Jeśli palenie na przystankach miałoby być karalne, to jazda samochodem,
      wydzielającym conajmniej kilkanaście tysięcy razy więcej szkodliwych gazów do
      naszych płuc, powinna być karana dożywociem. Czy wiesz, że płuca parodniowego
      niemowlęcia z wielkiego miasta sa już czarne i nie od papierosów, tylko od spalin?
      Natomiast nie popieram dmuchania komukolwiek w nos dymem papierosowym. Jeśli mi
      przeszkadza dym palacza, to się po prostu przesuwam poza jego zasięg, a od spalin
      nie uciekniesz (chyba, że jak Jackson z maseczką). Natomiast o wiele bardziej
      dokuczliwym problemem: są pijani i ich zachowanie na przystankach (a to jest
      karalne), dokuczliwe ryki i zaczepki egzaltowanych młodzieńców i nawet panien w
      okresie dojrzewania, permanentne zrywanie rozkładów jazdy przez wcześniej
      wspomnianych, chamskie zachowywanie się, niszczenie całych przystanków, jazda na
      gapę, itp. To są prawdziwe problemy normalnych przystankowiczów.
    • Gość: Froch Re: palenie na przystankach IP: *.supermedia.pl 09.04.02, 09:00
      Z tego co ja wiem, to palić na przystanku nie wolno.. a nawet jesli.. sprecyzujmy jeszcze o jaki przystanek
      chodzi.. bo palenie pod wiata moze być dla niepalacych tak samo uciazliwe jak palenie w pomieszczeniu.. ja sam
      pale, ale zawsze staje z boku, tak by dym nie leciał na innych ludzi.. bvo o ile uważam że palacze sa
      dyskryminowani, to jednak nie zwalnia to ich zachowywania sie zgodnie z normami kulturalnego swiata
      Pozdrawiam
      • Gość: crack66 Froch ma rację!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 09:04
        Ja kotłuję 3 paczki dziennie ale NIE TOLERUJE palenia w wiatach MZA/ZTM i W
        WINDACH np.
        • sloggi Re: Froch ma rację!!! 09.04.02, 10:03
          Chyba jestem rekordzistą w wywoływaniu awantur na ten temat. Nie cierpię, gdy
          podczas deszczu stoi koło mnie kopciuch i dymi mi prosto w twarz - z mety
          rozkręcam aferę.
          • jhbsk Re: Froch ma rację!!! 09.04.02, 10:20
            Popieram. Smrodzenie na przystanku to czyste chamstwo, niezależnie od tego czy jest jakiś zakaz, czy
            nie.
            • Gość: Froch Re: Froch ma rację!!! IP: *.supermedia.pl 09.04.02, 11:20
              Niestety... nawet jak pada deszcz to nałóg jest silniejszy... pale dwie paczki dziennie, ale nie oznacza
              to ze musze do wdychania smrodu zmuszac innych.. niemniej jednak jeszcze raz podkreslam ze
              uwazam ze palacze sa dyskrymionowani.. a teksty tylpu 'lokal tylko dla niepalących' kojaza mi sie z
              tabliczkami 'nur fur deustche'... czemu nie ma lokali tylko dla palacych?
            • jeniffer1 Re: Froch ma rację!!! 10.04.02, 14:13
              A znacie to: koleś / panna pali fajkę na przystanku, podjeżdża autobus/tramwaj
              peta wyrzuca na ulicę a ostatni WYDECH robi w autobusie.
              Niedobrze się robi. :-((
              • roland_x Re: Froch ma rację!!! 10.04.02, 14:15
                znam
                faktycznie niedobrze
                niektórym na dodatek tak capi z buzi jak z popielniczki
                nie wiem co oni jarają
                zbutwiałe zielsko!
    • zegrz Re: palenie na przystankach 09.04.02, 10:11
      Jesli nie ma zakazu - to nie jest. To tylko kwestia kultury, a to jest to czego
      wiele osób nie wyniosło z domu - a tyle innych rzeczy wynieśli ;)
    • Gość: abc Re: palenie na przystankach IP: 212.76.37.* 09.04.02, 10:46
      Obawiam się że nie jest. :(
    • Gość: martin Re: palenie na przystankach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 14:57
      mi to nie przeszkadza
    • Gość: olo Re: palenie na przystankach IP: 213.158.195.* 12.04.02, 15:21
      Dmuchanie komuś dymem w nos na przystanku, w windzie czy w innym miejscu
      publicznym to zwykłe qurewstwo. Przeszkadza mi to mimo, że sam palę pół paczki
      dziennie.
      • Gość: martin Re: palenie na przystankach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:44
        na przystanku to spoko, w autobusie to ja bym rozumiał
        • Gość: Skolmi Re: palenie na przystankach IP: 213.134.142.* 12.04.02, 19:19
          a ja nie zrozumiem

na przystankach, w autobusach(kierowcy) no i w winndach

Nołogi Wy Jedne!!! podłączyć japy do rury wydechowej starego Ikarusa, to się
          wam odechce truć innych!... i będą dwie pieczenie na jednym ogniu - wy
          zadowoleni i spalin mniej będzie;)
        • jeniffer1 Re: palenie na przystankach 15.04.02, 16:01
          A jak pali kierowca to co wy na to?
          Bo śmierdzi w całym autobusie...
        • jeniffer1 Re: palenie na przystankach 15.04.02, 16:04
          A jak pali kierowca to co wy na to?
          Bo śmierdzi w całym autobusie...
          • Gość: xIx Re: palenie na przystankach IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 15.04.02, 17:56
            Białym wolno ;))))
            • Gość: Froch Re: palenie na przystankach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 20:00
              ale tylko w częsci oznaczonej tabliczką "Nur fur Deutsche"

Gość portalu: xIx napisał(a):

> Białym wolno ;))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka