dyzurna 05.03.03, 16:33 witam kilka razy w tygodni dziwnie mi drga powieka ale dzis to jest przesada caly czas mi drga dolna powieka czy to jest szkodliwe i w ogole dlaczego tak sie dzieje??? prosze o rady... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ula_s Re: Drga mi powieka a wam??? 05.03.03, 16:40 a nie siedzisz ostatnio wiecej przy komputerze? (przy komputerze sie mryga rzadziej i gdzies czytalam ze od tego oko sie wysusza, ale moze i powieki moga od tego drgac). Odpowiedz Link Zgłoś
hiolka jedz magnez! 06.03.03, 15:19 jego niedobor moze sie wlasnie w ten sposob objawiac. Kup magvit albo magnesium asparticum. Powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zaza Re: jedz magnez! 06.03.03, 22:39 mi polecono ...kwas foliowy, ktory mi pomogl...slowo Odpowiedz Link Zgłoś
mkhj Re: Drga mi powieka a wam??? 07.03.03, 07:55 Powieka czy nerw w powiece?? Mnie drgają nerwy w obu powiekach. Niestety nie pomaga nic. Drganie (utrudniające często normalne życie) pojawia się na parę miesięcy potem na kilka znika i od nowa. Brałam wszystko co polecił neurolog - magnez, potas, zynk, kwas foliowy i inne dziwne preparaty i nic. Na troche pomagają środki uspokajające, ale to "do luftu". A może nie trafiłam na dobrego lekarza??? pozdr mkhj Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Drga mi powieka a wam??? 11.03.03, 15:10 dzieki dziewczyny za rady nawet nie sadzilam ze to moze przez brak witamin i zacze lykac codziennie dziwne jest to ze to tylko lewa dolna powika a czy nerw czy cala to nie wiem ale jest to strasznie upierdliwe. biore sie od dzis za zdrowe odzywianie i chyba uspokoje sie troszke meliska... Odpowiedz Link Zgłoś
opium4 Re: Drga mi powieka a wam??? 11.03.03, 19:30 ja mialam problemy z gorna powieka staralam sie lykac magnez, ale mi nie pomoglo. wedlug mnie powodowal to nadmiar chromu - ale to moja prywatna diagnoza poparta jedynie wlasnym doswiadczeniem, a nie jakas naukowa literatura. skojarzylam po prostu dwa fakty - powieka zaczela mi drgac, gdy bralam l- karnityne z chromem - bylo to w miare delikatne. pozniej zaczelam lykac sam chrom i myslalam, ze nie wytrzymam - non stop odczuwalam drganie. Przestalam brac chrom - drganie ustalo... Nie wiem, co Pani Doktor na to powie Odpowiedz Link Zgłoś