Dodaj do ulubionych

Luteina,pytanie

IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 29.09.06, 12:37
Mam pytanie dotyczace Luteiny przyjmowanej dopochwowo.
Czy ktoras za was,przyjmujacych ten lek miala podobne objawy jak ja.
Tzn.temperatura skacze mi szybko do 36,7-37 C i mam czeste bole glowy (jakby
migrenowe).
Dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Luteina,pytanie 29.09.06, 12:40
      To temperatura mierzona pod pachą, w ciągu dnia?
      Generalnie w fazie poowulacyjnej ciało kobiety ma nieznacznie podwyższoną temperaturę (do takich wartości jak piszesz), a Luteina ma za zadanie wprowadzić organizm w fazę poowulacyjną.
      Co do bóli głowy, to nie wiem.
      • Gość: monika_Z Re: Luteina,pytanie IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 29.09.06, 12:55
      • Gość: monika_Z Re: Luteina,pytanie IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 29.09.06, 12:57
        Nie,to temperatura mierzona w pochwie,zaraz po przebudzeniu!!!(czego od razu
        masz mnie za idiotke ?)
        Wiem,co ma za zadanie luteina,ale jak moge interpretowac wykres jesli skok
        temp,jest spowodowany lekiem ?
        A bol glowy to wlasnie z powodu tej temp,ktora moze wydawac sie
        niska,ale...mnie juz 37 c powala z nog.
        • kocio-kocio Re: Luteina,pytanie 29.09.06, 13:09
          Która część wypowiedzi lilith zawiera uznanie Cię za idiotkę, co?
          Na tym forum mało kto pisząc o temperaturze ma na myśli ptc, stąd wątpliwość.

Brałam luteinę na przemian z duphastonem przez jakiś czas i wykresy nadawały się
          do interpretacji równie dobrze, jak o te bez leków.
        • lilith76 Re: Luteina,pytanie 29.09.06, 13:12
          To masz najnormalniejszy skutek Luteiny - skok temperatury. I tak zinterpretuj wykres. Zdania są podzielone, ale na forum npr przeważa to, że przy Luteinie nie ma już owulacji.
          Nie mam cię za idiotkę, tylko chciałam uściślić sytuację.
          • Gość: monika_Z Re: Luteina,pytanie IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 29.09.06, 13:23
            Pytam,bo juz drugi cykl biore progesteron i poniewaz mam cykle 33-35 dniowe i w
            poprzednim cyklu gina przepisala mi progesteron od 22 dc(wtedy bylam na wizycie
            u niej)a w tym powiedziala,ze mam brac od 17 dc (trudno u mnie okreslic
            owulacje,bo testy pokazuja "-" a skok jest).
            Podejrzewam,ze w tym cyklu owu nie bylo,bo dopiero po luteinie temp wzrosla.
            • kocio-kocio Re: Luteina,pytanie 29.09.06, 13:29
              Mogło nie być owulacji, bo progeteron podany za wcześnie owulację blokuje.
              Ja brałam leki dopiero w drugim dniu skoku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka