Dodaj do ulubionych

Pytanie o Lactovaginal.

IP: *.chello.pl 22.10.06, 19:33
Mam pytanie do kobietek używających tego specyfiku; czy aktualnie sprzedawana
jego postać to wyłącznie kapsułki? Czy one aby nie są szkodliwe np dla szyjki?

Kilka lat temu sprzedawali w fiolkach.
Jak oceniacie nowe "opakowanie"?
Mnie zdecydowanie bardziej odpowiadała wersja poprzednia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 19:46
      Czy one aby nie są szkodliwe np dla szyjki?

????????????????
    • Gość: bera Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.kosson.com 22.10.06, 20:03
      Laktovaginal to nic innego niż szczep bakterii kwasu mlekowego(tego samego co w
      jogurtach lub kefirze) zaś kapsułka leku to nic innego jak zwykła żelatyna
      rozpuszczająca się w pochwie. W normalnej zdrowej florze bakteryjnej pochwy,
      te pałeczki kwasu pełnią bardzo ważną funkcję. To one odpowiadają za kwaśny
      odczyn pochwy tak ważny dla naszego zdrowia.Dzięki niemu ginie wiele bakterii i
      szkodliwych drobnoustrojów.
      • Gość: dag07 Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.chello.pl 23.10.06, 08:43
        Zadałam to pytanie ponieważ jestem uczulona na niektóre leki; niestety nie
        sposób przewidzieć wszystkich reakcji organizmu po przyjęciu medykamentów.
        Jeżeli mam wypróbowany lek a zmieniają jego skład to już pojawia się
        zakłopotanie czy wyjdzie mi to na zdrowie.
        • Gość: Karola Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.icm.edu.pl 23.10.06, 12:08
          dziewczyny, czemu Wy jeszcze stosujecie ten środek! naprawdę to jest już bardzo
          stary środek i nie zmieniaja tam receptury od lat i ostatnio czytałam, że
          zostały przeprowadzone badania nad skutecznościa tego preparatu i okazało się,
          że nie jest to w ogóle potwierdzone!poza tym meczenie się z tymi globulkami
          dopochwowymi - ochyda. są teraz o wiele lepsze probiotyki z pałeczkamio kwasu
          mlekowego - chociążby floragyn ovuli, albo jeszcze lepszy i tańszy od floragynu
          lacibios femina, który przeszedł wszystkie próby kliniczne, potwierdzono
          pozytywne działanie tych konkretnych szczepów co tam są na organizm kobiety i
          spełnia wymogi WHO/FAO!
          • Gość: dag07 Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.chello.pl 23.10.06, 13:44
            Pytałam w aptece o lacibios femina ale go nie mieli; w ogóle to niektóre
            farmaceutki o nim nie słyszały, widocznie nie wszędzie jest dostępny.
            • Gość: hanka Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:00
              lacibios femina są po 26 zł 10 szt dzisiaj kupiłam
          • Gość: gosc Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:42
            a co mają zmieniac? bakterie kwasu mlekowego to dalej bakterie kwasu mlekowego,
            a nie zupka goracy kubek która sie zmiena bo konsument sie nudzi...
            pozatym te preparaty to jedno i to samo.
            z probiotykami jest tak ze jedni wierza ze działają a inni sie z tego naśmiewają.
            • Gość: dag07 Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.chello.pl 23.10.06, 15:58
              Naucz się czytać tekst ze zrozumieniemsmile.
          • zed6 Re: Pytanie o Lactovaginal. 09.11.06, 13:54
            Witamy przedstawiciela firmy ASAsmile)
            Wiemy wszyscy że firmy farmaceutyczne promują za wszelką cene swoje preparaty
            ale to już przesada

po 1.
            Lactovaginal to lek który musiał mieć badania a Lacibios femina to suplement
            gdzie firma może władować co zechce!!!I nie trzeba robić żadnych badań!
            2. "i okazało się,
            > że nie jest to w ogóle potwierdzone!poza tym meczenie się z tymi globulkami
            > dopochwowymi - ochyda." co za bzdura! jesli juz zajmujecie się moderowaniem
            forów to nie róbcie byków! Lactovaginal to kapsułki twarde a Floragyn o którym
            piszecie że to dobry produkt to właśnie globulki
            Poza tym wytłumacz kobietom jak ten wspaniały preparat Lacibios femina
            przechodzi z żołądka do pochwy???
            Przecież przyjmujemy go doustnie...
            • Gość: mandarynka Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.tvtom.pl 18.11.06, 14:24
              Ja również mam wątpliwości dotyczące tego, czy Lacibios Femina po podaniu
              doustnym jest w stanie kolonizować pochwę. Ale faktem jest, że produkt ten
              uzyskał rekomendację Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. Ja jednak
              pozostanę przy Lactovaginalu.
    • Gość: hanka Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 22:58
      tak kapsułki i nie maja skutków ubocznych są to pałeczki kwasu mlekowego
      • Gość: agnieszka Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.skorosze.net 17.11.06, 21:20
        mam pytanie..czy podczas brania lactovaginalu tez 'wycieka' cos??
        podpaski konieczne?? bo lekarz mi przepisal i kazal brac jedna rano i jedna
        wieczorem i jak wezme rano to boje sie zeby mi nic nie przemieklo.... uncertain
        • Gość: mandarynka Re: Pytanie o Lactovaginal. IP: *.tvtom.pl 18.11.06, 14:26
          Owszem, wycieka, ale niewiele. Podpaska nie jest konieczna, wystarczy wkładka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka