Dodaj do ulubionych

Słabe paznokcie

27.10.06, 14:47
Witam
Mam nastepujący problem.Bardzo rozdwajają i łamią mi się paznokcie. Nie ma szans zeby "wychodować" troszke dłuższe.Używam odżywki w lakierze, ale nic nie daje. Dodam moze, że od dawna maluję paznokcie, bo zawsze miałam słabe i miękkie, jak pomaluję są trwalsze i lepiej się czuję.
Staram się używać rękawiczek do mokrych prac domowychg, ale też niewiele dają.......Macie jakiś sposób na to??
Obserwuj wątek
    • Gość: turf Re: Słabe paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:09
      witamina A,E
    • nimeska Re: Słabe paznokcie 03.11.06, 15:27
      kup sobie w aptece witamine A+E w kapsulkach i codziennie jedan kapsulke wetrzyj
      ze wszystkie paznokcie masujac kazda plytke przynajmnje przez kilkanasie sek
      Staraj sie wcierac wit szczegoolnie w te miescie gdzie jest maciez paznokcia
      czyli przy skorce a poczatku pltyki paznokcia
      zstal wpozniej ta witamine aby sama wyschla przynajmniej przez 15 min a potem
      mozesz zetrzec nadmiar chusteczka
      po dwoch tyg sa widoczne efekty
      mozesz sobei etz kupic jakis preparat do lykania na wzmocnienei pazkonci np
      skrzyp polny tez kupisz w aptece
      • Gość: weirdo Re: Słabe paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:03
        mi pomogła "złota" odżywka sally hansen. nie jest najtańsza, ale mogę pazurami
        skrobać betonowe ściany smile)) co więcej, stewardesy polecają tę odżywkę, a możesz
        mi wierzyć, w ich pracy mocne paznokcie są podstawą.
        • nimeska Re: Słabe paznokcie 03.11.06, 16:33
          a do czego stewardesom paznokcie w pracy ??
          • Gość: weirdo Re: Słabe paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:59
            jakkolwiek śmieszne to się może wydawać w tym kontekście, to w samolocie jest
            masa metalu i możliwości połamania paznokci- metalowe pudła: lermery, wózki,
            pręty do uzbrajania trapu. ze słabymi paznokciami daleko się nie zajedzie. a
            muszą pięknie wygladać, bo przecież pasażerowie patrzą im na ręce podczas
            serwisu... smile
    • brawurka75 Re: Słabe paznokcie 07.11.06, 13:49
      odstaw ten lakier smaruj paznokcie olejem rycynowym, jest to długa kuracja 9ok
      1-2 miesiecy), ale daje efekty i koniecznie rękawiczki gumowe , mnie to pomogło
      a miałam wyjątkowo miękie i rozdwajające si epaznokcie, teraz kurację powtarzam
      co 3-4 miesiące przez ok 2-3 tygodni i jest dobrze potem mągę spokojnie malować
      i często zmywam
      • edi681 Re: Słabe paznokcie 07.11.06, 16:54
        łamliwe i rozdwajające się paznokcie mogą być objawem anemii z niedoboru
        żelaza. Ja tak miałam. Zbadaj hemoglobinę i poziom żelaza we krwi, bo przy
        okazji możesz odkryć anemię. Przyjmowanie preparatów żelaza i zmiana diety
        szybko przynosi efekt.
    • smolkowicz_a Re: Słabe paznokcie 07.11.06, 17:08
      Kup tabletki H-panthoten. Mi pomogły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka