28.03.03, 13:01
Czy Postinor jest bardzo szkodliwy? Musialam go wziąć i martwię się że się
truję. Wiem że to ogromna dawka hormonów, wiem że mogą być przykre
dolegliwości, jak mdłości, ból głowy itp., ale czy coś poza tym, czy jest
ryzyko poważniejszych komplikacji? I czy wpływa na ewentualną ciążę? (!!!)
Wprawdzie jest to właściwie niemożliwe ("awaria" zdażyła się w 7 dniu cyklu,
Postinor wzięłam 3 godziny po), ale jednak... Co wiecie i jakie macie
doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • martalek Re: Postinor 28.03.03, 14:57
      nie musisz sie niczym martwicsmile)bedzie ok i dobrze ze tak wczesnie go wzielas,
      moga byc w prawdzie po nim dolegliwosci ale nie musza, kazdy organizm inaczej
      reaguje:>
    • syldasz Re: Postinor 28.03.03, 22:34
      mnie też spotkała kiedyś ta "przyjemność" po pęknięciu prezerwatywy. Niemal
      siłą wydarłam od lekarza pogotowia receptę, lek dostałam w trzeciej aptece, a
      po nim czułam się fatalnie, że nie wspomnę o całej nerwówce. Od tej pory
      przeszłam na tabletki anty i chwalę to sobie.
      Żadnych poważnych konsekwencji nie odczułam oprócz ogólnego rozbicia, mdłości,
      bóli głowy itp., ale naprawdę polecam Ci przejście na skuteczniejszy środek
      zabezpieczający...
      • annasi22 Re: Postinor 29.03.03, 07:59
        Dzieki za odpowiedzi.
        Dodam jeszcze ku przestrodze - uważajcie na Durexy (podobno nie ja pierwsza się
        na nich zawiodłam).
        Ja wcześniej stosowałam pigułki anty, ale stwierdziłam, że nasze kontakty
        zdarzają się za rzadko i nie warto ładować w siebie hormonów. Ale jak to
        wszystko się uspokoi, to wracam do nich.
        Mam jeszcze jedno pytanie. Czym się różni Postinor od Postinor duo? Ja dostałam
        ten drugi, bo w aptece nie było pierwszego.
        Pozdrawiam
        • justy1 Re: Postinor 29.03.03, 16:53
          Postinor zostaje zastąpiony przez Postinor Duo. W składzie i działaniu nie ma
          żadnej różnicy (torchę zmieniono treść ulotki), ale Postinor Duo to tylko 2
          tabletki (w "starym" Postinorze były 4 tbl) w cenie wyższej niż 4 tabletki
          dawnego Postinoru sad
        • jocik Re: Postinor 22.04.03, 10:42
          Faktycznie, "dzieki" zawodnosci Durexow tez w zeszly weekend mialam atrakcje
          pt szybka akcja zdobycia Postinoru..Nie zycze tego nikomu, naprawde. Mam tylko
          nadzieje, ze zadziala..
          • maloletnia86 Re: Postinor 22.04.03, 11:42
            ehhh widze żę nie tylko ja miałam przgody z Durexami (nie ma jak extra safe)
            Musze przyznać że postinor jest straszną bombą hormonalną i ma sie straszne
            loty po nim (bóle głowy, mdłości itp.), ale oprócz postinoru jest też Luteina
            (środek na wywołanie okresu), tylko to trzeba brać dłużej (5 dni) i jest
            dopochwowy. No, ale najważniejsze że jest skuteczny.
    • monika.antepowicz Re: Postinor 29.03.03, 16:46
      Nie powoduje zagrożenia dla ciąży, która rozwinie sie, niemniej nie wyklucza
      się ,że może mieć działamnie antynidacyjne( zapobiegzać zagnieżdzenia się
      zarodka). Poza rozregulowaniem cykli nie ma negatywnych skutków dla zdrowia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka