Dodaj do ulubionych

II faza cyklu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:29
Lecze sie z powodu podwyszonej prolaktyny. Cykle mam nieregularne-od dawna- ale jednak widac poprawe po Bromergonie. Zauwazyłam że skraca mi sie II faza cyklu. Jeszcze kilka mieś temy trwała książkowo 14 dni a teraz 10 lub 11. Czy któras z Was tak miała? Ostatnio moja prl wynosiła 35ng i nie sądze aby poszła gwałtownie w góre poniewa przyjmuje dość dużą dawke leków.
Nie odsyąłacie mnie go gnia bo tak czy sia pójde, ale skoro moge zapytać to pytam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gada Re: II faza cyklu IP: *.uznam.net.pl 19.11.06, 09:45
      spróbuj zazywac castagnus, to ziolowy preparat na wydluzenie II fazy cyklu.
      • Gość: Milutka31 Re: II faza cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:52
        Castagnus brałąm na początku leczenia-słabiutki niestety.na moją prolaktyne wogle nie działa. Dzieki za wypowiedź.
        Bardziej chodzi mi o możliwe przyczyny -za kiepski progesteron?
    • Gość: kika Re: II faza cyklu IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 10:17
      a robiłaś po tabletce prolaktynę ?
      czasami trzeba dłuższego leczenia Bormergonem 05,-1 roku,aby widać było poprawę
      i moze przydałoby się wspomaganie progesteronu Luteiną lub Duphsatonem ?
      różnica paru dni w cyklach to jeszcze nie nieregularne cykle
      nieregularne to jak byś miała raz 26 a potem 70 dni ... np.:28-36 dniowe to
      uznaje się za regularne
      • Gość: Milutka31 Re: II faza cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:26
        Kika lecze sie juz 1,5 roku i na początku ta druga faza była ok, teraz dopiero coś zaczyna szwankować. Luteine czy duphaston brałam juz nie raz.
        Ale dziękuje za wypowiedzi.
        Pozdrawiam ciepło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka