Gość: anette84 IP: 212.160.172.* 12.01.07, 15:21 Witam bardzo serdecznie mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych, czy ich zazywanie musi zaczynac sie pierwszego dnia miesiaczki (to beda moje pierwsze tabsy)???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julka Re: anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:24 Tak,mysle ze tak,zawsze takbralam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: anty 12.01.07, 15:25 Tak. Ostatecznie do 5 dnia cyklu, ale nie wiem jak wtedy ze skutecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:34 TAK (polecam ulotkę) Odpowiedz Link Zgłoś
paulusiunia Re: anty 12.01.07, 17:49 Witaj ja wlasnie koncze moje pierwsze opakowanie :] i zeczęlam brac z pierwszym dniem miesiaczki...A nie poinformowal cie o tym jak masz przyjmowac ginekolog?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliwa Re: anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:09 najlepiej rozpoczac przyjmowanie w pierwszym dniu miesiaczki, jednak de facto mozna rozpoczac w dowolnym dniu cyklu - ale wowczas przez pierwszy tydzien TRZEBA zabezpieczyc sie dodatkowo. info od ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: anty IP: *.tpnet.pl 12.01.07, 21:20 Gość portalu: mysliwa napisał(a): > najlepiej rozpoczac przyjmowanie w pierwszym dniu miesiaczki, jednak de facto > mozna rozpoczac w dowolnym dniu cyklu - ale wowczas przez pierwszy tydzien > TRZEBA zabezpieczyc sie dodatkowo. info od ginekologa. BZDURA! nie w dowolnym dniu, ale maksymalnie do piatego dnia. Ale wtedy trzeba i tak do konca cyklu dodatkowo sie zabezpieczac. Najlepiej i najwlasciwiej - zaczac od 1-go dnia miesiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: anty IP: *.fbx.proxad.net 12.01.07, 21:43 W cale nie bzdura, 7 dni wystarczy zeby uspic jajniki, niezaleznie do moemntu cyklu. Trzeba sie za to zabezpieczac przez te 7 dni. Za to wg WHO jesli zaczniesz brac w dzien miesiaczi lub w ciagu 5 dni od jej zaczecia, nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac. www.who.int/reproductive-health/publications/spr/spr_q1_cocs.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anette84 Re: anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:01 Dzieki serdeczne Kobietki,jak widze zdania sa podzielone... postanowilam nie szalec, nie kombinowac i zaczac tak jak trzeba od pierwszego dnia miesiaczki, tylko ehh bede musiala czekac do ok 10 lutego a moj TŻ wraca wczesniej... trzeba bedzie dac na wstrzymanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypior Re: anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:33 jasne, ze nie bzdura. poglad, ze trzeba rozpoczac opakowanie w pierwszym dniu miesiaczki jest przestarzaly. proponuje wypytac ginekologa. Ci mlodsi potwierdza, ze aktualnie uwaza sie, iz pierwsza pigulke mozna przyjac w dowolnym dniu cyklu z zastrzezeniem, ze wowczas pierwsze 7 dni uwaza sie za czas, kiedy pigulka moze jeszcze nie dzialac, wiec zalecana jest dodatkowo np. prezerwatywa. Odpowiedz Link Zgłoś