Dodaj do ulubionych

Grzybica a miesiączka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 12:03
Czy sa jakieś tabletki dopochwowe na grzyba, ktore można stosowac w trakcie miesiączki? Dostałam od gina crotrimazol ale zanim zaczęłam go stosować dostalam miesiaczkę. Nie bardzo wiem, co robić, na ulotce napisano, że nie wolno w trakcie okresu.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Grzybica a miesiączka 14.02.07, 12:20
      zadnych globulek nie stosuje sie w czasie miesiaczki, bo to sie mija z celem
      • Gość: asia Re: Grzybica a miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:12
        Rozumiem, ze muszę poczekać na koniec okresu. A mogę coś zrobić, zeby mniej bolalo/swęzialo?
        • Gość: e Re: Grzybica a miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:18
          Mozesz smarowac sie kremem Clotrimazolum lub Pimafucin.
        • Gość: koko Re: Grzybica a miesiączka IP: *.chello.pl 14.02.07, 13:19
          smaruj sie mascią (pimafucort, clotrimazolum),
          a globulki dopiero po okresie.
          • Gość: asia Re: Grzybica a miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:23
            Dzięki za odpowiedzi. A tak na marginesie, bardzo dbam o higienę, profilaktycznie biorę lactovaginal a i tak przypałętła sie grzycibica. Przypuszczam, ze to przez oslabenie organizmu. Mam rację?
            • Gość: koko Re: Grzybica a miesiączka IP: *.chello.pl 14.02.07, 14:52
              możesz złapac grzybka przez osłabienie, albo przez korzystanie z toalety
              publicznej (jedna odbita kropelka wystarczy, pfuj), albo przez zbytnia higiene....
              Czasem nie dasz rady uciec sad
              • anula36 Re: Grzybica a miesiączka 14.02.07, 16:48
                zawsze mozeszpodejsc dodmowego wziac recepte na doustne antygrzyby i te stosowac w czasie miesiaczki.
                • unknown27 Re: Grzybica a miesiączka 14.02.07, 22:18
                  ja grzybiczke zlapalam pare dobrych lat temu i wydaje mi sie ze z nia umre..
                  kiedys czytalam wypowiedzi dziewczyn na innym forum i one tez mecza sie z nia
                  juz pare lat.. ja preferuje doustne antygrzybiczne leki np. fluconazole
                  (wystepuje pod wieloma nazwami ale ten jest bodaj najtanszy tzn. ok 3zł)
                  • Gość: asia Nystatyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:43
                    Gin obok crotrimazolu przepisal mi również doustnie nystatynę. Crotlomazolu nie biorę, natomiast nystatynę zaczęłam. Mam jednak wątpliwości, bo sporo przejrzalam postow i nie spotkalam sie, zeby ktoś bral doustnie nystatynę na grzybicę pochwy. Co o tym sądzicie? Może powinnam isc do rodzinnej po jakiś inny lek doustny?
                    • tlustaklucha Re: Nystatyna 14.02.07, 23:47
                      ja zawsze dostawałam nystatynę osłonow przy antybiotyku. od znajomej lekarki,
                      ktora, wie że po antybiotyku mam zawsze nawrót.
                      • Gość: ala Re: Nystatyna IP: *.chello.pl 15.02.07, 14:46
                        Ja też ostatnio dostałam przy antybiotyku Nystatynę doustnie - 1 raz ale oprócz
                        tego poprosiłam jeszcze o "dowcipną". Przyznam, że pomogło.
                    • iwona402 Re: Nystatyna 15.02.07, 15:21
                      Nystatyna nie wchłania się z przewodu pokarmowego, dlatego zabija grzyby
                      znajdujące się w jelicie co zapobiega wtórnemu zakażeniu się nimi np. podczas
                      podcierania się po wypróżnieniu.Wcześniej wymieniany flukonazol działa ogólnie
                      na cały organizm ponieważ ptzedostaje się z jelit do krwi.
                      • Gość: asia Re: Nystatyna-ile brałyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:00
                        Możecie napisac ile tej nystatyny bralyscie i przez jaki czas?
    • Gość: asia Nystatyna-ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:51
      Podnoszę wątek. Czekam na odpowiedź.
    • lemiwawa Re: Grzybica a miesiączka 16.02.07, 19:19
      na mnie nystatyna zupełnie nie działa, sprawdzałam to trzy razy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka