ally111 06.05.03, 08:33 Jak zabezpieczyć się podczas pierwszego stosunku ? czy prezerwatywa wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coquette Re: pierwszy stosunek 06.05.03, 10:29 mnie wystarczyła. natomiast potem sie strasznie denerwowała, czy aby napewno nie jestem w ciąży. Może kup sobie na wszelki wypadek postinor? Albo pójdz do gina po jakieś tabletki. Gdybym miała od nowa to przeżywać, to wolałabym chyba mieć większą pewność. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: pierwszy stosunek 06.05.03, 10:51 mozesz uzyc dodatkowo do prezerwatywy globulke dopochwowa np Kolpotex albo Patentex - w aptece bez recepty do apikacji na kilkanasie minut przed stosunkiem bez przesady z tym postinorem - na pierwszy raz zabezpieczasz sie tak jak na kazde inne i co postinor za kazdym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
ally111 Re: pierwszy stosunek 07.05.03, 07:55 Ale jak zastosować globulki mając błonę dziewiczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: pierwszy stosunek 07.05.03, 08:17 normalnie je wsadzasz nakladajac na palec i wpychajac jak najglebiej, blona w niczym nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: pierwszy stosunek 07.05.03, 09:40 ups no nie wiem , ale jesli dziewice uzywaja tamponow ... moze mozesz ja wsadzic niezbyt gleboko bez uszkodzenia blony albo uzyjcie prezerwatywe ze srodkiem plemnikobojcyzm a najlepiej wybrac termin bezpieczny przed miesiaczka i zastosowac tylko gumke albo nic a czy masz regularne cykle? jesli tak to masz pewnosc ze na kilka dni przed miesiaczka sa dni nieplodne i mozesz zaryzkowac zero zabezpieczen na ten pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: pierwszy stosunek 07.05.03, 10:23 co do globulek to wiem z "autopsji" ;-P ze nie ma problemu z wkladaniem (tak w ogole to przeciez paluszki mozna wsadzac nawet dziewicy i nieczesto zdarza sei aby jej cos peklo czyz nie?) w kwestii zabezpieczenia - zawsze ale to zawsze trzeba stosowac zabezpieczenie, nic to ze niedlugo okres i sa dni nieplodne - nie masz takiej pewnosci (przy krotkich cyklach do zaplodnienia moze dojsc nawet podczas stosunku w czasie okresu gdyz plemniczki zyja w pochwie do 3 dni) jesli jednak kolezanka nie zdecyduje sie na globulke pozostaje jeszcze krem + prezerwatywa (wstzrykuje sie go za pomoca aplikatora podobnego do strzykawki) a prezerwatywy najlepjej Durex ExtraSafe Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: pierwszy stosunek 07.05.03, 14:12 Jeśli zamierza Pani rozpocząć regularne współzycie to radziłabym podwójne zabezpieczenie; prezerwatywa plus pigułki (chodzi o to,ze jeśli to jest nowy partner to prezerwatywa chroni przed chorobami przenoszonymi drogą płciową, ale może pęknąć Odpowiedz Link Zgłoś