Dodaj do ulubionych

tabletki a opalanie

IP: *.aster.pl 19.03.07, 21:11
Czy tabletki antykoncepcyjne moga spowodowac przebarwienia kiedy opalam sie
na naturalnym sloncu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: tabletki a opalanie IP: *.tpnet.pl 19.03.07, 21:22
      mogą
      • Gość: gosc Re: tabletki a opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:23
        www.sferakobiet.pl/dane/uroda/bezpieczne-opalanie.htm
        • Gość: aaa Re: tabletki a opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:59
          nie wolno się opalac przy stosowaniu tabletek
          • pani.ewa Re: tabletki a opalanie 21.03.07, 17:03
            Niby dlaczego nie wolno ??
    • Gość: A. Re: tabletki a opalanie IP: *.aster.pl 22.03.07, 22:52
      niby gdzies tak czytalam, ALE tyle kobiet bierze tabletki i nie wierze zeby
      kazda z nich siedziala na urlopie w pieczarze czy pod kocem, a jakos w watkach
      odnosnie ogolnej oceny tabletek kobiety nie skarza sie na jakies oszpecajace
      przebarwienia. Czy prawdopodobienstwo przebarwien jest duze? Czy mozna temu
      jakos zapobiec? (czy zwykle kremy z filtrem pomagaja?)
      • zuza120 Re: tabletki a opalanie 23.03.07, 08:32
        ja jestem przykładem na to, że nie należy. Po opalaniu mam od 3 lat na czole
        dużą ciemną plamę ok. 3cm. Jesienią robi się jaśniejsza, do wiosny prawie znika
        a jak tylko wyjdzie słonce ciemnieje znowu. I nawet krem z filtrem 30 już nie
        pomaga. A niewtajemniczeni mówią : O, ubrudziłaś się na czole, jeśli dobrze jej
        nie zamaskuję. Więc radzę dobrze, koniec z opalaniem.
    • Gość: Kasia Re: tabletki a opalanie IP: *.stk.vectranet.pl 23.03.07, 11:12
      Myślę że jednym służy innym nie,nie ma reguły.Przyjmuje tabletki od 5
      lat ,opalam się w solarium,na słońcu i nigdy mie miałam żadnych przebarwień.
      • Gość: gabi Re: tabletki a opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:53
        Mogą i u mnie wystąpiły przebarwienia .To chyba kombinacja estrogen+słońce jest
        temu winna.
      • Gość: Dorota Re: tabletki a opalanie IP: 213.17.162.* 06.04.07, 07:46
        No to gratuluje. Fizjologiczna reakcja skory sa przebarwienia. Tylko u jednych
        jsa to przebarwienia przemijajace, u innych- z reguly przemijajace, ale na to
        musza odczekac nawet do roku, lub poltora.
        • Gość: n Re: tabletki a opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:32
          Mogą powodować przebarwienia, koleżanka od lat bierze tabsy, ale dopiero od 2 lat ma duże problemy z przebarwieniami, wyglada to średnio ładnie i nic na to nie pomaga.Też była przekonana, że jej to nie dotyczy, bo się opalała i było dobrze: do czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka