Dodaj do ulubionych

codziennie któraś w ciąży

17.04.07, 23:38
od jakiegoś czasu wchodze tutaj na to forum i łapie się za głowe...

pytania typu "czy to ciąza? czy moge byc w ciazy"

kobity czego wy sie tu spodziewacie? że na jakiej podstawie ktos z forum wam
powie czy tak jest czy nie
dlaczego nie można po prostu kupic sobie testu ciazowego???

rozumiem jedynie ze mozna pytac czy warto w konkretnej sytuacji testowac, ale
nie zeby ktos na podstawie pytania typu " boli mnie brzuch- czy jestem w
ciazy"....mogl wam powiedziec cos innego niz tylko jedno

zrob test....
Obserwuj wątek
    • malamadre Re: codziennie któraś w ciąży 17.04.07, 23:59
      E-mama słynie z jakichś szczególnych złośliwości? Nie wiedziałam...
      • Gość: Anulka Re: codziennie któraś w ciąży IP: *.180.54.80.sta.gaja.net.pl 18.04.07, 01:59
        Do autorki watkusmile
        Rozumiem,ze masz swoje wazniejsze pytania i dla Ciebie tego typu pytania są
        bzdurne i tylko zasmiecaja forum ale moim zdaniem troszke wyrozumialosci.
        Ja sie wcale nie dziwie,ze te pytania powstaja...One beda powstawac caly
        czas.Codziennie wiecej.I nie wina w tych dziewczynach,ze brak zapezpieczenia
        itp. itd. porady wrozki, i inne slowka,ktore wyczytalam.No fakt zabezpieczenie
        gra duza role ale najwazniejsza USWIADOMIENIE.Zyjemy w czasach
        pospiechu.Rodzice albo nie maja czasu,albo sie boja, nie kompletna rodzina
        patologia itp. itd. moglabym wymieniac.Nikt tych dziewczyn nie
        uswiadamia.Wszedzie pisza o niechcianej ciazy u nastolatek.Ale o objawach
        ciazy, o pomocy dla tych dziewczyn, o chociazby miejscu do rozmow.Rzuca
        tekst ,,stosujcie prezerwatywe,, i tyle...Ale prezerwatywy pekaja, nieregularne
        branie tabletek tez nie skutkuje...Tylko nie ma gdzie na ten temat rozmawiac!W
        szkolach programy sa bardzo ograniczone aby nie ,,demoralizowac,, chore.
        One chyba podswiadowmie szukaja wsparcia nie tylko oceny ,,jestem w ciazy czy
        nie,,
        Sama nigdy nie bylam matka.I kiedys tez zadalam tutaj podobne pytanie.Spotkalam
        sie ze zlosliwosciami ale tez uzyskalam rzeczowe odpowiedzi.Fakt,ze wszystko
        wskazywalo na dzidziusiasmileNawet testsmile Ale dzidzia sie nie pojawilasmile
        Mimo,iz ja stosuje podwojne zabezpieczenia i nawet mi zdarzaja sie wpadkismileTez
        ktos moglby napisac trzeba bylo uwazac...no alesmile
        Nie uwazam sie za najrozsadniejsza na swiecie.Tez zadaje mnostwo pytan na
        forum.Czasami tez sa tak glupie,ze sama sie pozniej za nie wstydzewinkNo ale
        czlowiek w stresie, w nieswiadomoscismile
        Dlategp drogie forumowiczki Wiecej wyrozumialosci kochanesmile
        I powinien powstac wątek o tematyce ,,jestem w ciazy czy nie,, przypiety na
        samej gorze gdzie ,,bardziej doswiadczone,, podaly by swoje objawy,przydatne
        linki, cos gdzie te dziewczyny moglyby sobie poczytac rzetelnie.Choc i tak nie
        uniknie sie takich pytan na forum nigdysmilePozdrawiam
        • Gość: anka Re: codziennie któraś w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 07:04
          dzidziusia, dzidzia...dziewczyny, czy wy naprawdę nie możecie pisać normalnie??
          musicie być takie infantylne?
          • Gość: samara Re: codziennie któraś w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:09
            Witam,
            chiałam sprostować, bo miedzy innymi do mnie byłyb wczorajsze złosliwości.
            Nie jestem nastolatką, nie jestem tez moze super ekspertka od badania śluzu jak
            inne tutaj obecne osoby. od 5 miesiecy staramy się o dziecko, ale nie należe do
            tych osób które odrazu szukaja podstaw medycznych ( byc może mój błąd).
            W każdym razie, wychodzę z założenia że nie ma niemądryh pytań, zapytałam, a
            osobom którym pytanie się nie podoba, niech nie odpowiadają.
            Sądze,że zadaniem tego forum jest jednak pomoc i odpowiedzi na nawet naiwne
            pytania, niz wysmiewanie i obrażanie.
            serdecznie pozdrawiam
          • Gość: Anulka Re: codziennie któraś w ciąży IP: *.180.54.80.sta.gaja.net.pl 18.04.07, 16:53
            A co napisac?Jestem w ciazy narazie mam płoda???A urodzi sie ,,cos,,..???
            W moje rodzinie dzieci sa bardzo szanowane i kochane i nie jest to
            tylko ,,dziecko,, ale wyczekiwany najwiekszy skarb dlatego ja pisalam, pisze i
            bede pisala dzidzia-a jak cos nie tak to wybacz nikt, nie kaze Tobie tego
            czytac!
    • malamadre Re: codziennie któraś w ciąży 18.04.07, 00:13
      > to tu jestes gosiem pragne zauwazyc
      Fajnie, ktoś cię wyrzuca z własnego wątku smile

Co do pytań o ciążę - też mnie to bawi/dziwi/wkurza (w zależności od pytania).
      Od czego są testy ciążowe - to raz.
      A dwa - kobiety, dowiedzcie się czegoś o swoim organizmie, czasem włos się jeży
      na głowie, aaa!
    • Gość: emka Popieram IP: *.bulldogdsl.com 18.04.07, 13:06
      Łatwiej i szybciej jest kupić i zrobić trest ciążowy niż liczyć na wróżbiarstwo
      forumowiczek-całkowicie się zgadzam.
    • dorotakatarzyna Re: codziennie któraś w ciąży 18.04.07, 15:14
      A ja myślę, że ciąża jest tak wielkim stresem, że napisanie tego przynosi pewną
      ulgę. Nieważne, planowana czy nie. Czasami nie chce się mówić o tym rodzinie, a
      chciałoby się powiedzieć komukolwiek, stąd wpisy na forum. Nie wiecie, że
      kobiety po prostu lubią się wygadać?
      Jestem matką trójki dzieci. A test nie zawsze jest skuteczny. W ostatniej ciąży
      wyszedł mi pozytywny dopiero w 40 dniu cyklu. Wcześniejsze dwa były negatywne.
      Trochę więcej wyrozumiałości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka