Dodaj do ulubionych

chrom rakotwórczy?

27.04.07, 08:15
Kupiłam Chrom w aptece jako substytut diety ułatwiający pozbycie się głodu na
słodycze a teraz czytam ,ze chrom jest rakotwórczy.Zawsze?Czy przedawkowany?
Wiecie cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: chrom rakotwórczy? 27.04.07, 08:20
      przeciez to metal ciezki, musi bc szkodliwy. lepiej sobie jedz morele suszone,
      5-6 rano, to raz, ze odejdzie Ci ochota na slodycze, a dwa, ze nie
      przedawkujesz, bo morele sa slodkie i za duzo ich zjesc sie nie da.
      • Gość: Savon de Marseille Re: chrom rakotwórczy? IP: *.dyn.iinet.net.au 27.04.07, 10:07
        Klymenestra, zanim cos napiszesz bez sensu moze poczytaj nieco literatury na temat.
        Toksyczne sa przede wszystkim zwiazki chromu wdychane (Chromium VI).

Chrom (Chromium III) jest konieczny do prawidlowej gospodarki cukrem w organizmie.
        Oczywiscie lepiej jest dostarczac go organizmowi spozywajac odpowiednie produkty,ale czasami
        niedobory chromu trzeba uzupelniac tabletkami.
        www.healthline.com/galecontent/chromiumoraz
        www.weitzlux.com/exposedchromiumpoisoning_712.html
        Chromu w postaci metalu (Chromium O) nie uwaza sie za zagrozenie dla zdrowia.

• klymenystra Re: chrom rakotwórczy? 27.04.07, 15:46
          po pierwsze, to nie lubie, mydełko, jak mi sie zmienia nicka.
          po drugie: czy autorka postu pisala, ze ma niedobory? czy robila badania? nie.
          ma ochote na slodycze, zdrowiej i korzystniej dla organizmu jest dostarczac
          chrom naturalnie. podobnie jak wszystko inne. nawet nadmiar witamin jest
          szkodliwy.
          • Gość: Savon de Marseille KlymynYstro IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.07, 01:08
            Y'en a qui sont chatouilleux...

Oczywiscie, masz racje, ja takze uwazam, ze nie powinno sie faszerowc organizmu gotowymi
            preparatami bez uprzedniej konsultacji z lekarzem.
            Mam pytanie: czy sprawdzasz czym sa KONSERWOWANE suszone morele dostepne w handlu ?
            Pozdrawiam -
            • Gość: Savon de Marseille KłYmEnYstro IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.07, 01:36
              Czy teraz dobrze? A moze jednak L?
              • klymenystra Re: KłYmEnYstro 28.04.07, 07:41
                jednak "l".smile)
                te, do ktorych ja mam dostep, sa przewaznie na siarce, czy czyms takim. no,
                srednie to, jak trafie w sklepie typu "natura" na suszone jakos po ludzku, to
                sobie kupie.
          • Gość: basia Re: chrom rakotwórczy? IP: *.e-wro.net.pl 28.04.07, 04:53
            ja kiedys przez miesiac zażywałam chrom i chyba z tym przesadziłam bo dostałam
            wysypki na całym ciele -
            jak to zobaczyłam to odechciało mi się wcinania tego pierwiastka
    • Gość: vita Re: chrom rakotwórczy? IP: *.chello.pl 27.04.07, 15:37
      nawet jesli nie jest rakotworczy, to i tak daje tyle, co kot naplakal uncertain juz
      lepiej sobie kupic taki wspomagacz typu apptrim itp. po nim przynajmniej nie
      chodzisz ciagle glodna i ospala. pozdrawiam
    • Gość: justy Re: chrom rakotwórczy? IP: *.chello.pl 28.04.07, 23:32
      bezpieczniej jest zażywać chrom uzyskany z drożdzy (lub drożdże w tabletkach)
    • bastylka2007 Re: chrom rakotwórczy? 08.05.07, 08:53
      bardzo wszystkim dziekuję za zabranie głosusmile)))))))))))))))macie racje,nie ma
      co faszerowac sie sztucznymi preparatami,zaczne kuracje drożdzowąsmilepozdrawiam i
      zycze pieknej wiosnysmile
      • Gość: kasiula Re: chrom rakotwórczy? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 21:57
        A ja łykam chrom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka