bastylka2007 27.04.07, 08:15 Kupiłam Chrom w aptece jako substytut diety ułatwiający pozbycie się głodu na słodycze a teraz czytam ,ze chrom jest rakotwórczy.Zawsze?Czy przedawkowany? Wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: chrom rakotwórczy? 27.04.07, 08:20 przeciez to metal ciezki, musi bc szkodliwy. lepiej sobie jedz morele suszone, 5-6 rano, to raz, ze odejdzie Ci ochota na slodycze, a dwa, ze nie przedawkujesz, bo morele sa slodkie i za duzo ich zjesc sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savon de Marseille Re: chrom rakotwórczy? IP: *.dyn.iinet.net.au 27.04.07, 10:07 Klymenestra, zanim cos napiszesz bez sensu moze poczytaj nieco literatury na temat. Toksyczne sa przede wszystkim zwiazki chromu wdychane (Chromium VI). Chrom (Chromium III) jest konieczny do prawidlowej gospodarki cukrem w organizmie. Oczywiscie lepiej jest dostarczac go organizmowi spozywajac odpowiednie produkty,ale czasami niedobory chromu trzeba uzupelniac tabletkami. www.healthline.com/galecontent/chromiumoraz www.weitzlux.com/exposedchromiumpoisoning_712.html Chromu w postaci metalu (Chromium O) nie uwaza sie za zagrozenie dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: chrom rakotwórczy? 27.04.07, 15:46 po pierwsze, to nie lubie, mydełko, jak mi sie zmienia nicka. po drugie: czy autorka postu pisala, ze ma niedobory? czy robila badania? nie. ma ochote na slodycze, zdrowiej i korzystniej dla organizmu jest dostarczac chrom naturalnie. podobnie jak wszystko inne. nawet nadmiar witamin jest szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savon de Marseille KlymynYstro IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.07, 01:08 Y'en a qui sont chatouilleux... Oczywiscie, masz racje, ja takze uwazam, ze nie powinno sie faszerowc organizmu gotowymi preparatami bez uprzedniej konsultacji z lekarzem. Mam pytanie: czy sprawdzasz czym sa KONSERWOWANE suszone morele dostepne w handlu ? Pozdrawiam - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savon de Marseille KłYmEnYstro IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.07, 01:36 Czy teraz dobrze? A moze jednak L? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: KłYmEnYstro 28.04.07, 07:41 jednak "l".) te, do ktorych ja mam dostep, sa przewaznie na siarce, czy czyms takim. no, srednie to, jak trafie w sklepie typu "natura" na suszone jakos po ludzku, to sobie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: chrom rakotwórczy? IP: *.e-wro.net.pl 28.04.07, 04:53 ja kiedys przez miesiac zażywałam chrom i chyba z tym przesadziłam bo dostałam wysypki na całym ciele - jak to zobaczyłam to odechciało mi się wcinania tego pierwiastka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vita Re: chrom rakotwórczy? IP: *.chello.pl 27.04.07, 15:37 nawet jesli nie jest rakotworczy, to i tak daje tyle, co kot naplakal juz lepiej sobie kupic taki wspomagacz typu apptrim itp. po nim przynajmniej nie chodzisz ciagle glodna i ospala. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: chrom rakotwórczy? IP: *.chello.pl 28.04.07, 23:32 bezpieczniej jest zażywać chrom uzyskany z drożdzy (lub drożdże w tabletkach) Odpowiedz Link Zgłoś
bastylka2007 Re: chrom rakotwórczy? 08.05.07, 08:53 bardzo wszystkim dziekuję za zabranie głosu)))))))))))))))macie racje,nie ma co faszerowac sie sztucznymi preparatami,zaczne kuracje drożdzowąpozdrawiam i zycze pieknej wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula Re: chrom rakotwórczy? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 21:57 A ja łykam chrom Odpowiedz Link Zgłoś