Dodaj do ulubionych

Zespół napięcia przedmiesiączkowego

30.04.07, 19:29
Przed ciążą nie miałam, przed pierwszą po porodzie miesiączką mnie naszło i tak już się to ciągnie przez ponad dwa lata. Od dwóch miesięcy sama z sobą wytrzymać nie mogę, a mąż żartuje, że mnie będzie na kilka dni w miesiącu zamykał w szafie, bo jestem nie do życiasmile Znacie jakiś sposób na trzymanie NERW na wodzy? Próbowałam takie ogólnodostępne środki, ziółka itp ale mi nic nie pomaga. Do kogo się zgłosić, kto mi może pomóc, nie chcę do szafysmile
Obserwuj wątek
    • tyssia Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 19:34
      Ja też tak mam wszystko i wszysy mnie wkurzają! własnie teraz tak mam uncertain/
      • mommy_b dołączam do grona cierpiących na PMS 30.04.07, 19:38
        Pare dni przed okresem zaczynam sie robic nerwowa z byle powodu,a jak dostane
        juz okres to normalnie istna jazda. I sie staram cos z tym robic ale to jest
        jakby poza mna. dzieci
        śliczności moje
    • tereska1986 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 19:36
      Ja też to mam przez trzy dni przed miesiaczka wszyscy wiedza o co chodzi (przyzwyczaili sie) wtedy najlepiej na mnie dziala SPRZATANIE a potem DDDLLLUUUUUGGGGAAAA kapiel
    • monia145 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 19:37
      Paczka chipsów w połaczeniu z czymś czekoladowym działają cudawinkP
      • tigra8 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 19:42
        Mnie od tego poprawiania sobie nastroju przybyło parę ładnych kilo.
        Podobno pomaga właśnie dieta bogata w witaminę B i magnez, ale to trzeba
        stosowac cały czas.
        Ja również jestem tuż przed i jak zaraz kogoś nie zamorduję to będzie cud. Całe
        szczęście wiedzą i schodzą mi z drogi.
    • mbwj88 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 19:39
      znam to wszystko bardzo
      nervendraget, melisa, olejek z wiesiołka magnez brałam to wszystko
      u ginekologa płakałam jak mówiłam co czuję
      pierwszy raz dostałam antydepresnat do łykania od 15-25 dnia cyklu
      śmiałam się że biorę tabletki szczęścia
      teraz biorę dużo leków i już nie muszę pić melisy i łykać ziółek
      i nie dostaję ataków szału bo zdarzałao mi się przed miesiączką nieźle np kogoś
      objechać za bzdurę, nie zadręczam się też i nie chodze ulicami płacząc bo to też
      mi się zdarzało w czasie pms
      • mar-llena Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 01.05.07, 02:45
        jezu, ja też tak mam, przed miesiączką jestem totalnie nie do zniesienia, sama
        wtedy się nienawidzę, najgorsze jest to, że nawet mam ochotę rzucać się z
        lapami do kogokolwiek, żeby bić i się rozładować. potem przychodzi miesiączka i
        nagle jak ręką odjął jestem w świetnym humorze. Chyba muszę coś z tym zrobić.
        • mar-llena Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 01.05.07, 02:47
          nawet wczoraj wpadłam na pomysł, żeby sobie zrobić koszulkę z napisem PMS!! nie
          podchodź bo ugryzę!!
          • mbwj88 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:10
            Uwaga, jestem agresywna Rotwajler jest przy mnie łagodny jak baranek smile

• vatum ja przeklinam.. 30.04.07, 21:04
      Tego dnia wpadam w szał i jak ktoś mnie sdenerwuje - zazwyczaj w sklepie czy na ulicy - to rzucam straszną wiąchę.. Bluzgam do utraty tchu. Jak wariatka jakaś. A potem mi wstyd, he he. Raz przez kilka tygodni nie zachodziłam do ulubionego sklepu tak mi głupio było smile
    • daemia_10 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 21:15
      hehe, mam to samo smile
      mój mężyk mnie już jakiś czas temu poprosił, żebym na ten czas przywdziewała
      jakiś gustowny kubraczek w kolorze odblaskowym, żeby on wiedział, kiedy ma mnie
      omijać szerokim łukiem smile
      a sposobów na rozładowanie napięcia, oprócz solidnej krwawej jatki, której
      ofiarą pada zazwyczaj rzeczony mężyk, nie znam...
      a tak w ogóle - znacie / pamiętacie ten dowcip, dlaczego kobieta przed okresem
      gotuje obiad w 10 garnkach? smile
      • mbwj88 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 30.04.07, 22:03
        dlaczego kobieta przed okresem
        gotuje obiad w 10 garnkach? smile

bo tak !!!
    • vanilla_sky7 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 01.05.07, 22:31
      ja zaczęłam łykać magnez + tabletki ziołowe, bo po prostu sama z sobą już nie
      mogłam wytrzymać, a nie raz i dziecko dostało burę... A najgorzej jak jeszcze
      przed okresem szłam załtwić coś w banku albo na poczte...
      • mbwj88 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:12
        ja się leczę u specjalistów
        podobno jestem rozchwiana i dlatego tak źle to znosiłam
        dobrze wiedzieć że nie jestem sama
      • dlania Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:12
        A mnie najgorzej wkurza, jak mi mąz wylatuje wtedy z tekstem: "O, widze sie ci
        sie okres zbliża..." Normalnie lałabym w mordę!
        • mbwj88 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:29
          czytałam kiedyś ze 70 % morderstw popełnianych prze kobiety jest popełnianych
          własnie w tych dniach
          a Bill Cosby pisał "nigdy nie mów kobiecie napewno dostaniesz okres"

a u nas w domu jestesmy już we dwie i jak czasem widze zachowanie mojej córki
          to wiem wszystko że na pewno jest przed okresem
          albo buczy bo nikt jej nie lubi i nic jej nie idzie albo się wścieka
    • weronikarb Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:19
      mialam identycznie smile)))

Poszlam do gina i przepisal mi leki homeopatyczne i pomogly.

Oczywiscie do tego dodalam powtarzanie sobie "mam miec okres, dlatego jestem
      zla, uspokoj sie to niczyja wina" i jakos wytrzymuje sama ze soba i moj maz i
      synek zyja - czyli nie jest tak zle.

A tak to mialam takie jazdy ze dziwie sie ze maz sie nie wyniosl i nie zlozyl
      wniosku o roozwod (nawet koscielny by mu chyba dali)
    • demonii Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:31
      Ych... mam to samo uncertain dużo klnę wtedy. Czasem pomaga czekolada, a czasem
      zamieniam się w diabła tasmańskiego i robię mega porządek w domu smile))
      • mbwj88 Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 02.05.07, 09:42
        ja tez sprzątam jak szalona smile)
    • pumeczka Re: Zespół napięcia przedmiesiączkowego 03.05.07, 15:56
      ja też niestety dołączam do Waszego nieszczęsnego gronasad
      w te dni rozstawiam wszystkich po kątach, wrzeszczę bez powodu, wciągam jedzenie
      wieczorami jak odkurzacz, a najgorsze, że cierpią najbliżsi, mój N mówi np. że
      mnie kocha a ja potrafię odpowiedzieć: no i co z tego?, albo jakieś inne głupie
      powiedzonko, potem jest mi przykro i ryczę jak bóbr, albo ostatnio leci piosenka
      Sade a ja w bek tak żałosny, że nie wiadomo jak mnie pocieszyćsad
      próbowałam już róże specyfiki naturalne, oczywiście przez wiele miesięcy i jakoś
      nie widzę poprawy, tak jak było tak jest, czyżby tylko farmakologicznie udało
      się to załagodzić? nie chcę na razie żadnych cudownych pigułek czy hormonów, mam
      nadzieję, że mimo tego mój przyszły mąż jakoś ze mną wytrzymasmile
      a zapomniałam dodać, że dzień przed okresem mam mega migrenę to dopiero jest
      zagadka do rozwiązania dla moich lekarzy
      z takimi dolegliwościami chodziłam do gina, ale każdy mnie straszył hormonami
      jak ziołowe i wit. nie pomagały, więc na razie dałam sobie spokój z wizytami u
      specjalistów i zaciskam zęby w te niebezpieczne dla otoczenia dni
      Oby do lata! tak się pocieszam, bo słońce jakoś łagodniej pozwala przejść ten
      nerwowy czas w cyklu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka