Gość: tachmine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 17:30 Rok temu cytologia o.k.Partner ten sam i jedyny w życiu.Czyli co - zdradził? Jak jeszcze można się zarazić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t_o_l_a Re: zakażenie wirusem brodawczaka IP: *.biotech.ug.gda.pl 31.05.07, 14:16 u ginekologa A jakie to daje objawy i czy to chodzi o HPV Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: zakażenie wirusem brodawczaka 31.05.07, 16:07 przez kontakty seksualne, zarówno "normalnie" jak i oralnie. Partner nie musiał cię zdradzić - wystarczy że uprawiał seks z zarażoną partnerką Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: zakażenie wirusem brodawczaka 31.05.07, 16:43 a jak sie takie zakazenie objawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: zakażenie wirusem brodawczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:41 Mogłaś to załapać na cudzym kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakażenie wirusem brodawczaka IP: *.range86-139.btcentralplus.com 31.05.07, 19:43 ten wirus jest dość powszechny. tu coś o tym piszą www.naukanatropie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=0 no ale kto by rezygnował z miłości francuskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 31.05.07, 22:28 Gość portalu: x napisał(a): > Mogłaś to załapać na cudzym kiblu. kiedy wy zaczniecie czytać posty na stronach? O HPV było już z 150000000 razy. Dodatkowo istnieją portale poświęcone temu wirusowi, akcje fioletowa wstążeczka itd! Co do kibla - tak mogła zarazić się na kiblu pod warunkiem że uprawiała na nim seks z zarażonym partnerem. HPV jest chorobą weneryczną.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wrrrr IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 09:37 Gość portalu: aga napisał(a): > Co do kibla - tak mogła zarazić się na kiblu pod warunkiem że uprawiała na nim > seks z zarażonym partnerem. HPV jest chorobą weneryczną.! Bzdura!!! To nie jest choroba weneryczna.Poczytaj sobie , równiez na stronach przez ciebie polecanych i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 01.06.07, 10:01 > Bzdura!!! > To nie jest choroba weneryczna.Poczytaj sobie , równiez na stronach przez ciebi > e > polecanych i nie tylko. Po pierwsze nie poleciłam żadnych konkretnych stron ale chętnie je wkleję bo twoja wiedza na temat HPV, kłykcin i odmian nisko, średnio i wysoko onkogennych jest bardzo niewielka. Jak i sposobów, dróg przenoszenia tegoż wirusa. No ale mnie to nie dziwi - skoro większości kobiet wpajane są diagnozy typu - nadżerka=rak. Od baaardzo długiego czasu na forum, także publicznym, jak i mediach istnieje akcja fioletowa wstążeczka. Wyraźnie mówi się o sposobach przenoszenia HPV a jest to droga płciową. Inna droga to zaledwie jednocyfrowy % - i podejrzewam że są to bardzo nietypowe przypadki. Istnieje możliwość przeniesienia kłykcin (przy niewłaściwych zachowaniach seksualnych na różne miejsca ciała, jak i przy porodzie kobiety, która ma kłykciny umiejscowione na szyjce i pochwie. Wówczas kłykciny mogą umiejscowić się w krtani noworodka. Dodam dla jasności, iż kłykciny są typem HPV nisko onkogennym, są możliwe do usunięcia poprzez różne zabiegi. A tutaj kilka linków. Poczytaj - przyda ci się www.hpv.pl/rak/archiwum/6059.html www.profilaktykarsm.pl/content/page.jsf?resource=Module&id=4&firstArticle=true Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wrrrr IP: *.daminet.pl 01.06.07, 17:09 To nieprawda, że HPV można zarazić się tylko droga płciową. Jest wiele odmian HPV, ja mam na przykład tą odpowiedzialną za powstawanie opryszczki wargowej i małych brodawek płaskich, mam to od dzieciństwa i na pewno nie zaraziłam się drogą płciową!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 01.06.07, 18:56 tak odmian HPV jest ok 100. Jednak ten wątek dotyczy tych ok 30 odpowiedzialnych za kłykciny i niejako nowotwór szyjki macicy - a te są przenoszone drogą płciową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: wrrrr IP: 62.121.129.* 01.06.07, 19:09 Za powstawanie opryszczki wargowej jest odpowiedzialny wirus HSV, czyli Herpes, a nie HPV. Brodawki płaskie są wywoływane przez wirusy HPV 3, rzadziej 10, a tutaj mowa o wirusach wywołujących zmiany w układzie rozrodczym (w przypadku zmian złośliwych głównie HPV 16 i 18, a w przypadku łagodnych 6 i 11). Wirusy powodujące zmiany dysplastyczne szyjki w ok. 99% przenoszą się jedynie drogą płciową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tachmine Re: wrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:42 Ja tylko wiem, że mam jakiegoś brodawczaka. No i cytologię III. Od kilkunastu lat jestem w stałym związku i nie mam podejrzeń co do niewierności męża.Zaskoczyło mnie, po poczytaniu Internetu, skąd to mam.Wolałabym załapać z powietrza lub na kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.07, 10:04 mogłaś zarazić się od męża lub poprzedniego partnera bardzo dawno temu. Wirus może przetrwać w twoim organizmie w formie utajonej, uśpionej baaardzo długi czas. To że masz cytologię III predysponuję cię do dalszej diagnostyki - kolposkopia, histo, dodam że grupa III może świadczyć także o stanie zapalnym. Natomiast jeżeli jesteś "posiadaczką" wyłącznie formy kłykcinogennej nie ma tragedii, to jest typ o niskim ryzyku. Świetnie byłoby odżałować pieniądze i pobrać materiał na określenie ENA HPV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do Agi IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.07, 10:12 Niepotrzebnie sie tak wysiliłaś z tym pisaniem, bo tak się składa ,że ja to wszystko wiem i czytałam , bo problem mnie dotyczy i nie jestem jedną z tych kobiet, którym wciska sie kit nt.nadżerki=rak. Daremny twój trud, ale widocznie nie masz co robić to sobie piszesz na forum. Co do dróg zakażenia, czytałam ostatnio w artykule w jakiejś gazecie, że wirus przenosi sie przez wydzieliny, krew i przedmioty .Też byłam tym zdziwiona, czytając do tej pory inne wiadomości na ten temat, ale skoro było to napisane w artykule, który dotyczył szczepienia przeciw HPV, to chyba jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Agi IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 11:52 twój sarkazm jest nie potrzebny. Świetnie że czytasz i zwiększasz swoje horyzonty jak i wiedzą, chociażby i nt HPV. Gratuluję Tak wirus HPV może przenieść się "przez przedmiot" w sytuacji typu użycie tego samego wibratora... A "jakieś gazety" to na pewno naukowe publikacje.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:01 Istnieją teorie, że HPV łapie się także na basenie lub przez użycie wspólnego ręcznika. Zarażone HPV bywają dziewczyny które z nikim nie współżyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: do agi IP: *.elpos.net 02.06.07, 10:24 Dziewice tez zalapują wirusa (wlasnie na kiblu np) a przeciez nie wspolzyly wiec aga doucz sie zanim zaczniesz doradzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madia Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:45 > Dziewice tez zalapują wirusa (wlasnie na kiblu np) Tak, tak a w ciążę to można zajść w basenie jak sie za blisko siebie pływa a dziewictwo stracić robiąc szpagat.. Ale Ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: do Madia IP: *.elpos.net 02.06.07, 19:33 Przeciez ten fakt jest [potwierdzony naukowo,ze dziewice maja HPV to co sie czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga He he! Jak Wam się tak chce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Madia IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 18:51 proszę o fakty. Interesuje mnie dziewica, która nie miała kontatktów oralnych, nie miała kontaktu ze spermą, dziewica nie molestowana seksualne np przez zarazonego pedofila. Dzewica której wykonano badanie DNA HPV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do agi IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 11:55 > Dziewice tez zalapują wirusa (wlasnie na kiblu np) a przeciez nie wspolzyly > wiec aga doucz sie zanim zaczniesz doradzac. Oczywiście dziękuję za radę. Gratuluję za to Tobie wiedzy n/t sposobów przenoszenia się HPV. Naprawdę gratuluję. Po za tym nikomu niczego nie doradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do agi IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 11:53 Istnieją teorie, że HPV łapie się także na basenie lub przez użycie wspólnego > ręcznika. Zarażone HPV bywają dziewczyny które z nikim nie współżyły.I Dziewica może złapać HPV przez kontakty oralne jak i petting Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: do agi 03.06.07, 12:00 ""To nie jest choroba weneryczna"" HPV- jak najbardziej JEST. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:18 HPV łapie się przy urodzeniu się od własnej matki jeśli była zarażona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re:... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 11:30 Gość portalu: x napisał(a): > HPV łapie się przy urodzeniu się od własnej matki jeśli była zarażona. Ale nie sądzisz chyba, że kobieta np.30-letnia przez tyle lat ,od urodzenia i ewentualnego zarażenia sie od matki ma HPV , które nie daje żadnych oznak, czyli jest tak długo utajone? Odpowiedz Link Zgłoś