Dodaj do ulubionych

zakażenie wirusem brodawczaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 17:30
Rok temu cytologia o.k.Partner ten sam i jedyny w życiu.Czyli co - zdradził?
Jak jeszcze można się zarazić?
Obserwuj wątek
    • Gość: t_o_l_a Re: zakażenie wirusem brodawczaka IP: *.biotech.ug.gda.pl 31.05.07, 14:16
      u ginekologa

A jakie to daje objawy i czy to chodzi o HPV
      • aga55jaga Re: zakażenie wirusem brodawczaka 31.05.07, 16:08
        co u ginekologa?
    • aga55jaga Re: zakażenie wirusem brodawczaka 31.05.07, 16:07
      przez kontakty seksualne, zarówno "normalnie" jak i oralnie. Partner nie musiał
      cię zdradzić - wystarczy że uprawiał seks z zarażoną partnerką
    • carmelaxxx Re: zakażenie wirusem brodawczaka 31.05.07, 16:43
      a jak sie takie zakazenie objawia?
      • Gość: x Re: zakażenie wirusem brodawczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:41
        Mogłaś to załapać na cudzym kiblu.
        • Gość: gość Re: zakażenie wirusem brodawczaka IP: *.range86-139.btcentralplus.com 31.05.07, 19:43
          ten wirus jest dość powszechny.
          tu coś o tym piszą
          www.naukanatropie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=0
          no ale kto by rezygnował z miłości francuskiej smile
        • Gość: aga wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 31.05.07, 22:28
          Gość portalu: x napisał(a):

> Mogłaś to załapać na cudzym kiblu.

kiedy wy zaczniecie czytać posty na stronach? O HPV było już z 150000000 razy.
          Dodatkowo istnieją portale poświęcone temu wirusowi, akcje fioletowa wstążeczka
          itd!

Co do kibla - tak mogła zarazić się na kiblu pod warunkiem że uprawiała na nim
          seks z zarażonym partnerem. HPV jest chorobą weneryczną.!
          • Gość: xxx Re: wrrrr IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 09:37
            Gość portalu: aga napisał(a):
            > Co do kibla - tak mogła zarazić się na kiblu pod warunkiem że uprawiała na nim
            > seks z zarażonym partnerem. HPV jest chorobą weneryczną.!

Bzdura!!!
            To nie jest choroba weneryczna.Poczytaj sobie , równiez na stronach przez ciebie
            polecanych i nie tylko.
            • Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 01.06.07, 10:01
              > Bzdura!!!
              > To nie jest choroba weneryczna.Poczytaj sobie , równiez na stronach przez ciebi
              > e
              > polecanych i nie tylko.

Po pierwsze nie poleciłam żadnych konkretnych stron ale chętnie je wkleję bo
              twoja wiedza na temat HPV, kłykcin i odmian nisko, średnio i wysoko onkogennych
              jest bardzo niewielka. Jak i sposobów, dróg przenoszenia tegoż wirusa. No ale
              mnie to nie dziwi - skoro większości kobiet wpajane są diagnozy typu -
              nadżerka=rak. Od baaardzo długiego czasu na forum, także publicznym, jak i
              mediach istnieje akcja fioletowa wstążeczka. Wyraźnie mówi się o sposobach
              przenoszenia HPV a jest to droga płciową. Inna droga to zaledwie jednocyfrowy %
              - i podejrzewam że są to bardzo nietypowe przypadki. Istnieje możliwość
              przeniesienia kłykcin (przy niewłaściwych zachowaniach seksualnych na różne
              miejsca ciała, jak i przy porodzie kobiety, która ma kłykciny umiejscowione na
              szyjce i pochwie. Wówczas kłykciny mogą umiejscowić się w krtani noworodka.
              Dodam dla jasności, iż kłykciny są typem HPV nisko onkogennym, są możliwe do
              usunięcia poprzez różne zabiegi.

A tutaj kilka linków. Poczytaj - przyda ci się

www.hpv.pl/rak/archiwum/6059.html
              www.profilaktykarsm.pl/content/page.jsf?resource=Module&id=4&firstArticle=true

• Gość: gość Re: wrrrr IP: *.daminet.pl 01.06.07, 17:09
                To nieprawda, że HPV można zarazić się tylko droga płciową. Jest wiele odmian
                HPV, ja mam na przykład tą odpowiedzialną za powstawanie opryszczki wargowej i
                małych brodawek płaskich, mam to od dzieciństwa i na pewno nie zaraziłam się
                drogą płciową!!
                • Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 01.06.07, 18:56
                  tak odmian HPV jest ok 100. Jednak ten wątek dotyczy tych ok 30 odpowiedzialnych
                  za kłykciny i niejako nowotwór szyjki macicy - a te są przenoszone drogą płciową.
                • Gość: zaraz_zaraz Re: wrrrr IP: 62.121.129.* 01.06.07, 19:09
                  Za powstawanie opryszczki wargowej jest odpowiedzialny wirus HSV, czyli Herpes,
                  a nie HPV. Brodawki płaskie są wywoływane przez wirusy HPV 3, rzadziej 10, a
                  tutaj mowa o wirusach wywołujących zmiany w układzie rozrodczym (w przypadku
                  zmian złośliwych głównie HPV 16 i 18, a w przypadku łagodnych 6 i 11). Wirusy
                  powodujące zmiany dysplastyczne szyjki w ok. 99% przenoszą się jedynie drogą
                  płciową.
                  • Gość: tachmine Re: wrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:42
                    Ja tylko wiem, że mam jakiegoś brodawczaka. No i cytologię III. Od kilkunastu
                    lat jestem w stałym związku i nie mam podejrzeń co do niewierności
                    męża.Zaskoczyło mnie, po poczytaniu Internetu, skąd to mam.Wolałabym załapać z
                    powietrza lub na kiblu.
                    • Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.07, 10:04
                      mogłaś zarazić się od męża lub poprzedniego partnera bardzo dawno temu. Wirus
                      może przetrwać w twoim organizmie w formie utajonej, uśpionej baaardzo długi
                      czas. To że masz cytologię III predysponuję cię do dalszej diagnostyki -
                      kolposkopia, histo, dodam że grupa III może świadczyć także o stanie zapalnym.
                      Natomiast jeżeli jesteś "posiadaczką" wyłącznie formy kłykcinogennej nie ma
                      tragedii, to jest typ o niskim ryzyku. Świetnie byłoby odżałować pieniądze i
                      pobrać materiał na określenie ENA HPV.
                      • Gość: aga Re: wrrrr IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.07, 10:04
                        DNA HPV - literówka
              • Gość: gość Re: do Agi IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.07, 10:12
                Niepotrzebnie sie tak wysiliłaś z tym pisaniem, bo tak się składa ,że ja to
                wszystko wiem i czytałam , bo problem mnie dotyczy i nie jestem jedną z tych
                kobiet, którym wciska sie kit nt.nadżerki=rak.
                Daremny twój trud, ale widocznie nie masz co robić to sobie piszesz na forum.
                Co do dróg zakażenia, czytałam ostatnio w artykule w jakiejś gazecie, że wirus
                przenosi sie przez wydzieliny, krew i przedmioty .Też byłam tym zdziwiona,
                czytając do tej pory inne wiadomości na ten temat, ale skoro było to napisane w
                artykule, który dotyczył szczepienia przeciw HPV, to chyba jest prawda.
                • Gość: aga Re: do Agi IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 11:52
                  twój sarkazm jest nie potrzebny. Świetnie że czytasz i zwiększasz swoje
                  horyzonty jak i wiedzą, chociażby i nt HPV. Gratuluję
                  Tak wirus HPV może przenieść się "przez przedmiot" w sytuacji typu użycie tego
                  samego wibratora...

A "jakieś gazety" to na pewno naukowe publikacje.....?
          • Gość: x Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:01
            Istnieją teorie, że HPV łapie się także na basenie lub przez użycie wspólnego
            ręcznika. Zarażone HPV bywają dziewczyny które z nikim nie współżyły.
            • Gość: majka Re: do agi IP: *.elpos.net 02.06.07, 10:24
              Dziewice tez zalapują wirusa (wlasnie na kiblu np) a przeciez nie wspolzyly
              wiec aga doucz sie zanim zaczniesz doradzac.
              • Gość: Madia Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:45
                > Dziewice tez zalapują wirusa (wlasnie na kiblu np)
                Tak, tak a w ciążę to można zajść w basenie jak sie za blisko siebie pływa a
                dziewictwo stracić robiąc szpagat.. Ale Ciemnogród
                • Gość: majka Re: do Madia IP: *.elpos.net 02.06.07, 19:33
                  Przeciez ten fakt jest [potwierdzony naukowo,ze dziewice maja HPV to co sie
                  czepiasz?
                  • Gość: Aga He he! Jak Wam się tak chce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:13
                  • Gość: aga Re: do Madia IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 18:51
                    proszę o fakty. Interesuje mnie dziewica, która nie miała kontatktów oralnych, nie miała kontaktu ze spermą, dziewica nie molestowana seksualne np przez zarazonego pedofila. Dzewica której wykonano badanie
                    DNA HPV
              • Gość: Aga Re: do agi IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 11:55
                > Dziewice tez zalapują wirusa (wlasnie na kiblu np) a przeciez nie wspolzyly
                > wiec aga doucz sie zanim zaczniesz doradzac.

Oczywiście dziękuję za radę. Gratuluję za to Tobie wiedzy n/t sposobów
                przenoszenia się HPV. Naprawdę gratuluję.

Po za tym nikomu niczego nie doradzam.
            • Gość: aga Re: do agi IP: *.sieci.fonet.pl 03.06.07, 11:53
              Istnieją teorie, że HPV łapie się także na basenie lub przez użycie wspólnego
              > ręcznika. Zarażone HPV bywają dziewczyny które z nikim nie współżyły.I

Dziewica może złapać HPV przez kontakty oralne jak i petting
              • venus22 Re: do agi 03.06.07, 12:00
                ""To nie jest choroba weneryczna""

HPV- jak najbardziej JEST.

Venus
                • Gość: x Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:18
                  HPV łapie się przy urodzeniu się od własnej matki jeśli była zarażona.
                  • Gość: ??? Re:... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 11:30
                    Gość portalu: x napisał(a):

> HPV łapie się przy urodzeniu się od własnej matki jeśli była zarażona.

Ale nie sądzisz chyba, że kobieta np.30-letnia przez tyle lat ,od urodzenia i
                    ewentualnego zarażenia sie od matki ma HPV , które nie daje żadnych oznak, czyli
                    jest tak długo utajone?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka