Dodaj do ulubionych

Upławy...?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 16:52
Mam pewien problem i nie wiem czy mam się martwic czy nie... Praktycznie non
stop mam upławy już nawet nie pamiętam kiedy to się zaczęło. Myślałam że to
normalne ale teraz dochodze do wniosku ze moze cos jest ze mna nie tak? Jest
to na tyle uciążliwe, że cały czas chodzę z wkładką higieniczną. Zastanawiam
się czym to może być spowodowane.. Wydzielina jest przeźroczysta czasem lekko
żółtawa, ale zapach nie jest przykry... co to może być? Juz neidlugo ide do
ginekologa wiec on pewnie rozwieje moje watpliwosci a tymczasem moze ktos z
was bedzie wiedzial o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • promieniczka Re: Upławy...? 27.09.07, 18:58
      nie jesteś sama!!! Ja też upławy mam ciągle. ich kolor i
      konsystencja jezd zależna od fazy cyklu. najmniej jest ich tuż po
      samej miesiączce. Mój ginekolog powiedział, że to już taka natura.
      oczywiście wcześniej zapisał mnie na cytologię!!!!!!!!(wyszła grupa
      1), poza tym miałam badane hormony.
    • jola427 Re: Upławy...? 27.09.07, 18:59
      A swędzi Cię pochwa? Piecze?
      Czasami niektóre kobiety mają poprostu dużo wydzieliny i
      niekoniecznie to swiadczy o czymś złym. Pogadasz z lekarzem to Ci
      wszystko wyjasni no i zbada Cię.
      • Gość: Ewelinka Re: Upławy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 19:57
        ja też mam mniejsze po miesiaczce. nic mnie nie swedzi ani nie piecze...
        • Gość: jola427 Re: Upławy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:11
          Więc prawdopodobnie taka Twoja uroda smile
          • Gość: Ewelinka Re: Upławy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:14
            trochę uciążliwa ta uroda wink ale troszkę się uspokoiłam bo myślałam, że może coś
            jest nie tak...
            • Gość: asia Re: Upławy...? IP: *.chello.pl 04.10.07, 17:08
              Też miałam upławy. Poszłam do ginekologa i .. okazało sie, że mam nadżerkę..
              • Gość: Ewelinka Re: Upławy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 17:12
                a od czego robi się ta nadżerka? jak sie ja leczy? czy to niebezpieczne? dodam
                ze nie wspolzyje czy mozliwe ze tez ja mam?
                • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Upławy...? IP: 217.98.20.* 04.10.07, 20:20
                  www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/
    • lilith76 Re: Upławy...? 05.10.07, 09:16
      Może to po prostu naturalny śluz?
      Są typy suche, które go mają tylko przed owulacją i typy mokre, które mają cały cykl, tylko zmienia się jego konsystencja (w zależności, czy płodny, czy nie płodny).
      • Gość: Ewelinka Re: Upławy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:29
        Mam nadzieję, że jest ok. za 3 dni wizyta więc się przekonam. Osobiście poza
        ilością śluzu nie widzę w nim nic niepokojącego... Kolor jest czasem żółtawy a
        czasem preźroczysty...
        • julahula Re: Upławy...? nie jest to normalne 14.10.07, 23:37
          Mam 24 lata, już na początku liceum pojawiły mi się bardzo silne upławy.
          Chodziłam do przeróżnych lekarzy, z tym samym problemem. Wkładka towarzyszyła mi
          przez wszystkie te lata. Lekarze robili cytologie i wymazy, grupa pierwsza,
          czyli super, taka moja uroda. Upławy nie mijały. W końcu poszłam do profesora.
          Zrobił mi USG ( dodam, że moje pierwsze w życiu, żaden wcześniej lekarz nie
          wpadł na ten pomysł, a takie badanie powinno się robić co rok - teraz już wiem).
          Okazało się, że powodem moich upławów jest mięśniak 11 cm !!!!! Jestem teraz po
          operacji, upławów nie mam, mięśniak wyłuszczony. Gdybym dalej bagatelizowała te
          upławy, to za pół roku było by dla mnie już za późno. Wycięto by mi całą macice!!!!!

Przepraszam za moje wywody!!!!
          Dziewczyny jeśli nie miałyście zrobionego USG to żądajcie tego od lekarzy, nie
          stwierdzam, że was spotka to co mnie. Nie tylko bakterie, czy zapalenia są
          powodem upławów. Zapamiętajcie to.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka