Dodaj do ulubionych

Tabletki anty.a hemoroidy.

IP: 195.116.171.* 10.10.07, 16:10
Czy tabletki antykoncepcyjne mogą przyczynić się do pojawienia się
hemoroidów?Nigdy nie miałam z tym problemów,żadnych zaparć,kłopotów
z wypróżnianiem a gdy kilka miesięcy temu zaczęłam brać tab.po
jakimś czasie pojawiły się hemoroidy.Bolą jak cho...a i mimo
stosowania posterisanu h znikają tylko na kilka tygodni .Czytałam
ulotkę,przeciwskazań jest od groma .Jestem zadowolona z tej formy
antykoncepcji ale jeśli ma ona coś wspólnego z hemoroidami to chyba
zrezygnuję..
Obserwuj wątek
    • Gość: malange Re: Tabletki anty.a hemoroidy. IP: *.domainunused.net 10.10.07, 16:16
      Tabletki anty mogą powodować zaparcia/biegunki ---> hemoroidy.
      • Gość: misia Re: Tabletki anty.a hemoroidy. IP: 195.116.171.* 10.10.07, 16:23
        > Tabletki anty mogą powodować zaparcia/biegunki ---> hemoroidy
        Tak wiem ale ja wypróżniam się normalnie ,bez sensacji.
        • Gość: malange Re: Tabletki anty.a hemoroidy. IP: *.domainunused.net 10.10.07, 16:28
          Hmm... w takim przypadku to trochę dziwne, nie słyszałam o takim skutku
          ubocznym. Moze warto byłoby się wybrać do proktologa?
          • Gość: malange Na chłopski rozum IP: *.domainunused.net 10.10.07, 16:31
            Choć z drugiej strony tabletki antykoncepcyjne mogą powodować żylaki na nogach,
            a hemoroidy to żylaki odbytu - ale nie wiem czy to zbieżność nazw czy mają coś
            ze sobą wspólnego.
            • Gość: misia Re: Na chłopski rozum IP: 195.116.171.* 10.10.07, 16:46
              Też to sobie w ten sposób tłumaczę i dlatego pytam czy ktoś to może
              odczuł na własnej skórze.Może to być oczywiście zbieg okoliczności..
            • Gość: misia Re: Na chłopski rozum IP: 195.116.171.* 10.10.07, 16:46
              Też to sobie w ten sposób tłumaczę i dlatego pytam czy ktoś to może
              odczuł na własnej skórze.Może to być oczywiście zbieg okoliczności..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka