Gość: mloda Re: Macmiror Complex 500 - problem :( IP: *.klodzko.hypnet.pl 05.05.11, 18:10 ja po ciazy musialam stosowac te pigulki, stosujesz je na noc tak zeby po zaaplikowaniu juz nie wstawac z łozka bo pigulka wtedy moze sie wysunac i wypasc aplikujesz to tak jak tampona z tym ze troszke glebiej zeby sie nie wysunela Odpowiedz Link Zgłoś
ewi0808 Re: Macmiror Complex 500 - problem :( 28.02.12, 16:38 hej. czytam i czytam i wszyscy maja przepisany macmiror na grzybice, a ja bylam u gin i stwierdzila ze mam nadzerke i przepisała mi ten lek. w dodatku od 60 dni nie mialam okresu wiec dostalam luteine która mialam brac zeby dostac okres i pózniej od 16 do 25 dnia cyklu. macmiror mam brac po zakonczeniu krwawienia, i dostalam jeszce probiotyk. i moje pytanie jest takie jak mam te leki połaczyc czy moge stosowan luteine z tym probotykiem. dodam jeszce ze wszystkie leki są dopochwowe! z góry dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrada Re: Macmiror Complex 500 - problem :( IP: *.147.135.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.03.12, 11:55 Luteina silny antyutleniacz z grupy karotenoidów występujący obficie w jarmużu, szpinaku, jagodach, burakach ćwikłowych, zielonej pietruszce, koperku i papryce czerwonej. Nie wpływa na cykl menstruacyjny, lecz zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej, czyli chroni wzrok. Lekarka pewnie zapisała ci lutropinę, LH, czyli hormon luteinizujacy - to hormon gonatropowy wydzielany przez przedni płat przysadki; u kobiet pobudza wydzielanie estrogenów i progesteronu przez jajnik. Wzmożony wyrzut LH w środku cyklu wywołuje owulację, a przedłuzajace się działąnie LH pobudza ciałko żółte do wytwarzania progesteronu i przemiany cholesterolu w pregnenolon (cholesterol jest prekursorem wielu hormonów i nie należy go całkowicie eliminować z diety). Wiem, że niektóre kobiety muszą stosować estrogeny dopochwowo, bo wtedy działają najlepiej, może też tak jest z LH - może droga doustna powoduje uszkodzenie (strawienie) hormonu w jelitach. Spokojnie bież hormony jednocześnie z probiotykiem, korzystne bakterie nie zjedzą ci przecież hormonu. Szkodliwych interacji prędzej można spodziewać się przy łączeniu środków odkażających, jakim jest Macmiror, z lutropiną. Skoro lutropina taka delikatna, że nie bierze się jej doustnie, to ja bym najpierw przeleczyła zakażenie, a dopiero potem brała hormony. No chyba że coś ci się pokręciło, więc może lepiej zadzwoń do lekarki i upewnij się, jaką drogą masz stosować LH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Macmiror Complex 500 - problem :( IP: *.dhcp.nefnet.dk 02.10.15, 20:29 Matko, co za idiotka z Ciebie, w zyciu gorszych bzdur nie czytalam! Dziewczyno, autorka napisala wyraznie, ze luteine - czyli - PROGESTERON. Dziecko, a LH bierne sie wylacznie w formie zastrzyku - podczas leczenia nieplodnosci, by wywolac owulacje lub dojrzewanie komorek jajowych przy in vitro. Nie plec wiecej bzdur i daj sobie na wstrzymanie, zanim znow cos podobnego strzelisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelniczka Pomocy! macmiror complex 500. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.14, 19:42 wczoraj skończyłam brać globulki MACMIROR COMPEX 500. Dziś powinnam dostać okres ale nadal go nie ma... Ogólnie lek mi pomógł i jestem bardzo zadowolona, ale zastanawiam się czy mógł on spowodować, że spóźnia mi się okres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: Pomocy! macmiror complex 500. IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.14, 18:19 mysle, ze nic strasznego sie nie dzialo. po prostu sie spóznil, tak sie czasem zdarza. JA biore macmirol 2 razy dziennie, skonczylam juz jedno op. i zaczął mi się okres ( plamienia? ) na 5 dni przed planowanym krwawieniem, a biore tab. ant., czy moze to byc spowodowane braniem antybiotyków albo chorobą ( grypą)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość macmiror-jak długo dyskomfort? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.14, 12:41 No cóż... dopiero jak przeczytałam ulotkę (Macmiror 500, 12tab.) to się trochę podłamałam- lekarz mnie nie uprzedził o obostrzeniach a ja jutro lecę w podróż poślubną! MIESIĄC MIODOWY! 12 dni bez współżycia + jeszcze to plamienie na żółto- może mnie ktoś oświecić jak długo (w sensie godzinowym) to trwa? tylko rano czy cały dzień? jadę na fajne wakacje i zapowiada się cały urlop z podpaskami i zero sexu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: macmiror-jak długo dyskomfort? IP: *.icpnet.pl 25.10.14, 13:15 ja właśnie jestem trzeci dzień na kuracji macmirorem i już mam dosyć. przez te upławy czuje się jakbym miała okres, jeszcze w dodatku są żółte. nie wiem, może ja zbyt płytko go aplikuję, że aż tyle go ze mnie wypływa? ale w sumie nie wiem jak miałabym włożyć go głębiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Gin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.14, 12:43 Witam biore te pigułki juz od 8 dni tylko tyle miałam je brac. Chciałam się spytać czy orzez te tabletki może mi się spóźniać miesiączka . Bo jeszcze nie dostałam i się martwię proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xxxgg Re: Macmiror Complex 500 - problem :( IP: *.promax.media.pl 07.06.18, 15:15 Moja kuracja trwała 8 dni w tej chwili mija 10 dzień i nadal mam brązowe upławy. Czy to normalne ze po zakończeniu kuracji nadal występują uplawy ? Odpowiedz Link Zgłoś