agusia1812 01.02.08, 12:55 czy podwyzszone beta hcg moze oznaczac cyste mam powiekszony jajnik ciazy niema Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milipi78 Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 13:32 Badania Beta HCG jest jedna z najwczesniejszych metod wykrywania ciazy, bo juz po tygodniu ewentualnego zajscia wynik pokazuje co i jak. Jeśli lekarz po usg stwierdził powiększenie jajnika to powinnaś za jakieś parę dni sprawdzić ponownie, często wyższe beta zamiast ciąży skłania do myślenia o torbielu jajnika ale byłoby go pewnie widać podczas badania, chyba że lekarz kiepski co też niestety możliwe idź do innego lekarza z wynikiem i sprawdź Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 13:33 Może to też być bardzo wczesna ciąża, która uległa obumarciu O ile pamiętam, u ciebie beta rośnie, ale maluteńko. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 13:43 a robilas drugie badanie bety? jak przyrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 14:54 Masz pw, bo nie wiem, czy wolno mi wkleić twoje wyniki bety na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 15:04 Tzn masz maila na gazecie (kurde, fora mi się mylą) Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1812 Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 15:40 tak mam meila na gazecie powiedz jesli to np byla ciaza i ulegla obumarciu to co dalej zemna bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy to cysta pomocy 01.02.08, 16:01 Na pewno skontaktuj się z lekarzem, monitorujcie tę cystę na jajniku (żeby nie okazała się ciążą pozamaciczną). Przy tak wczesnej ciąży, najczęściej dostaje się chyba krwawienia i macica sama się oczyszcza. Można zaraz próbować znowu. Jeszcze raz - idź do lekarza, on tu decyduje, czy czekać, czy coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś