aniadawid1 09.02.08, 12:12 praktycznie całymi dniami jestem na nogach, w pracy i później w domu (siedzę sporadycznie) bolą mnie nogi, że nawet po nocy jak wstaję to jeszcze mnie bolą czy znacie jakieś dobre maści albo tabletki które mi pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annataylor Re: nie mogę już na nogi 09.02.08, 15:13 wystarcza masaże i w ogole zwiększenie aktywnosci fizycznej. a takze spanie z nogami uniesionymi troszke wyzej po co sie truc lekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada.pl Re: nie mogę już na nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 15:56 smaruj nogi maścią lioton 1000(bez recepty).Możesz też brać Detralex(na receptę), albo tabletki z wyciągiem z kasztanowca- zapytaj w aptece. Nie wiem gdzie pracujesz, ale mozesz spróbować pończoch ,albo rajstop przeciwżylakowych- do kupienia w sklepach medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-w1 Re: nie mogę już na nogi 09.02.08, 16:54 Tabletki z kasztanowca to np. Esceven, jest też żel o takiej samej nazwie, kosztują ok. 7 zł ale są bardzo skuteczne. Mi nogi bardzo dokuczają ale jak się poratuję Escevenem jest dużo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: nie mogę już na nogi 09.02.08, 18:40 i jeszcze do lekarza nie poszłaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: nie mogę już na nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 11:06 zrob badanie poziomu potasu,byc moze niedobor spowodowany jest takimi bolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda potas i aspiryna IP: *.instalnet.com.pl 10.02.08, 17:24 aspiryna lub acard na rozrzedzenie krwi.w polsce dziadkom ,rzadko przepisuja leki na rozrzedenie krwi, mowia ,ze z wiekiem rece i nogi musza bolec- taki tekst uslyszala moja babcia(?) ja doraznie wzielam tabletke, na bolace rece i przeszlo.pytalam sie rodzinnego i ja moglam ty sie zapytaj,bo to specjalistyczne leki. aspiryna jest ogolnie dostepna-przeciw udarowa i przeciw wylewowa. badanie dopplerowskie na droznosc zyl(usg) i kregoslupa-koniecznie.ja profilaktycznie biore acard i na lawie mam poduszke pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: potas i aspiryna IP: 62.121.129.* 10.02.08, 17:35 Przepraszam, że ostro napiszę, ale inaczej się nie da. Nigdy nie polecaj nikomu lekarstw - nie jesteś lekarzem, nie znasz się na tym - nie polecaj. Aspiryna jest niebezpiecznym lekiem - jej zażywanie bez powodu, zwłaszcza u osób z przeciwwskazaniami, może prowadzić do bardzo groźnych skutków. Na pewno bóle nóg z powodu "stojącego" trybu życia żadnym wskazaniem do stosowania aspiryny nie są. Aspirynę w Polsce "dziadkom" przepisuje się bardzo często, jeśli są do tego odpowiednie wskazania i brak przeciwwskazań, nie ma to nic wspólnego z "bolącymi rękami". Cała reszta wypowiedzi - "aspiryna przeciwwylewowa i przeciwudarowa", "badanie kręgosłupa" etc. świadczą o tym, że nie masz pojęcia o czym piszesz - coś dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: potas i aspiryna 10.02.08, 19:06 Jeśli bolą cie nogi i są do tego spuchnięte wieczorem to polecam specjalne rajstopy przeciwżylakowe nawet jak ich jeszcze nie masz, ale nie takie z apteki tylko takie robione na wymiar.Wspomagaja krążenie krwi. Wizyta u Flebologa jak najbardziej konieczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: potas i aspiryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 23:13 Do jagoda: dziewczyno,może i chcesz dobrze, ale wypisujesz bzdury! Naprawdę takie polecanie aspiryny może komuś przynieść dużo szkody!A już napewno jeden acard nie pomógł ci na bolace ręce(cokolwiek by to było),pewnie ci samo przeszło, a acard i jego dzialanie to swoją drogą! Odpowiedz Link Zgłoś