Dodaj do ulubionych

tabletki OC-35 czy któraś brała?

12.02.08, 18:11
Lekarz dziś przepisał mi tabletki OC-35, od razu szukałam w necie opinii na
ich temat, bardzo się zdziwiłam, że ich nie znalazłam. Zastanawiam się co to
za preparat, poza tym nie we wszystkich aptekach da się go kupić. Może któraś
z was brała te tabletki proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 12.02.08, 21:24
      to "najnowsza nowość"- dopiero wchodzi na rynek- dlatego nie ma ani
      opinii ani w aptekach. to kolejny (po cypreście i syndi) odpowiednik
      Diane-35.
      • Gość: frotka2 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.registered.aka.ukw.edu.pl 14.02.08, 01:20
        no własnie, ciekawe co to za tabsy, cena zadziwiająca.
        • Gość: xxxxxxxxx Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.slupsk.vectranet.pl 14.07.09, 21:16
          Oc-35
          Nazwa międzynarodowa: Cyproteroni acetas, Ethinylestradiolum
          Wybrane składniki: octan cyproteronu
          etynyloestradiol
          Postać leku: tabletki powlekane
          Kategoria: Układ moczowo-płciowy i hormony płciowe
          Specjalności: Dermatologia i wenerologia
          Ginekologia i położnictwo
          Działanie: antykoncepcja hormonalna
          hamuje działanie hormonów męskich w organizmie kobiety
          Powiązane preparaty handlowe: OC-35, tabl.powl., 21 szt,blister
          OC-35, tabl.powl., 63 szt,bl(3x21)
          ZOBACZ TAKŻE:

* Wiosna w pełni zadbaj o siebie
          * Dojrzewanie - trudny czas
          * Leczenie światłem "Pomarańczowy na głowę"
          * Problemy ze skórą w okresie dojrzewania
          * Niełatwo być mężczyzną
          * Rodzaje cer i ich pielęgnacja cz II
          * Antykoncepcja świadome rodzicielstwo
          * Kosmetyki w męskim wydaniu
          * Antykoncepcja – zalety i wady
          * Pielegnacja cery łojotokowej

[Intymna.pl]

WSKAZANIA

Leczenie u kobiet chorób androgenozależnych takich, jak trądzik, szczególnie
          postaci nasilone i przebiegające z łojotokiem, stanem zapalnym lub tworzeniem
          się guzków, łysienie androgenowe oraz łagodna postać hirsutyzmu. Pomimo że
          preparat OC-35 ma również działanie antykoncepcyjne, nie należy go stosować u
          kobiet wyłącznie w celu antykoncepcyjnym, lecz wówczas, gdy konieczne jest
          leczenie wymienionych chorób androgenozależnych.

DAWKOWANIE

Doustnie, według zaleceń lekarza.

Przed przyjęciem preparatu po raz pierwszy lub po przerwie oraz okresowo
          (przynajmniej raz na 6 miesięcy) w czasie stosowania leku należy udać się do
          ginekologa.

Uwaga! Skuteczność leku może ulec zmniejszeniu przy przewlekłej biegunce lub
          wymiotach.

Uwaga! Preparatu nie należy stosować u mężczyzn.

Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne należy przestrzegać
          zaleceń lekarza prowadzącego.

Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem.

Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu
          (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w
          szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla
          dzieci, zgodnie z wymogami producenta.

Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego
          schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych
          okolicznościach bez konsultacji z lekarzem.

MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE

Objawy niepożądane, występujące głównie w trakcie pierwszych kilku miesięcy
          przyjmowania preparatu OC-35: plamienia lub krwawienia w środku cyklu, bóle
          głowy,wysypka, swędzenie, grzybice, nudności i dolegliwości żołądkowe, bóle w
          klatce piersiowej, zmiany popędu płciowego, przygnębienie, zmiana masy ciała,
          zmiany skórne, ból oczu podczas stosowaniu szkieł kontaktowych, wypadanie włosów.

Mogą wystąpić także ciężkie działania niepożądane jak np. zmiany
          zatorowo-zakrzepowe, nowotwory hormonozależne, schorzenia wątroby.

Lek stosowany zgodnie z zalecaniami nie wpływa na sprawność psychofizyczną,
          zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych i obsługiwania urządzeń w ruchu.

POINFORMUJ LEKARZA

Gdy masz nadwrażliwość na któykolwiek ze składników preparatu, zaburzenia
          zakrzepowo-zatorowe (obecne lub występujące w przeszłości, także w rodzinie),
          migrenę, cukrzycę ze zmianami naczyniowymi, rozpoznany lub podejrzewany nowotwór
          piersi lub narządów rodnych, krwawienia z dróg rodnych o nieustalonej
          przyczynie, żółtaczkę, zaburzenia funkcji wątroby i/lub trzustki, nadciśnienie
          tętnicze, wysoki poziom cholesterolu, rzadko występującą dziedziczną
          nietolerancją fruktozy, niedoborem sacharazy-izomaltazy lub zespołem złego
          wchłaniania glukozy-galaktozy (preparat zawiera laktozę).

Gdy przyjmujesz leki przeciwpadaczkowe, gryzeofulwinę, preparaty zawierające
          wyciąg z dziurawca, antybiotyki z grupy penicylin i tetracyklin. Ponadto należy
          poinfromować lekarza o wszystkich ostatnio przyjmowanych lekach, nawet tych
          dostępnych bez recepty.

Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Nie
          stosować w ciąży i okresie karmienia piersią. Jeżeli stwierdzi się ciążę w
          czasie stosowania preparatu, należy go natychmiast odstawić.
      • Gość: MILA Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.173.23.226.tesatnet.pl 05.10.08, 14:34

CZEŚC JA TEŻ DOSTAŁAM OD DERMATOLOGA TABLETKI OC-35 BIRE DOPIERO
        PIERWSZE OPAKOWANIE I NIE ZADOBRZE SIĘ PO NICH CZUJĘ,MOŻE TO
        DLATEGO,ŻE NIGDY NIE BRAŁAM ŻADNYCH TAKICH TABLETEK.CZY KTÓRAŚ Z WAS
        TEŻ TAK SIE CZUJE I DO TEGO MAM OBFITĄ MIESIĄCZKE
        • Gość: uuuuuuuuu Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.tpnet.pl 05.10.08, 14:56
          Nie pisz wielkimi literami !
        • Gość: ankaaaa Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 21:14
          Hej mi przepisała dermatolog oc 35 hmm i się zastanawiałam czy drmatolog moze
          przepisać antykoncepcyjne?! W aptece Alba kosztuja 3 zł najtaniej podobno!!!!
          kazała mi je brać pod wieczór bo można po nich się własnie źle czuć senność,
          mdłości itp... Wcześniej bralam ( 5 lat) Regividon i Kontracept dobrze sie
          czulam i zastanawiam sie czy teraz brać OC 35
          • Gość: ankaaaa Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 17:55
            podobno tak jak zresztą jest napisane na ulotce zmniejszają nadmierne wypadanie
            włosów tkz. męskie łysienie, zmniejszają nadmierne owłosienie u kobiet, znacznie
            poprawiaja cerę ale to się okażę dzisiaj idę do ginekologa i napisze wieczorem
            co i jak mi on powiedział
            • Gość: ankaaaa Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 22:17
              no i byłam u ginekologa.. więc OC 35 to odpowiednik Diane 35 z tym że lekarze
              odchodzą już od tak starych preparatów, podobno u większości kobiet OC 35
              wywołuje problemy wątrobowe i są to zmiany nieodwracalne;/ lekarz tłumaczył mi
              że jest wiele nowszych preparatów np "Yez" gdzie bierze sie go cały cykl czyli
              28 dni bez potrzeby pamiętania kiedy rozpocząć kolejne opakowanie, w ostatnich
              dniach brania tych tabl występuje krwawienie. Mówił jednak ze dla poprawy cery
              mozna spróbować brac OC 35 przez 3 miesiące i przekonać się czy rzeczywiście coś
              pomaga czy nie, natomiast nie zaleca sie dłuższego stosowania niż 36 miesięcy.
              Więc nie wiem jak wy ale ja próbuje przez 3 miesiace naprawic swoją cerę i po 3
              miesiącach wracam do moich poprzednich czyli Kontracept chyba ze lekarz zmieni
              mi na Yez pozdrawiam
        • Gość: tala Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 21:05
          hej, ja biore te tabletki właśnie kończe 3 opakowanie, przy 1 bardzo zle sie
          czulamsad juz chcialam je wogole odstawic,ale przeczekalam i jest juz ok, co do
          pryszczy itd. to w moim przypadku nic sie nie zmienilo->nie pomagaja!za to rosna
          mi czarne wlosy na pepkusad ochydnie to wygladacrying
        • Gość: Ania Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: 94.254.161.* 19.08.09, 23:07
          Witam!!! Ja także biorę te tabletki od tygodnia i czuję się po nich dobrze. Nie
          jestem taka senna, jak byłam do tej pory i nie mam zawrotów głowy. Jedyny minus
          to taki, że zaczynam przybywać na wadze sad Nie mam pojęcia, czy nadal je brać,
          czy tez odstawić, by bardziej nie przybrać kilogramów.
          Pozdrawiam wszystkich kiss
    • Gość: catrina27 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.toya.net.pl 15.02.08, 11:03
      ja dziś byłam u lekarza i też mi to przepisał. Tylko że on mi wszystko wyjaśnił.
      Pewna osoba z polski kupiła Diane(też ją wcześniej brałam) tylko że w hurtowej
      ilości prosto od producenta. Co oznacza że lek otrzymała po bardzo niskiej
      cenie. I to jest Diana tylko że pakowana jako OC-35. Także spokojnie można to
      brać. Jak sprawdzicie skład to jest taki sam i u Diany i OC-35. A dlatego go
      jeszcze nie ma we wszystkich aptekach bo na rynku pojawił się dopiero 2tyg.
      temu. To są informacje jakie uzyskałam od swojego lekarza. A polecił mi go
      dlatego bo jest po prostu tańszy ok.6,50-7zł a jest to samo co Diana. Mam
      nadzieję ze chociaż trochę wam pomogłam.
      • Gość: justy Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 15.02.08, 20:33
        nie żartuj- lekarz powiedział ci, że OC-35 to przepakowana Diane-
        35??? że też mu nie wstyd takie bzdury opowiadać.
        • Gość: hit miesiaca!! Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:18
          Umarlam! big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

A swistak siedzi i pakuje te tabletki big_grin big_grin big_grin
          • Gość: catrina27 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.toya.net.pl 15.02.08, 21:41
            Mówie tylko to co słyszałam. Jak je zobacze to będę wiedziała czy to prawda. A
            nawet jeśli tak to to nie zbrodnia?!!!! jeśli ktoś na tym zarabia i jest to to
            samo i tańsze to nie widzę nic w tym złego.
            • Gość: hit miesiaca!! Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:48
              Radze troche pomysec zanim sie bezgranicznie uwierzy we wszystkie bzdury smile
              Jaki palant sprowadzalby tabletki - w ktorych cenie zawarta jest oplata za
              produkcje oraz NARZUT za prod. blistra i ew. opakowania i uruchamial produkcje
              nowych opakowan i ulotek dla tabletek, ktorych produkcja o takim samym skladzie
              wynioslaby go kilka razy taniej???

smile)))
              Doprawdy zadzwia mnie rozsylanie takich plotek a jeszcze bardziej - wiara w nie smile
            • Gość: justy Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:53
              Wygasła ochrona patentowa, to pojawiają się tańsze generyki-
              normalna sprawa, a nie jakaś machlojka z przepakowywaniem.
              to normalny lek, produkowany przez Polfarmex- solidną firmę
              farmaceutyczną. po prostu kolejny generyk Diane- tak jak Syndi-35
              robiona przez Symphar oraz Cyprest z Polfy Pabianice. Generyki
              zawsze sa tańsze.
              • Gość: frotka2 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.registered.aka.ukw.edu.pl 16.02.08, 12:52
                no nie wiem czy skład jest taki sam są jakieś minimalne różnice.
                • Gość: justy Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 16.02.08, 13:28
                  2mg octanu cyproteronu + 0,035mg etinylestradiolu; tak jak w Diane-
                  35.
                  nie biorę pod uwagę substancji pomocniczych, nieaktywnych-
                  wypełniaczy, barwników itp
                  • Gość: sepi Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 19:47
                    Hejka dziewczyny.
                    Jak tam wasza cera po OC 35? troche obawiam sie brania tabletek gdyz
                    boje sie wysypu tych wstretnych pryszczy. prz kazdym wiekszym
                    zostaja mi okropne slady. po za tym jak jest po ich odstawieniu,
                    słyszałm ze po innych typu Diana moze sie nasilic tradzik jeszcze
                    wiecej
                    • Gość: bunnny Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.02.08, 21:51
                      mi dzis moja lekarka przepisala te tabletki wlasnie z uwagi na to,
                      ze chce poprawic swoja cere. twierdzi ze dzialaja fantastycznie.
                      kiedys bralam diane-35 i rzeczywiscie mialam po niej idealna cere,
                      wiec mysleze w tym wypadku bedzie podobnie smile
                      • Gość: beti Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.aster.pl 09.04.08, 18:33
                        a czy jak odstawiłaś Diane po której miałaś taką idealną cerę to
                        Twoja cera się pogorszyła??ja kończe pierwsze opakowanie OC-35
                        efektów na twarzy zbyt dużych jeszce nie widze, ale to chyba
                        normalne po tak krótkim braniu..jedyne czego sie obawiam to, że po
                        odstawieniu będę miala jeszcze wieksze problemy niż teraz...bo
                        przeciez przez cale zycie nie bede brala tabl. kiedys je odstawie..
                        • Gość: Patrycja Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.dolsat.pl 09.04.08, 21:07
                          mi lekarz dzisiaj przepisal oc-35 i powiedział ze na pewno bede zadowolonasmile wczesniej leczylam sie dermatologicznie bez wiekszych efektow. a jak dawkujecie?
                          • Gość: bhhh Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.p.lodz.pl 14.05.08, 13:19
                            Nie polceam ! Wcale nie poprafia cery. Tradzik jak byl tak jest, a
                            musze zaznaczyc ze mam niewielkie zminay tylko na srodku policzkow.
                            Juz lepsez (mimo ze ten sam sklad ale jednak efekt inny) ten
                            preparat ale Polfy
                            • Gość: bhhh Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.p.lodz.pl 14.05.08, 13:21
                              a biore juz 4 miesiace!!
                              • Gość: beti Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.aster.pl 12.06.08, 15:16
                                mam pyt...czy ma któraś z Was jedno opakowanie OC-35 na
                                zbuciu??..byłam i ginekologa przepisal mi 3 paczki ale xle
                                obliczylambo powinnam miec 4 paczki bo wyjezdzam na cale wakacje a
                                nie chcialabym przerwac na jeden miesiac nie wiem czy to w ogole tak
                                mozna...a wydawac 80zl za kolejna wizyte by dopisal jeszcze jedna
                                paczkę??;/;/ nie wiem co robic...
                                • Gość: hala Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.mikolow.net 19.06.08, 08:25
                                  Jedno opakowanie może przepisać lekarz rodzinny.
                                  • Gość: Karla Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 16:38
                                    Witam!
                                    Ja rowniez dzisiaj dostalam recepte na tabletki oc-35 od mojego
                                    nowego lekarza, miedzy innymi za wzgledu na cere. Szczerze to
                                    zadziwila mnie ich cena... a na dodatek Wasze kometarze mnie
                                    strasza, poniewaz rok temu bylam u innego lekarza(kobiety) ktora
                                    stwierdzila po 1 ze tanie tabletki zawieraja wiecej dawki hormonow a
                                    co za tym idzie sa bardziej szkodliwe dla organizmu, wiec
                                    przepisywala mi tabletki od 35zl wzwyz... po 2 krytykowala tabletki
                                    Diana twierdzac ze te tabletki sluza bardziej do leczenia dla kobiet
                                    ktore maja zbyt duze owlosienie;/;/;/ co wydaje sie byc dziwne...
                                    Nie wiem czy ta kobieta starala sie mnie odstraszyc od zazywania
                                    jakichkoleiwek tabletek antykoncepcyjnych czy jednak miala racje...?
                                    • Gość: kalinka Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 13.03.09, 18:02
                                      Witam, mi właśnie lekarz przepisał te tabletki ze względu na bóle i cerę,
                                      powiedział, że mi się poprawi po nich, a o tym lekarzu słyszałam, że jest jednym
                                      z najlepszych w mieście więc mam nadzieje, że ma racje.
                                • cafem Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 30.03.09, 22:47
                                  A gdzie wyjezdzasz na te wakacje?
                                  W cywilizowanych krajach jedno opakowanie mozesz bez recepty w aptece kupic.
                                  Nie to co ciemnogrod, gdzie za recepte (=wizyte) placisz 80zl i za tabletki kolejna stowe.
                    • Gość: MILA Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.173.23.226.tesatnet.pl 05.10.08, 14:43
                      MILEKARZ POWIEDZIAŁ ZE WYLECZE SOBIE TWARZ PO TYCH TABLETKACH
                      • Gość: tttttttt Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.tpnet.pl 05.10.08, 14:57
                        Nie pisz wielkimi literami
    • Gość: :) biorę Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 15:35
      Biorę drugi miesiąc, na mnie osobiście w pierwszym miesiącu działały
      sennie, poza tym nie mam apetytu, wprawdzie widze niepokojące zmiany
      na udach, ale co tam jak mus to mus ,,,, poza tym nie widzę skutków
      ubocznych żadnych, a brałam wcześniej yasmine i tu było...
      • Gość: kari Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 00:27
        Ja tez biore dopiero skonczylam 1 opakowanie, czuje sie po nich dobrze tylko moze jak poprzedniczka jestem bardziej senna, ale daje radewink wiec polecamwink
        • Gość: magdaleniuszek Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.satfilm.net.pl 14.09.08, 19:30
          ja nie mam regularnej miesiaczki i bylam u lekarza na kolejne usg
          mam skierowanie i na krew i powiedziala ze chyba mi przepisze oc-35.
          ale czytalam ze to srodek poprawiajacy cere ale dzialaja adrogennie
          jak ktos mial zbytnie owlosienie lub nadmierne hormony meskie >????
          czy mi to pomoze na ta moja miesiaczke? czy zaszkodzi?
          • Gość: Gloria Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.netburg.pl 14.09.08, 21:14
            może zaszkodzić, jeśli nie masz hirsutyzmu albo trądziku.
            miesiączki wyregulują Ci każde tabletki, niekoniecznie tylko najmocniejsze.
          • Gość: Kal Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 13.03.09, 18:05

Hej, no mi powiedział lekarz, że pomoże mi z cerą, na bóle ale też na
            miesiączkę, moja trwa do 8 dni maks i powiedział, że po jakimś czasie sie
            ureguluje i wszystko będzie w porządku.Pozdrawiam
        • Gość: Iwonka Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 14:18
          ja biorę je prawie od roku, cera troche mi sie poprawił, na całe szczęśnie nie
          mam stanu zapalnego skóry, ale niestety mam celulit i pojawiły mi sie
          rozstępy-to jest najgorsze, mam tez mały apetyt
    • Gość: MILA Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.173.23.226.tesatnet.pl 05.10.08, 14:37
      HEJ JA TEŻ DOSTAŁAM TE TABLETKI NA POPRAWIENIE CERY ALE NIEZADOBRZE
      SIĘ CZUJE ALE BIORĘ DOPIERO PIERWSZE OPAKOWANIE WIĘC MOŻE TO TAK NA
      POCZĄTKU JEST
      • Gość: eeeeeeeeeeeeeee Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.tpnet.pl 05.10.08, 14:56
        Nie pisz wielkimi literami !!
    • misunia1987 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 06.10.08, 07:45
      witam ja co prawda nie biore OC-35 tylko dianę ale również słyszałam
      ze te tabletki mają praktycznie taki sam skład biorę diane już dość
      długo po 4 miesiącach miałam miesięczną przerwę by sprawdic jak sie
      maja do moich nieregularnych miesiączek i tragicznych problemów z
      cerą...muszę przyznać ze cykl miesiączkowy z wcześniej trwającego ok
      50-60 dni skrócił sie do 40-45 dni a więc jest już lepiej a jeśli
      chodzi o cerę to gdy brałam diane to nie było żadnych problemów cera
      idealna po odstawieniu przez pierwsze 2 tygodnie pojawił sie znów
      dość intensywny trądzik ale poźniej unormowało sie wszystko i jest
      ok od dziś znów zaczynam brać diane...a więc nie ma sie czego
      obawiać fakt przy pierwszym opakowaniu powodują senność i niewielkie
      plamienie a także apetyt możę sie wachać zarówno w jedną jak i w
      drógą stronę ja osobiście po braniu diany nie mam specjalnej ochoty
      na jedzonka a moja koleżanka gdy brała dianę non stop była głodna a
      więc to indywidualnie działa na każdą z nas drogie panie...
      pozdrawiamsmile
    • Gość: Iwonka :) Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.zicom.pl 28.11.08, 21:22
      brałam te leki i przez nie wylądaowłam w szpitalu poważnie mnie
      zatruły i każdy lekarz który mnie bedał dziwił sie kto mi przepisła
      taki silny lek wię c lepeij upewnic się czy nie jest się na niego
      uczulonym alebo nie wystepują któreś z objawów napisanych w
      ulotce!! pierwsze objawy to nudności więc ostrzegam !
    • Gość: Iwonka Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.zicom.pl 28.11.08, 21:25

polfarmex.com.pl/index.php?id=542&jezyk=pol
    • marta_kulig Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 23.01.09, 18:17
      ja biorę OC 35 już od 8 miesięcy i uważam, że są ok. te pigułki
      pomagają zwalczyć trądzik i zapobiegają przetłuszczanu się i
      wypadaniu włosów, moim zdanie są skuteczne, ale każda kobieta może
      na nie różnie reagować, to zależy od organizmu.
      • Gość: zzzzzzzzzz Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: 93.159.25.* 18.01.10, 16:22
        nie martwcie sie dziewczyny,te tabletki naprawde działają tylko potrzebują
        czasu.Miałam straszne syfy na skroniach,brodzie i czole.Przez pierwsze 2
        opakowania różnicy większej nie bylo widać,niby schodziły ale jak by chciały a
        nie mogły i pokazywały sie nowe.Dopiero po 3 opakowianiu widac było poprawe
        większą,po 4 coraz lepiej,teraz biore 5 opakowanie i nie mam juz nigdzie poza 2
        miejscami gdzie mi dziad wyszedł.Lekarka mówiła mi,żebym sie nie poddawała bo
        zazwyczaj dopiero po 4 opakowaniu widac efekty.
        Nim zaczełam je brać doszłam już do takiego momentu,że nie wierzyłam by
        cokolwiek mi jeszcze pomogło i pogodziłam sie,że moja twarz będzie straszna..
        Pójscie do ginekologa to był mój ostatni punkt i nawet jak szłam nie
        wierzyłam,że sie uda.
        Babka kazała mi zrobić w szpitalu testy i wyszły,że to nie przez testosteron mam
        te pryszcze (miałam w normie) ale i tak mi przepisała.
        I uwaga dziewczyny.Powiedziała mi,że w pierwszym miesiącu brania moge odczuwac
        straszny apetyt i mam nie jesc słodkich rzeczy ani owoców.I wezscie to do serca.
        Ja na początku byłam ospała i głowa mnie bolała przez pierwszy tydzień.Ale
        apetyt jaki dostałam.... Ptasie mleczko opakowanie dziennie,do tego
        Nutella,chipsy,ciastka ! Jadłam jak świnia! Choć wiedziałam,że mam sie
        powstrzymywac...W ciagu miesiąca przytyłam 5 kg.Niby nie dużo ale zawsze miałam
        idealne ciało a zaczeły mi się robić baczki.Ale też plus tego,że cycki
        powiększyły się o rozmiar smile W tym momencie powoli zrzucam to co nabrałam ale
        nie zamierzam wracac do starej wagi chce zrzucic max z 2 kg bo dobrze się czuje
        w tym ciele (choć był okres,że nie mogłam na siebie patrzeć)
        I nie zapominajcie dziewczyny,że nawet podczas brania tabletek musicie dbac o cere!
        Tak na marginesie mam mniejsze owłosienie w okoliach bikini i na nogach smile
        paznokcie mocne i ładne i włosy tez się maja lepiej smile

Pozdrawiam

P.S.Jesli lubicie spac po 11h to ograniczcie szczegółnie w lato smile
    • Gość: eem Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 21:30
      ja tez dostalam te tabletki kupilam je za 6.54 smile ciekawa jestem jak beda
      dzialac smile mam nadzieje ze beda dobre bo sa dosc dobrze dobrane do mojego
      organizmu smile
      • andziabuzka1 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 29.01.09, 19:24
        Witam Was.Pisze tu pierwszy raz.Mam pytanie.Dzis bylam na kolejnej
        wizycie związanej z moimi niepowodzeniami zajścia w ciąże i lekarz
        zaproponował mi 2-miesięczną kuracje tabletkami antykoncepcyjnymi o
        nazwie OC-35.Lekarz uwaza,ze uśpimy narazie moje jajniki,a po 2m-
        cach odstawie tabletki i uda mi sie w końcu zajść w ciąże.Czy to
        naprawde konieczne i czy to coś pomoże?Zaznaczam,ze żaden z lekarzy
        nie sprawdził czy wogóle mam owulacje i faszeruja tylko
        hormonami.Staramy sie z męzem o dziecko juz 2,5roku,a 3,5roku
        poroniłam w 10tc,wyniki moje(prolaktyna,po MTC,testosteron,Ca-
        125,HSG i bad nasienia mężą ok).Niewiem co dalejsadNikt nie umie mi
        pomóc,ale lekarze tylko zwodzą i naciągająsadDziękuje za odp

• julimama79 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 29.01.09, 21:20
          Zmień lekarza, nie wiem jak mogł wpaść na pomysł uśpienia jajników
          nie sprawdzając czy jest owulacja. Mnie też jeden faszerował Diane-
          35 z powodu jajników policystycznych. Po odstawieniu tabletek nie
          tylko nie zaszłam w ciążę, ale przestałam miesiączkowac i owulować.
          Zmieniłam lekarza, skończyło sie na indukcji owulacji i jestem w
          ciąży, ale straciłam ponad rok. A czy badałaś hormony
          tarczycy;TSH,FT4, FT3? Przy zaburzeniach czynności tarczycy są
          problemy z zajściem w ciąże i utrzymaniem jej.
          • andziabuzka1 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 29.01.09, 21:49
            Dziękuje ci za szybko odp.Nie robiłam zadnych badan na
            tarczyce.Lecze sie u kilku ginow i kazdy mowi co innego.20stycznia
            (byl to mój 14dc)inny ginekolog stwierdził,ze mam ladny pecherzyk
            18,7mm i ze za 2-3dni peknie,a dzis kolejny gin przepisal mi ten lek
            OC-35 i kazał mi go brac od 5dc przez 21dni,tylko kompletnie niewiem
            jak on moze mi pomoc,jak moje jajniki spia i bez antykoncepcji.nie
            mam juz pomysłu co dalejsadPozdrawiam
            • julimama79 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 29.01.09, 22:26
              Uwierz mi,że też przerobiłam wielu ginekologów zanim trafiłam na
              tego własciwego, więc rozumiem Cię doskonale. A hormony tarczycy
              zrób na wlasną rękę, i tak za nie zapłacisz, a one wiele wnoszą.
    • Gość: gość do Klaudii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 18:30
      to nielegalne!
    • Gość: sar Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 01:43
      Ja biorę je od prawie roku(?)i jestem zadowolona.
      W moim przypadku OC-35 ma dobry wpływ na skórę, ale dopiero po ok 4 cyklach
      skórą była idealna.
      W między czasie odstawiłam tabletki na 3 miesiące, skóra się troszeczke
      pogorszyła, ale i tak było lepiej niż przed stosowaniem tych tabletek.
      Efekt uboczny: mniejsza ochota na seks...
      • Gość: ewa do biorących oc-35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 17:42
        Jestem na 14 tabl.,biore z powodu wyższego testosteronu i
        nadmiernego owłosienia .
        nigdy nie miałam problemów z cera a teraz biorąc oc - 35 mam pełno
        wyprysków.
        Czy któraś z was też tak miała????
    • Gość: pałka Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.chello.pl 30.03.09, 22:44
      "Pomimo że preparat OC-35 ma również działanie antykoncepcyjne, nie należy go
      stosować u kobiet wyłącznie w celu antykoncepcyjnym, lecz wówczas, gdy konieczne
      jest leczenie wymienionych chorób androgenozależnych."

Dlaczego?
      • Gość: zuzia Re: nie polecam IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.09, 18:41
        Ja brałam te tabletki przez tydzień i wywołały bóle wątroby, zawroty głowy, i
        plamienia. Jak je odstawiłam to zaczęłam krwawić. Nie polecam. Za dużo skutków
        ubocznych. Pozdrawiam
        • Gość: Mała Proszę o odpowiedź! IP: *.chello.pl 20.05.09, 22:04
          a ja mam do Was takie pytanie, jak wygladala u Was pierwsza miesiaczka po tych
          tabletkach? u mnie jest jakos dziwnie, powinnam dostac dzis, zawsze tak
          dostawalam po Harmonet ale zamiast krwi jest tylko pare brazowych kropek troche
          sie tym martwie crying sad
          • Gość: Ola20 Re: Proszę o odpowiedź! IP: *.uni.opole.pl 27.05.09, 23:05
            JA Biore OC 35 od 3 miesiecy skonczylam 3 opakowanie ginekolog przepisal mi 4
            opakowania . Biore ze wzgledu na cere nie mialam jakis wiekszych problemow tylko
            kilka pryszczy w okolicu ust i brody(reszta idealna) mimom to staram sie ich
            pozbyc niestety bez skutku. NIE DZIALAJA NA MNIE ALBO ZBYT KRÓTKO JE BIORE.
            dobrze sie czuje, troche bylam spiaca na początku . Na dzień dzisiejszy
            zamierzam odpuscic sobie to 4 opakowanie bo zero poprawy. Jedynie co to piersi
            wieksze i schudlam 3kg.
          • Gość: ania Re: Proszę o odpowiedź! IP: *.uni.opole.pl 27.05.09, 23:06
            a u mnie normalna co do godziny wiem kiedy dostane miesiaczke.
      • Gość: lorien Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 23:09
        a czy sa skuteczne w kwestii zapobiegania ciazy?
        • Gość: angi Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.09, 17:23
          ginekolog przepisał mi je z myślą o antykoncepcji, nie mam problemów
          z cerą, tylko z nadmiernym owłosieniem, czy któraś z powodzeniem
          wyleczyła dzięki oc-35 hirsutyzm? lub może osłabił się?
          • Gość: Monika18 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.ingram.com.pl 15.07.09, 19:53
            Dzisiaj ginekolog przepisał mi właśnie OC 35 aby uregulować miesiączkowanie. Mam
            nadzieje ze nie będę senna i nie pojawią sie inne skutki uboczne. A co do
            antykoncepcji to jest to środek antykoncepcyjny jednak nie zaleca się go
            stosowac dłużej niż 3 miesiące i nawet ta cena mnie zniechęca jak skończę brać 3
            opakowania to przerzucam sie na coś normalnego czyli przeznaczonego dla typowej
            antykoncepcji. Pozdrawiam
            • Gość: MM Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: 88.220.105.* 16.09.09, 20:00
              Monika18 aa w jakich dawkach go bierzesz?
            • Gość: Monika18 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.ingram.com.pl 13.11.09, 19:42
              No bierze sie tak jak na opakowaniu pisze... przez 21dni o stałej porze ja biore
              o 20:00 i później 7 dni przerwy czyli ja ostatnią biorę zawsze w poniedziałek to
              następne opakowanie zaczyna sie we wtorek i tak w kółko. no ja już biore chyba 4
              opakowanie czy jakos tak teraz 5 od wtorku bede brać i w ciążę jeszcze nie
              zaszłam, dodatkowo się nie zabezpieczam bo mają działanie antykoncepcyjne ale
              dodatkowa antykoncepcja chyba nigdy nikomu nie zaszkodziła. Pozdro laski. Jakby
              co to pytać to postaram się odpisać. A co do skutków ubocznych to miałam wymioty
              ale rano i to przez pierwszy miesiąc później luz. Do każdych hormonów organizm
              musi się przystosować więc w pierwszym opakowaniu lepiej sie dodatkowo zabezpieczać.
            • Gość: olka Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 18:13
              nie dluzej nic 3 miesiące? głupota, kto ci tak powiedzial? ja biore juz rok i czuje sie swietnie, zero problemow
        • Gość: Joasia Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:12
          ja mam takie samo pytanie jak lorien.
          czy sa w 100% skuteczne w kwestii zapobiegania ciazy? bo mi moja pani ginekolog
          je wlasnie przepisala z takiego powodu.... blagam niech ktoras odpisze... koncze
          brac pierwsze opakowanie i nie wiem czy mamy sie z chlopakiem dodatkowo
          zabiezpieczac.
          POMOZCIE!
          • Gość: aa Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 19:50
            żaden środek antykoncepcyjny nie ma stuprocentowej skuteczności
            • Gość: MM Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: 88.220.105.* 16.09.09, 19:51
              Dziewczyny, a w jakich dawkach stosujecie? mi gin przepisał, ale może źle
              zrozumiałam coś takiego: jedna tablet. w pierwszym dn.cyklu potem 21 nie brać
              potem znowu jedna tabletka......na ulotce jest napisane: jedna tabletka przez 21
              dni potem 7 dni przerwy......wy tez ttak bierzecie?
    • Gość: nie polecam Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: 77.252.18.* 26.10.09, 10:09
      wzięłam 3 tabletki z czego ostatnia nie zdążyła się wchłonąć z powodu całonocnej
      biegunki i wymiotów - zdecydowanie nie polecam!
      (nie zatrułam się niczym!)
      • Gość: Paula Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: 89.72.16.* 26.10.09, 18:32
        No ale nadal nikt nie odpisał, jak to jest z tą antykoncepcją?
        Czy dziewczyny, które już je bierzecie zabezpieczacie się jeszcze jakoś? No i
        czy któraś zaszła w ciążę biorąc te tabletki?
        Właśnie dostałam dzisiaj na nie receptę i obawiam się, że mogę zajść w ciążę,
        bardzo proszę pomóżcie.
        • Gość: Monika18 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.ingram.com.pl 13.11.09, 19:45
          No bierze sie tak jak na opakowaniu pisze... przez 21dni o stałej porze ja biore
          o 20:00 i później 7 dni przerwy czyli ja ostatnią biorę zawsze w poniedziałek to
          następne opakowanie zaczyna sie we wtorek i tak w kółko. no ja już biore chyba 4
          opakowanie czy jakos tak teraz 5 od wtorku bede brać i w ciążę jeszcze nie
          zaszłam, dodatkowo się nie zabezpieczam bo mają działanie antykoncepcyjne ale
          dodatkowa antykoncepcja chyba nigdy nikomu nie zaszkodziła. Pozdro laski. Jakby
          co to pytać to postaram się odpisać. A co do skutków ubocznych to miałam wymioty
          ale rano i to przez pierwszy miesiąc później luz. Do każdych hormonów organizm
          musi się przystosować więc w pierwszym opakowaniu lepiej sie dodatkowo
          zabezpieczać.
    • Gość: eeee Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:17
      bardzo po nich przytylam szczegolnie urosly mi piersi
    • Gość: JessS Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.10, 12:13
      Biorę drugie opakowanie OC35.
      Czuję się sennie, ale za to widzę poprawę mojej cery trądzikowej wink
      wcześniej brałam dlugi czas Yasminelle i jak odstawiłam ją i
      zrobiłam przerwę w tabletkach to moja twarz została zbombardowana
      pryszczami....
      przy OC35 cera poprawiła się a waga mi się nie zmienia wink
      • Gość: tygrysek Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 11:58
        Cześć dziewczyny. czy macie jakies obserwacje dotyczace zmian po
        odstawieniu tabsów? Czy zauważyłyście pogorszenie tego co
        osiagnełyści czy efekt się utrzymał?
        • Gość: lala Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 11:21
          przeczytaj wszystkie wpisy to się dowiesz...
          każda reaguje inaczej ale głownie po odstawieniu trądzik powraca
    • Gość: brać sprawdzone Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:14
      a dlaczego bierzecie jakieś niesprawdzone tabsy? a potem strach...
      • Gość: gosc Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.toya.net.pl 29.04.10, 09:35
        ja biore OC-35 juz od ponad pół roku i w sumie ostatnio zauwazyłam że
        jestem bardziej senna i głowa mnie boli i podbrzusze lecz dzisiaj
        ginekolog mi powiedział że to jest z powodu tabsów więc niedługo bede
        je zmieniać i własnie zaproponowała i Diana 35 ale jeżeli to jest ten
        sam skład to po co, znacie jeszcze jakies inne dobre antykoncepcyjne
        tabsy ??
        • lidek0 Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? 12.06.13, 18:30
          A jak miałaś dobierane tabletki?
    • Gość: ptysśka tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 21:56
      A żadna z dziewczyn nie pomyślał o skutkach brania tego nowego gówna ???
      że w ciąże zachodząc po tych tabletkach jest gorzej. tylko cera i piękne włosy się liczą.gatuluję podejścia do macieżynstwa. Mój ginekolog mi właśnie je przepisał i wywaliłam so kosza\
    • Gość: Ela Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.sileman.net.pl 28.12.13, 20:30
      Witam, ja brałam te tabletki w 2009 roku przepisałam mi lekarz na prywatnej wizycie bo miałam problem z cerą i musze przyznać że byłam zadowolona, ale słyszałam że to są mocne hormony jak już miałam ubezpieczenie w Polsce to poszłam do poprzedniego lekarza który kilka lat mnie leczył i był zaskoczony że takie tabletki biorę nie był zachwycony i powiedział mi że można sie nowotwora nabawić. 27.12.2013 byłam znów u lekarza który mi przepisał te hormony OC 35 i przypomniałam mu tą sytucje z OC 35 to mi powiedził że wycofuja te tabletki bo u niektóry kobiet coś wykryto i teraz robią badania i teraz mi przepisał bonadea
    • Gość: Majki Re: tabletki OC-35 czy któraś brała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.15, 19:33
      Hej. Pomozcie.. mialyscie po stosowaniu tych tabletek oc35 jakies problemy z zakrzepami czy cos? Mnie od paru dni noga boli i strasznie sie boje..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka