Dodaj do ulubionych

interpretacja wyniku biopsji BŁAGAM POMOCY!!!!!

12.04.08, 00:39
kobiety i kobietki! miałam niedawno biopsję lewej piersi, dziś widziałam
wyniki ale nie potrafię sama ich zinterpretować bo nie znam medycznej łaciny a
wizytę u onkologa wyznaczono mi dopiero na za 3 tyg. umrę do tego czasu z
niepokoju!!! może któraś z was zna łacinę lub miała sama podobną "przygodę" i
może mi wyjaśnić co oznacza zwrot "tu mammae sin"??? będę dozgonnie
wdzięczna!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: interpretacja wyniku biopsji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 09:17
      Odbierz poczte.
    • Gość: zaraz_zaraz Re: interpretacja wyniku biopsji IP: 62.121.129.* 12.04.08, 09:56
      Tumor mammae sinistrae oznacza guz piersi lewej i Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ nie jest
      wynikiem biopsji. Jest najpewniej rozpoznaniem postawionym w toku diagnostyki, w
      oczekiwaniu na biopsję - rozpoznaniem, które po prostu opisuje, że w piersi
      wykryto zmianę, ale nie opisuje jej charakteru (bo to wiadomo dopiero po
      wynikach biopsji).
    • Gość: Savon de Marseille Re: interpretacja wyniku biopsji IP: *.dyn.iinet.net.au 12.04.08, 09:57

"tu mammae sin"
      Guz lewej piersi.
      Sprobuj przyspieszyc wizyte u onkologa.
      Trzymam kciuki smile
      • Gość: zaraz_zaraz Re: interpretacja wyniku biopsji IP: 62.121.129.* 12.04.08, 11:17
        Savon, każdy pacjent kierowany jest do onkologa z powodu jakiegoś guza. Czy
        wobec tego wszyscy powinni "przyspieszać wizyty"? Jak sobie to praktycznie
        wyobrażasz?
        • murya Re: interpretacja wyniku biopsji 12.04.08, 11:22
          Dlaczego lekarz Ci tego nie powiedzial?Nastepnym razem pytaj go,jak masz jakies
          watpliwosci,niech Ci wyjasni.Masz prawo wiedziec co Ci jest,powinien Cie uswiadomic.
          Trzynaj sie i miejmy nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze!Nie kazdy guz jest zlosliwy.
          • Gość: zaraz_zaraz Re: interpretacja wyniku biopsji IP: 62.121.129.* 12.04.08, 11:25
            Murya, czego niby lekarz jej nie powiedział? Przecież z postu jasno wynika, że
            wie, że ma guza w piersi, że była biopsja i że teraz trzeba poczekać na wynik
            biopsji.
            • murya Re: interpretacja wyniku biopsji 12.04.08, 12:04
              A chociazby to,co napisalas w pierwszym poscie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka