Gość: Mania IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 14:55 i bardzo sie denerwuje i boje, ale wreszcie musze isc, wiem wiem nie ma sie czego bać, ale nawet nie wiem jak na ten fotel wejść, jak sie przygotowac, o co bedzie mnie pytac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 03.06.08, 14:57 no cóż... 32752745245 watków na forum oraz www.pierwszawizyta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.internet.radom.pl 03.06.08, 17:15 pierwszy raz zawsze jest stresujący. co do samego badania, to myślę , że nie będziesz mieć problemów. Sama się szybciutko zorientujesz jak wejść na fotel . Poza tym, lekarz na pewno ci pomorze. Pierwszy raz proponowałabym ci wizytę u kobiety - zawsze trochę mniejszy stres. A swoją drogą, to trochę nie poważne , aby czekać na pierwszą wizytę u gina aż do trzydziestki. Bądź co bądź, było to nieodpowiedzialne z twojej strony. Dobrze , że w końcu się na to zdecydowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.chello.pl 04.06.08, 08:05 30 lat masz? a ja myślałam,że z 15... Chyba jednak prowokacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...!! Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 06:33 Dlaczego używasz mojego nicka, co?! Odpowiedz Link Zgłoś
uasic Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 09.06.08, 18:55 > Poza tym, lekarz na pewno ci pomorze. Pierwszy raz proponowałabym ci wizytę u > kobiety - zawsze trochę mniejszy stres. Mam dokładnie odwrotne doświadczenia, raz byłam u kobiety i nigdy więcej. Ale może po prostu trafiłam na wariatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajestem Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 04.06.08, 14:32 Czekałaś do 30-tki to poczekaj do 60-tki Odpowiedz Link Zgłoś
malpolid Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 04.06.08, 16:24 Cóż za miłe komentarze Znam kobietę w wieku 30 lat, która nigdy nie była u ginekologa, co w tym dziwnego? A Ty się nie bój, to lekarz jak każdy inny. W razie czego pisz na mój adres gazetowy malpolid@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.internet.radom.pl 04.06.08, 17:38 komentarze niektórych osób, są rzeczywiście niezbyt miłe. Ale fakt, że ktoś w 30 -tym roku życia nie był u gina, jest DZIWNE! Cieszę się, że autorka wątku postanowiła zmienić to. Lepiej późno niż w ogóle. \ A malpolid najlepiej by zrobiła, gdyby przekonała swoją znajomą trzydziestolatkę , że bardzo głupio robi omijając ginekologa. A nie pisała , że to nic dziwnego. Przecież niektóre schorzenia mogą długo nie dawać żadnych objawów, a w konsekwencji być groźne nawet dla życia. Profilaktyka to podstawa, a do gina nie chodzi się tylko wtedy gdy coś się dzieje. warto by co poniektórzy wbili to sobie do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:51 malpolid napisała: > Znam kobietę w wieku 30 lat, która nigdy nie była u ginekologa, co w tym dziwne > go? A to naprawdę powód do dumy dla obu pań? W XXI w.? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 15:21 malpolid napisała: > Cóż za miłe komentarze wiesz w takiej sytuacji trudno autorke poglaskac po glowie i powiedziec, ze dobrze zrobila... > Znam kobietę w wieku 30 lat, która nigdy nie była u ginekologa, co w tym dziwnego? no nie, powiedz, ze zartujesz....to takie dziwne, ze do ginekologa chodzi sie od momentu gdy jest sie kobieta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.acn.waw.pl 04.06.08, 18:41 Nigdy nie miałam potrzeby pójścia do ginekologa, więc Wasze "miłe" komentarze są trochę przykre.. Ale dzis byłam - całe 6 min, mniej straszne niz dentysta, nasiedziałam sie 1,5 h pod gabinetem (przynajmnie zobaczyłam na żywo znanego aktora u urologa , potem nalatałam sie po lekarzach, bo pani gninekolog zleciła usg, ale nikt nie chciał dać skierowania..... więc zapisałam się na 20 sierpnia do innej i gdzieindziej, bo ta juz nie bedzie przyjmowala tam gdzie bylam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:19 6 min czego? bo chyba nie rozmowy z pacjentką, rozebrania się, zbadania, zrobienia cytologii, badania piersi? poza tym - droga maniu, tak naprawde to my mamy w nosie, czy chodzisz, czy nie chodzisz, i jakie są twoje potrzeby, bo to tylko twoje zdrowie i życie jeszcze przed tobą np. wynik cytologii (przynajmnie zobaczyłam na żywo > znanego aktora u urologa wstrząsające po prostu otem nalatałam sie po lekarzach, bo > pani gninekolog zleciła usg, biedna, umęczona kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zola Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.acn.waw.pl 05.06.08, 17:11 6 min rozmowy,rozebrania sie, rozłożenia nóg - włożenia wżernika i badania piersi. A Ty Olu pewnie chodzisz do szkoły nie pracujesz od 6 do 23 i na wszystko masz czas..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.chello.pl 04.06.08, 19:40 Gość portalu: Mania napisał(a): > Nigdy nie miałam potrzeby pójścia do ginekologa, więc Wasze "miłe" > komentarze są trochę przykre.. Jak pójdziesz gdy będziesz miała potrzebe to może być już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 04.06.08, 19:45 skoro zleciła USG to obowiązana była dać Ci na nie skierowanie.... bo to ona zleciał.. nikt za nią skierowania Ci nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:48 Nigdy nie miałam potrzeby pójścia do ginekologa, więc Wasze "miłe" komentarze są trochę przykre.. A jak u ciebie z potrzebą badania piersi, mierzenia ciśnienia, robienia morfologii? Odpowiedz Link Zgłoś
malpolid Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 06.06.08, 17:16 Maniu, w razie czego pisz. Nie przejmuj się chamskimi komentarzami. Jak się ktoś puszcza od 15 roku życia to i ma potrzebę co miesiąc do ginekologa chodzić. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 06.06.08, 19:10 malpolid napisała: Jak się kto> śie puszcza od 15 roku życia to i ma potrzebę co miesiąc do ginekologa chodzić. Są momenty, gdy i moderatorowi puszczają nerwy. Wiadomo, że na głębokiej polskiej prowincji pokutuje jeszcze przekonanie, że jeśli kobieta, która nie jest w ciąży, chodzi do ginekologa, znaczy - puszcza się na całego. A potem wszyscy się dziwią, skąd taka w polskim skansenie umieralność na raka szyjki i raka piersi. Ale jeśli takie poglądy wyznaje kobieta młoda, mająca dostęp do nieprzebranych zasobów internetu, to chyba nigdy statystyki tej śmiertelności się nie poprawią. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 05:18 przy czym malpolid twierdzi, że jest położną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 eeeu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 09:56 >>Maniu, w razie czego pisz. Nie przejmuj się chamskimi komentarzami. >Jak się ktoś >puszcza od 15 roku życia to i ma potrzebę co miesiąc do ginekologa >chodzić. >Pozdrawiam! nie, kobieta w ciazy tez nie ma potrzeby chodzic do ginekologa, jak i taka ktora ma stalego partnera i bierze pigulki.one same sie badaja i przepisuja sobie leki Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 04.06.08, 19:44 no a nie denerwujesz się, że masz raka szyjki?? albo piersi?? albo inne cholerstwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agamadrid Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.159.57.93.dyn.user.ono.com 04.06.08, 23:05 a ci co chodza w wieku 15 lat to nie zapadaja na takie choroby czy jak? widocznie wszystko miala w porzadku wiec po co miala isc ja jej zazdroszcze bo taka wizyta to nic przyjemnego Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 08:43 alez na raka szyjki macicy badz piersi mozna zapasc nawet wtedy, gdy sie odwiedza ginekologa regularnie, prawda? malo to takich przypadkow jest? i sa to osoby, ktore wczesnie zaczynaja ginekologa odwiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 09:02 oooo, to w XXI wieku są jeszcze takie osoby?? to tak coś jak z tym plemieniem indian odkrytym ostatnio w dżungli , co to cywilizacji na oczy nie widzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 18:43 no nieststy doral, ale sa dwa lata temu przydarzylo sie to mojej bliskiej kolezance, ktora znam od dziecka. nic przyjemnego Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 10:08 deodyma napisała: > alez na raka szyjki macicy badz piersi mozna zapasc nawet wtedy, gdy sie > odwiedza ginekologa regularnie, prawda? malo to takich przypadkow jest? i sa to > osoby, ktore wczesnie zaczynaja ginekologa odwiedzac. taaaaaaaaaaaaa, ale przynajmniej dowiedzą się o swojej chorobie odpowiednio wcześnie, żeby miec szansę prawda, pani mądralińska? bo właśnie o to w tym chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 18:39 > taaaaaaaaaaaaa, ale przynajmniej dowiedzą się o swojej chorobie > odpowiednio wcześnie, żeby miec szansę prawda, pani mądralińska? bo > właśnie o to w tym chodzi myslisz zlotko Ty moje? bo z tym roznie bywa, wiesz? z moja kolezanka tak wlasnie bylo. i pomimo tego, ze regularnie chodzila to bala sie, ze przed 30 rokiem zycia bedzie kwiatki gryzc od spodu, wiec... a za pania madralinska to dziekuje schlebiasz mi:chyle przed Toba czola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agamadrid Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.159.57.93.dyn.user.ono.com 04.06.08, 23:07 nie bój sie to nic przyjemnego ale da sie przezyc a o co cie zapyta to zalezy od jego fantazji, przezylysmy i my to i ty przezyjesz, pewnie jeszcze nie raz bedziesz musiala go odwiedzic tak do menopauzy lekko licze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.chello.pl 05.06.08, 09:45 Gość portalu: agamadrid napisał(a): > przezyjesz, pewnie jeszcze nie raz bedziesz musiala go odwiedzic tak > do menopauzy lekko licze A potem to myślisz, że kobiety są zwolnione z wizyt u gina, bo nic im nie grozi??? Odpowiedz Link Zgłoś
agamadrid Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 14:09 potem im grozi juz tylko smierc naturalna jak sie glupio pytasz to masz glupia odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...!! Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 06:36 Masz zaprzestać(!)- używać mojego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 08:41 nie ma sie czego bac osobiscie wole ginekologa, niz stomatologa chociac jak trzeba , to i tez twardo tam chodze lekarz wszystko wytlumaczy a fotel to zaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: 195.116.132.* 05.06.08, 13:57 te co biora pigulki niech sie martwia zeby raka szyjki nie dostaly a nie te co ginekologa nie odwiedzaja Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 14:09 Cytologie należy robić raz w roku- wtedy mozna wcześniej zareagować na pierwsze zmiany nowotworowe. Wczesne stadium raka nie daje objawów; objawy pojawiają się wtedy, gdy jest już za późno. Dlatego tak ważne są coroczne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 14:35 Gość portalu: ola napisał(a): > te co biora pigulki niech sie martwia zeby raka szyjki nie dostaly a nie te co > ginekologa nie odwiedzaja Poproszę o fachowe źródło na temat związku pigułek z rakiem szyjki macicy,bo to dość ciekawa teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
eciepecie8 Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 05.06.08, 14:42 Te co biorą pigułki, przynajmniej do ginekologa chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albarinho Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 15:23 Rzeczywiście, dość ciekawa, ale niestety - prawdziwa. Proszę sobie samemu poszukać - niemal każda publikacja na temat epidemiologii i etiopatogenezy raka szyjki macicy o tym mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.chello.pl 07.06.08, 15:07 Gość portalu: albarinho napisał(a): > Rzeczywiście, dość ciekawa, ale niestety - prawdziwa. > Proszę sobie samemu poszukać - niemal każda publikacja na temat > epidemiologii i etiopatogenezy raka szyjki macicy o tym mówi... Zadziwijące, bo ja do tej pory spotkałam się we wszystkich publikacjach ze stwierdzeniem, ze raka szyjki macicy powoduje wirus HPV, jego onkogenne typy. Gdzie Ty wyczytałaś te swoje brednie, podaj linki. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 07.06.08, 16:36 Zapytałam na Antykoncepcji,cytuję odpowiedź: "są statystyki wskazujące, że kobiety stosujące pigułkę częściej chorują na raka szyjki macicy. ALE przyczyn upatruje się nie w "rakotwórczym działaniu pigułek", lecz w zachowaniach seksualnych-. w uproszczeniu: kobiety stosujące pigułki nie używają prezerwatyw, więc zarażają się rakotówrczym wirusem HPV". Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 07.06.08, 08:54 A może tak trochę wyrozumiałości dla mani? Jeżeli "pewnych rzeczy" nie wyniesie się z domu, to czasami trudno samemu zrozumieć, że trzeba robić badania kontrolne i dbać o siebie na inne sposoby. W biurze mam 3 kobiety - najmłodsza 52 lata. Jedna nigdy nie była u gina - 56 lat. Do lekarza nie chodzi, badań nie robi. Bo taka jest i nie da się już tego zmienić. Druga -67- bada się 2 razy w tygodniu/lab/, biega po lekarzach, wykupuje recepty, ale... leków nie bierze, bo mają skutki uboczne Trzecia -52- w końcu chyba zrozumiała, że trzeba się badać i chwalenie się że przez 3 ciąże nie chodziła do gina naprawdę nie jest powodem do dumy. A mnie czasami mają za wariatkę chyba) Bo jak jestem chora, to idę do lekarza, bo robię usg piersi, sprawy staram się doprowadzać do końca i nie jestem przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia. No i czytam ulotki, co dla nich już w ogóle jest podejrzane Czysty cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 08:59 wyrozumiałą można być dla osoby, która przyznaje, że źle robi - natomiast mania idzie w zaparte, że jej postępowanie jest prawidłowe (nie czuła potrzeby, no to nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:41 Nie tyle idzie w zaparte, co nie zdaje sobie sprawy z możliwych konsekwencji. Zaczęłam chodzić do gina /nie pamiętam tzw. pierwszej wizyty/ chyba w wieku 25 lat. Powód - zatrzymanie miesiączki. I jako 36 letnia dziś baba, wtedy nie wiedziałam - zwyczajnie nie wiedziałam, że powinnam chodzić częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.acn.waw.pl 07.06.08, 20:47 Masz racje w 100%, nie wyniosłam z domu,że trzeba się badać, zawsze to był temat tabu,wstydliwy problem, mama zawsze uważała (i tak jest do dziś),że po co iść, jak się jeszcze dowiesz,że coś jest nie tak, lepiej nie wiedzieć, nawet nie wiem czy ona poza tym jak mnie miała w brzuchu to chodziła do ginekologa... coż smutne ale prawdziwe, i wcale nie ide w zaparte, wiem,że źle robiłam, ale przełamałam strach i wstyd, w końcu chodzi o moje zdrowie, Dziękuję za pozytywne wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monane Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.chello.pl 07.06.08, 17:24 Ja mam 24 lata i też nigdy nie byłam. W tym roku na pewno pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.acn.waw.pl 07.06.08, 20:51 Idź, bo to tylko dla Twojego zdrowia, naprawde nic strasznego, mniej straszne niż dentysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.fastnet.pl 09.06.08, 08:51 Boże jak mało w tych ludziach życzliwości...takie porąbane czasy. Komentarze pełne złośliwości osłabiają mnie normalnie... Zdrówka Mania... Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 09.06.08, 14:23 Bać się nie ma czego. Sama miałam pierwszą wizytę w wieku 26 lat i nie uważam, żeby to była jakaś specjalna nieodpowiedzialność. Zwłaszcza gdy nie prowadzi się życia seksualnego, więc odpada HPV (rak szyjki macicy) i choroby weneryczne. Za to przy wykrywaniu raka piersi istotne jest samobadanie piersi, są też kobiety, kóre nie łapią grzybic i nie miewają upławów. Owszem gdy prowadzi się życie seksualne, czy coś dolega to wtedy jak najbardziej trzeba korzystać z kontroli lekarskiej i dobrze byłoby gdyby mężczyzn też to dotyczyło. Jak na razie jak kobieta coś złapie to partnera dopiero wtedy się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:31 Premeda - dzięki za słowa otuchy. ja mam 27 i już dwa razy byłam u gina. Za pierwszym Pani kazała zapłacić za wizytę ale cytologi nie zrobiła bo nie mogła pobrać - narobiła tylko bólu (nie współżyłam jeszcze) i kazała przyjść następnym razem. a druga była bardzo zdegustowana że wogóle przyszłam bo jak tu pobrać i tu cytuję jej wypowiedź "jak ropa nie leci to się nie przychodzi, nagadają w telewizji a potem przychodzą takie nie wiadomo po co" - lekarz w Warszawie Centrum LIM ul. Domaniewska !! no i niech mnie ktoś teraz zachęci do wizyty.... Za jakiś rok znowu poszukam gina i spróbuję zrobić cytologię po raz trzeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:36 Co w tym dziwnego? ja mam 23 lata i tez jeszcze nie bylam u ginekologa, jeszcze nie współżyję, nic mi nie dolega... Kuzynka pierwszy raz poszla w wieku 26 lat, gdy byla w (planowanej) ciąży, wczesniej nie chodzila... Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 10.06.08, 09:10 Polecam rozejrzeć się na białej liście albo forum regionalnym za dobrym lekarzem albo popytać koleżanki i znajome. Oczywiście wielu lekarzy przyjemniejszych jest na wizycie pywatnej. Ja chodzę prywatnie do lekarki, o której ktoś na regionalnym napisał że jest rzeźnikiem i nie narzekam, bada bardzo delikatnie i bardzo sympatycznie przebiega wizyta, nie naciąga na wizyty i nie wyszukuje chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re:Zosia IP: *.chello.pl 10.06.08, 10:53 Zosiu Ty nie byłaś u lekarza tylko konowała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re:Zosia 10.06.08, 12:35 a tyle się k...a trąbi o profilaktyce raka szyjki... W naszym kraju w dalszym ciągu umiera o wiele więcej kobiet niż w innych krajach Unii, bo... nic im nie dolega. Jak masz raka szyjki to też nic ci szczególnego nie jest, dostajesz tylko po badaniu cytologicznym grupę III i już po Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re:Zosia 10.06.08, 12:55 no może przesadziłam a tą III GRUPĄ, ale czasem może byc naprawdę za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:Zosia IP: *.eastwest.com.pl 10.06.08, 13:07 "a tyle się k...a trąbi o profilaktyce raka szyjki... W naszym kraju w dalszym ciągu umiera o wiele więcej kobiet niż w innych krajach Unii, bo... nic im nie dolega. Jak masz raka szyjki to też nic ci szczególnego nie jest, dostajesz tylko po badaniu cytologicznym grupę III i już po Tobie." No faktycznie przesadziłaś..... 3 grupę można mieć nawet robiąc badania cytologiczne raz do roku (tak jak robiłam to ja i zawsze miałam grupę 2 a w tym roku mam 3 i czekam na wyniki wycinków). Także akurat zły argument podałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re:Zosia 10.06.08, 19:02 wiem, zagalopowałam się ale chciałam jakoś dosadnie to ująć.Nie mogę uwierzyć że niektóre 30-latki tak beztrosko podchodzą do swojego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kw Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa IP: *.146.133.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.17, 15:06 Strach ma wielkie oczy. Ja dziś byłam pierwszy raz u ginekologa i musze powiedzieć ze było super. Cała noc wcześniej nie spałam, byłam strasznie zdenerwowana. Teraz wiem ze niepotrzebnie. Wybrałam lekarza po opiniach na znamy lekarz i ogólnie na forach. Byłam prywatnie żeby czuć komfort i być potraktowana profesjonalnie. Lekarz cudowny, stworzyło miła atmosferę wszystko tłumaczył. A badanie super delikatnie przeprowadził. Najpierw pobrał cytologię a później zrobił mi usg dopochwowe. Zero bólu. Bardzo delikatnie. Wszystko wytłumaczył. Od dziś będę chodzić bez stresu do niego. No i mężczyzna super delikatny i z wyczuciem. Nie trzeba się bać. A i gabinet super. Osobny pokój do badań. Zamykany. Także komfort i ulga ze juz jestem po. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: mam 30 lat i nigdy nie byłam u ginekologa 04.03.17, 21:44 I sądzisz, że po 9 latach autorka wątku przeczyta Twój wpis??? Odpowiedz Link Zgłoś