Gość: ona IP: *.media4.pl 03.08.08, 11:07 Wbilam sobie wczoraj drucik w palca. Palec mam spuchniety,boli,lekko zaczerwienione. Znacie jakis sposob aby opuchlizna zeszla i palec nie bolal??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewaq Re: palec IP: *.tpnet.pl 03.08.08, 11:38 altacet? Moze najlatwiej isc do apteki i zapytac farmaceuty? On na pewno cos poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pin-up.girl Re: palec 03.08.08, 12:54 To witam w klubie bo to moja notoryczna przypadłość. To tzw zastrzał. Najpierw boli, puchnie, okolica ma zwiększoną ciepłotę i jest zaczerwieniona a na końcu zbiera się ropa, która musi wypłynąć. Potam naskórek robi sie suchy i odpada. Kiedy byłam w tym u lekarza rodzinnego radził maczać palec kilka razy na dzień w roztworze wody z sodą oczyszczoną ( szklanka ciepłej wody z łyżką stołową sody). Przepisał mi na recepte też maść sterydową Triderm. Nie była droga. W sumie w trzy dni jest po sprawie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: palec IP: *.md4.pl 03.08.08, 20:57 Masz racje tworzy sie zastrzał.Mam moczyc palca i robic oklady.Mam nadzieje,ze to sie zagoi a nie podjedzie ropa. Odpowiedz Link Zgłoś