Dodaj do ulubionych

Fenoterol...?

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 14:25
Witam wszystkich!Jestem w 27 tygodniu ciazy,moj lekarz stwierdzil,ze mam
skróconą szyjke macicy i dosc powazne skurcze,dlatego przepisal mi Fenoterol.Mam
pytanie-czy to dobry lek?Moje watpiliwosci maja za podstawe bardzo zle
samopoczucie po jego przyjmowaniu(drzenie ciala,kolotanie serca).Czy nie mam
jakiegos innego leku?...i czy juz do konca musze go przyjmowac?...i czy
rzeczywiscie te objawy sa tak grozne?Prosze o odpowiedz wszystkie kobiety,ktore
maja albo mialy z tym do czynienia.Z góry bardzo dziekuje.Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: jaza Re: Fenoterol...? IP: *.amuz.wroc.pl 14.01.02, 16:54
      bralam fenoterol od ok. 26 tygodnia ciazy, ale przyznam, ze nie odczuwalam
      specjalnie zadnych skutkow ubocznych. urodzilam szczesliwie w 36 tygodniu.
      pozdrawiam
    • edyta Re: Fenoterol...? 15.01.02, 11:07
      Aga, niestety te objawy sa niezwykle dla Fenoterolu typowe, mimo to uznawany
      jest chyba za najlepszy lek tego typu. Oczywiście trzeba pamietac, żeby
      przyjmować go łąvcznie z Isoptinem i to Isoptin jakieś pół godziny wcześniej w
      stosunku 1:1 (czyli jeżeli pół tabl. Fenoterolu to i pół Isoptinu). Ma to na
      celu zwolnienie akcji serca, bo Fenoterol bardzo ja podwyższa. Jedni reagują na
      niego gorzej, inni lepiej, rece mi też się trzęsły. Masz dużą szansę, że
      skurcze stopniowo wygasną, sama bedziesz czuła, czy możesz sobie zmniejszy ć
      dawkę leku. Jest bezpieczny i skuteczny, jeżeli masz skurcze, to go bierz! Ja
      jestem niestety w tej samej sytuacji, ale dostaję Theopaverinę tym razem i
      czuje sie fatalnie (potworne bóle głowy i totalny rozstrój jeżeli chodzi o
      trawienie). Jutro ide do lekarza i pewnie dostane Fenoterol. Leżę, bo szyjka mi
      nie trzyma a kiedy sa skurcze to już nie ma mowy o szwie. Tak bywa, ale szanse
      mamy duże, powodzenia, Ed
    • monika.antepowicz Re: Fenoterol...? 16.01.02, 00:00
      C aby zniwelowac objawy uboczne Fenoterolu można przyjmować dodatkowo Isoptin i
      magnez. niestety jest to jedyny preparat tej grupy dostępny w Polsce
      (partusisten i rytodryna nie do dostania)MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka