basiczek21 29.09.08, 16:58 mam pytanie, dokładnie kiedy pigułki działaja antykoncepcyjnie? czy kiedy odstawiam je po 21 dniach to przez tydzien (do kolejnego opakowania) nie moge sie kochac, czy caly czas jestem pod ochroną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: 91.104.116.* 29.09.08, 17:16 Ulotkę sobie leniu przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: *.elk.mm.pl 29.09.08, 18:09 A dlaczego nawet nie zadałaś sobie trudu przeczytania ulotki? Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 29.09.08, 18:19 Jesteś zabezpieczona przez siedem dni przerwy,kiedy ma wystąpić krwawienie. Ale,ja,mająca fobię ciążową,nie uprawiam sexu w przerwie między 1 opakowaniem a drugim.Może to głupie,ale ja jakoś się boję i już. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 29.09.08, 18:25 równie dobrze możesz w ogóle nie uprawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 19:03 asiczek21 napisała: > mam pytanie, dokładnie kiedy pigułki działaja antykoncepcyjnie? a ja mam pytanie - zadałas sobie nieco trudu, żeby poczytać co łykasz, jak i dlaczego????? Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 30.09.08, 11:17 zdziwisz sie ale zadałam sobie ten trud tylko ze nie znalazłam tej informacji...nie rozumiem skad te złośliwości...od razu taka madra byłas? Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 30.09.08, 11:58 To jakim cudem czytalas ulotke i tego nie znalazlas? Jakie tabletki bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: *.kwidzyn.mm.pl 01.10.08, 14:48 To prawda - na niektórych ulotkach nie ma informacji czy tabletki działają po 21 dniach zażywania ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erlebnis Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: *.netburg.pl 30.09.08, 22:15 jest o tym wzmianka w każdej ulotce, przy "co to jest lek xxx i jak się go stosuje". masz tam sposób dawkowania, od którego dnia cyklu itp. jak nie znajdziesz to order z buraka dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: 91.104.116.* 01.10.08, 09:48 Akurat ci wierzymy,że tego w ulotce nie ma-w każdej jest, nie piernicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: *.kwidzyn.mm.pl 01.10.08, 14:51 Złośliwość niektórych nie zna granic. Czego nie można sie doczytać w ulotce bez względu czy poszukiwana informacja tam jest czy nie, zawsze można wejść na forum i poczytać pare złośliwych osób które nie potrafią poradzić niektórym mniej bystrym (sierotkom). Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 01.10.08, 10:54 Ciekawe,bo my byłyśmy jednak takie mądre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: pigułki, antykoncepcja-pyt IP: *.kwidzyn.mm.pl 01.10.08, 14:45 Hej. Birę pigułki od 2 lat, szczerze to nawet nie pytałam lekarza o to czy po 21 dniach przestają działąć, ale z doświadczenia wiem że działają na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 01.10.08, 14:55 dostałam Novinette, i do diaska nic nie zwłaszcza ze po Waszym ataku przejrzalam ja kilka razy znów, wiec moze któras mi powie w którym miejscu jest ta inf i przestanie mnie atakowac, to ja na stronie głównej napisze jaka to głupia jestem???? Odpowiedz Link Zgłoś
zagadka_78 spoko 01.10.08, 15:34 Jesteś zabezpieczona w 7-dniowej przerwie, o ile wzięłaś wszystkie tabsy zgodnie z zasadami i po tej przerwie będziesz znowu brać. W przypadku, gdy nie zamierzasz rozpocząć kolejnego opakowania, już nie masz takiej pewności, że z seksu w przerwie nic się nie pocznie, bo jednak ten plemnik zyje kilka dni, a po odstawieniu czasem zdarza się bardzo szybka owulacja. Wtedy ta 7 dni po zakończeniu ostatniego opakowania trzeba się inaczej zabezpieczać. Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: spoko 01.10.08, 19:24 dzieki za odp. choc jedna normalna osoba na forum Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: pigułki, antykoncepcja-pyt 02.10.08, 09:42 Nie sądzisz,że gdyby było ryzyko ciąży/konieczność dodatkowych zabezpieczeń,to byłaby o tym informacja na ulotce?Czy tez producenci narażaliby się na odszkodowania dla kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś