hania0082
28.10.08, 18:28
byłam dziś u lekarz ginekologa i przeżyłam szok. pani doktor zdiagnozowała mi podczas badania dwie pochwy. to nie było moje pierwsze badanie ale kolejne. pierwszy raz byłam u tej pani dr. mam 26 lat i w miare regularnie sie badam, żaden dotychczasowy lekarz nic podobnego nigdy mi nie stwierdził, nie powiedział. od razu poszłam do dwóch innych lekarzy i oni też stwierdzili obecność u mnie dwóch pochw, jednemu powiedziałam przed badaniem o co chodzi. od razu sie też umówiłam na badanie usg aby dokładnie zdiagnozować moją budowe i ewentualne postępowanie. podobno istnieje tez możliwość posiadania dwóch macić. chciałam zapytać czy ktoś z was juz coś podobnego przechodził i jak to było. będe wdzięczna za każdą poważna radę. wiem juz ze jak będe w przyszłości rodziła to najprawdopodobnie poprzez cesarskie cięcie i ze możliwe jest tez np. posiadanie przezemnie tylko jednej nerki. proszę sobie z tego nie żartowac. dla mnie to bardzo poważne. jak usłyszałam tą diagnozę długo nie mogłam w to uwierzyć i sie uspokoić.