03.12.03, 12:51
Pani Doktor
w piętek skończyłam pierwsze opakowanie Diane 35, od wczoraj mam bardzo skąpe
plamienia.Nie nazwe tego krwawieniem, bo to by była przesada.Czy to może
oznaczać że jestem w ciąży? Tabletki brałam regularnie, zawsze o tej samej
porze.Dziekuje
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Diane 35 03.12.03, 13:09
      Nie jest Pani w ciaży- podczas stosowania pigułek tak może być
    • morfa1 Re: Diane 35 03.12.03, 16:27
      hej no to jestesmy w identycznej sytuacji
      w sobote skonczylam pierwsze opakowanie diane 35 i od dzis mam takie plamienie-
      krwawienie
      i tak bedzie co miesiac w czsie 7 dniowej przerwy.
      przeczytaj dokladnie ulotke - gpodejrzane by bylo gdybysmy tego plamienie nie
      mialysmile
      tak wiec nie przejmuj sie niczym bo tak wyglada stosowanie teo typu tabletek
      pozdrawiam
      • dosiek Re: Diane 35 03.12.03, 23:41
        Dzięki smile to mnie naprawde pociesza smile
    • zajaczek101 Re: Diane 35 04.12.03, 13:02
      Proszę Cię o dokładny opis co to za śr. antyk. Ja tylko miałam zaszczyki Depo
      Proverę i teraz chcę zmnienić. Czy Diane zażywa się codziennie czy w
      określonych dniach cyklu. Ja nie mam jeszcze miesiączki po urodzeniu dziecka.
      Pozdr.
      • morfa1 Re: Diane 35 04.12.03, 14:33
        diane 35 nie jest srodkiem antykoncepcyjnym. a przynajmniej nie powinnien byc
        przepisywany jako antykoncepcja.jest to srodek sluzacy do leczenia.min.
        objawow meskich u kobiet np. nadmierne owlosienie, tradzik. ale jego skutkiem
        ubocznym jest wlasnie antykoncepcja.w razie jakbys zaszla w ciaze natychmiast
        trzeba odstawic te tabletki poniewqz nie nalezy tych hormonow zarzywac w
        czasie ciazy.tak wiec jak widzisz uboczny skutek antykoncepcji jest tu jak
        najbardziej pozadany.
        tylko ze diane 35 ma w sobie bardzo duza dawke hormonow dlatgo jak nie masz
        klopotow ze zdroweim i chcesz po prostu czystej antykopcepcji to wybierz
        srodek o wiele mniejszej zawartosci hormonow.
        diane 35 to po prostu koks tongue_out

a przyjmuje sie je tak jak kazde tabletki anty.
        21 dni i 7 dni przerwy podczas ktorych na nastapic krwawienie
        czest po dlugim leczeniu tymi tabletkiami rownie dlugo sie okresu nie dostaje
        bo sa to niebezpieczne tabletki w innych krajach zabrionione!!!

pozdrawiam
      • dosiek Re: Diane 35 04.12.03, 23:16
        Jeśli chcesz zmienić środek, proponuje cośz zestawu Harmonet, Logest, Cilest.
        Te trzy środki są w tej chcwili najlżejsze. Brałam Harmonet i byłam
        zadowolona.Pozdrawiam
    • escada1 Re: Diane 35 12.12.03, 15:55
      Od niedawna zazywam Diane 35, przyjmuje tabletki regularnie.Lekarz przepisal
      mi je poniewaz mam problemy z cera.W ulotce informacyjnej przeczytalam, ze sa
      to pigulki antykoncepcyjne i nie potrzeba stosowac dodatkowych metod
      antykoncepcji, gdyz Diane hamuja owulacje.Jednak w tej samej ulotce zauwazylam
      ostrzezenie, ze nie nalezy tych tabletek uzywac w celach antykoncepcyjnych.Jak
      mam sie do tego odniesc? Czy chodzi tutaj o to, ze tabletki te maja zbyt duza
      dawke hormonow i jezeli chce je zazywac tylko w celach antykoncepcji, to
      lepiej wybrac inny srodek? Czy chodzi tutaj o to, ze tabletki te nie daja
      pelnej antykoncepcji? Czy biorac Diane 35 i uprawiajac sex bez zabezpieczenia
      nie ma ryzyka zajcia w ciaze?Czy jestem bezpieczna tak jak po stosowaniu
      zwyczajnych pigulek? Chcialabym sie rowniez dowiedziec, po jakim czasie
      tabletki te dzialaja antykoncepcyjnie(jezeli w ogole dzilaja)? Z gory bardzo
      dziekuje.
      • iceye Re: Diane 35 12.12.03, 19:57
        Lekarz powiedział mi, ze pełne działanie antykoncepcyjne ma dopiero drugie
        opakowanie, w czasie zażywania pierwszego lepiej się jeszcze zabezpieczać.
      • morfa1 Re: Diane 35 12.12.03, 20:22
        Czy chodzi tutaj o to, ze tabletki te maja zbyt duza dawke hormonow i jezeli
        chce je zazywac tylko w celach antykoncepcji, to
        lepiej wybrac inny srodek?

otoz tak trzeba to rozumiec jak to napisalas a ja zacytowalam smile
        nie sa to tabletki anty ino sluzace do leczenia a ich efektem ubocznych jest
        antykoncepcja. jak jestes zdrowa to wybierz tabletki o o woele mniejszej
        zawartosci hormonow. a bbiora diane 35 jestes zabezpieczona juz po okolo
        tygodniu po braniu.tylko panietej o regularnym braniu.
        dla przykladu powiem ze po odstawieniu diane 35 plamienie wystepuje po okolo 2-
        3 dniach a po tabletkach o mniejszej zawartosci hormonow jest to kwestia kilku
        godzin do 1 dnia .
        harmonet chyba trzeba nawet wziazc w ciagu 10-12 godzin bo inaczej wystapi
        plamienie. na tym przykladzie widac jak sielne jest dzialanie owych tabletek :]
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka